Picard Surgelés opent vierde winkel in Ukkel

Picard Surgelés opent vierde winkel in Ukkel

De Franse diepvriesketen Picard Surgelés heeft een vierde winkel geopend in Ukkel. Dat brengt het totaal voor België nu al op veertien. Picard mikt op zowat 60 verkooppunten in België, die er moeten komen via een tiental nieuwe openingen per jaar.

Keten mikt op 60 Belgische winkels

De nieuwste winkel in Ukkel werd geopend in de Vanderkinderestraat. De andere verkooppunten in die gemeenten liggen langs de Alsembergsesteenweg (De Bue) en de Waterloosesteenweg (Bacule en Fort Jaco).

 

De Belgische markt is interessant voor Picard: een gemiddelde Belg verbruikt jaarlijks zowat 50 kg diepvriesproducten, terwijl dit in thuisland Frankrijk beperkt is tot 35 kg. Bovendien vult het bedrijf in België een leemte in die ontstaan is na het verdwijnen van O’Cool. 

 

Het gamma bestaat uit meer dan 600 producten, zowel basisproducten als bereide schotels. Jaarlijks worden zowat 200 producten uit het gamma vernieuwd.

 

De groep Picard haalt een omzet van 1,4 miljard euro. In thuisland Frankrijk heeft het bedrijf 920 verkooppunten en voorts is het bezig aan een expansie in Italië, België en Zweden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Filet Pur: Gratis is het nieuwe duur

22/09/2017

Wat een week! De ene na de andere retailer wordt onder curatele geplaatst, en een omgekeerde driehoek zet de foodsector op zijn kop. Klinkt mysterieus? Lees dan gauw het FMCG-overzicht van RetailDetail Food.

Spar Good Food verbindt retail met horeca

22/09/2017

Beleving is essentieel voor het succes van de buurtwinkel. Spar Lambrechts bedacht daarom het onderscheidende concept Spar Good Food, dat een bruggetje legt richting buitenhuisconsumptie.

RetailDetail Food #22 staat online

22/09/2017

In het nieuwe nummer van RetailDetail Food maken we een stand van zaken op met enkele franchiseformules. Waar zijn ze momenteel mee bezig, bij Spar Colruyt Group, Lambrechts, Delhaize, Carrefour en Alvo?  

Passendale. Proef de traditie van bij ons.

22/09/2017

(publireportage) Passendale, een Belgische kaas, traditioneel bereid volgens een origineel recept. Elke Passendale bol wordt met de nodige zorg en vakkundigheid vervaardigd onder het wakend oog van onze kaasmeesters. 

Breaking: François-Melchior de Polignac weg bij Carrefour Belgium

22/09/2017

De redactie verneemt dat de CEO van Carrefour Belgium het bedrijf verlaat. Guillaume de Colonges, zopas benoemd tot directeur exécutif Europe du Nord et de l’Est, zal rechtstreeks de directie van Carrefour Belgium op zich nemen. 

Louis Delhaize lanceert huismerk ‘Louis’

22/09/2017

In het groeiende segment van buurtwinkels en petrolshops zet Delfood meer dan ooit in op differentiatie. Het nieuwe huismerk Louis wil een merk op mensenmaat zijn, met een uitgesproken Belgisch karakter. 

Back to top