Picard Surgelés opent eerste Antwerpse winkel

Picard Surgelés opent eerste Antwerpse winkel

De Franse diepvrieswinkelketen Picard Surgelés heeft zijn eerste filiaal in Antwerpen geopend en ziet België als expansieland bij uitstek. De Fransen denken daarbij meer slaagkansen te hebben dan het onlangs failliet verklaarde O'Cool.

België en Zweden expansielanden bij uitstek

Eerder opende er al een Picard in Brasschaat en er zijn ook plannen voor winkels in Mortsel en Brugge. Binnen vijf jaar moet het aantal Belgische winkels van tien naar zestig gestegen zijn, goed voor 200 extra jobs. "We denken dat Belgen grotendeels dezelfde behoeften hebben op gastronomisch vlak als Fransen", zei Philippe Pauze, voorzitter en algemeen directeur van Picard aan De Morgen. "Ze verwachten zowel een hoge kwaliteit als innovatie en dat kunnen wij hen bieden."

 

Voorlopig verkoopt Picard Diepvries in België een deel van het assortiment voor de Franse markt, maar als het concept succesvol is in België wil gedelegeerd bestuurder Frédéric Bobée ook lokaal producten laten ontwikkelen.

 

In Frankrijk is Picard Diepvries een bekende keten met momenteel 910 vestigingen en dat aantal groeit elk jaar nog met ongeveer 20 nieuwe winkels. Ook in Italië zijn er al winkels van Picard en nu worden België en Zweden aanzien als de volgende landen waar het merk sterk wil uitbreiden. In Franstalig België waren er al langer filialen van Picard.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Filet Pur: Gratis is het nieuwe duur

22/09/2017

Wat een week! De ene na de andere retailer wordt onder curatele geplaatst, en een omgekeerde driehoek zet de foodsector op zijn kop. Klinkt mysterieus? Lees dan gauw het FMCG-overzicht van RetailDetail Food.

Spar Good Food verbindt retail met horeca

22/09/2017

Beleving is essentieel voor het succes van de buurtwinkel. Spar Lambrechts bedacht daarom het onderscheidende concept Spar Good Food, dat een bruggetje legt richting buitenhuisconsumptie.

RetailDetail Food #22 staat online

22/09/2017

In het nieuwe nummer van RetailDetail Food maken we een stand van zaken op met enkele franchiseformules. Waar zijn ze momenteel mee bezig, bij Spar Colruyt Group, Lambrechts, Delhaize, Carrefour en Alvo?  

Passendale. Proef de traditie van bij ons.

22/09/2017

(publireportage) Passendale, een Belgische kaas, traditioneel bereid volgens een origineel recept. Elke Passendale bol wordt met de nodige zorg en vakkundigheid vervaardigd onder het wakend oog van onze kaasmeesters. 

François-Melchior de Polignac weg bij Carrefour Belgium

22/09/2017

De redactie verneemt dat de CEO van Carrefour Belgium het bedrijf verlaat. Guillaume de Colonges, zopas benoemd tot directeur exécutif Europe du Nord et de l’Est, zal rechtstreeks de directie van Carrefour Belgium op zich nemen. 

Louis Delhaize lanceert huismerk ‘Louis’

22/09/2017

In het groeiende segment van buurtwinkels en petrolshops zet Delfood meer dan ooit in op differentiatie. Het nieuwe huismerk Louis wil een merk op mensenmaat zijn, met een uitgesproken Belgisch karakter. 

Back to top