Picnic in april naar zeven nieuwe steden

Picnic in april naar zeven nieuwe steden

Online supermarkt Picnic blijft werk maken van expansie: in april gaat het in één klap zeven nieuwe steden toevoegen. Dan gaat de boodschappendienst ook klanten in Delft, Rijswijk, Leidschendam, Voorburg, Nootdorp, Delfgauw en Den Hoorn bedienen.

 

Groen imago

De bedoeling van Picnic is om dit jaar in tien tot vijftien nieuwe steden van start te gaan. Volgens medeoprichter Joris Beckers bedient Picnic momenteel al 25.000 klanten. Daar gaan er binnenkort dus een heel pak bijkomen.

 

Picnic verloochent daarbij wel zijn groene imago niet. Zo blijft het boodschappen leveren met elektrische wagens. “Wij zijn hierdoor groener dan wanneer klanten met de auto hun boodschappen doen bij de traditionele supermarkt. Ook voorkomen wij voedselverspilling: supermarkten gooien gebakken brood dat niet verkocht wordt weg, wij leveren op maat”, zegt Beckers aan het FD.

 

Ondanks de sterke expansie zit Picnic nog steeds in een vrij kleine markt. Zo zou momenteel slechts 1,6 procent van de dagelijkse bestedingen aan boodschappen in de Randstad via webwinkels gebeuren. Dat is wel al een forse groei sinds 2011, toen dat nog maar de helft was. In Amersfoort, waar Picnic actief is, is dat zelfs al 3,4 procent ten opzichte van 0,7 procent in 2011.

 

Begin dit jaar maakte Picnic nog enkele cijfers bekend, die de enorme groei van het bedrijf moesten aantonen. Zo steeg het klantenbestand met 450 procent en het aantal orders met maar liefst 1.152 procent ten opzichte van een jaar eerder.