Picnic in april naar zeven nieuwe steden | RetailDetail

Picnic in april naar zeven nieuwe steden

Picnic in april naar zeven nieuwe steden

Online supermarkt Picnic blijft werk maken van expansie: in april gaat het in één klap zeven nieuwe steden toevoegen. Dan gaat de boodschappendienst ook klanten in Delft, Rijswijk, Leidschendam, Voorburg, Nootdorp, Delfgauw en Den Hoorn bedienen.

 

Groen imago

De bedoeling van Picnic is om dit jaar in tien tot vijftien nieuwe steden van start te gaan. Volgens medeoprichter Joris Beckers bedient Picnic momenteel al 25.000 klanten. Daar gaan er binnenkort dus een heel pak bijkomen.

 

Picnic verloochent daarbij wel zijn groene imago niet. Zo blijft het boodschappen leveren met elektrische wagens. “Wij zijn hierdoor groener dan wanneer klanten met de auto hun boodschappen doen bij de traditionele supermarkt. Ook voorkomen wij voedselverspilling: supermarkten gooien gebakken brood dat niet verkocht wordt weg, wij leveren op maat”, zegt Beckers aan het FD.

 

Ondanks de sterke expansie zit Picnic nog steeds in een vrij kleine markt. Zo zou momenteel slechts 1,6 procent van de dagelijkse bestedingen aan boodschappen in de Randstad via webwinkels gebeuren. Dat is wel al een forse groei sinds 2011, toen dat nog maar de helft was. In Amersfoort, waar Picnic actief is, is dat zelfs al 3,4 procent ten opzichte van 0,7 procent in 2011.

 

Begin dit jaar maakte Picnic nog enkele cijfers bekend, die de enorme groei van het bedrijf moesten aantonen. Zo steeg het klantenbestand met 450 procent en het aantal orders met maar liefst 1.152 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Alken-Maes verkoopt meer bier

20/07/2018

Brouwerij Alken-Maes, een onderdeel van de groep Heineken, heeft in 2017 meer bier verkocht maar wel minder winst gemaakt als gevolg van harde concurrentie in het binnenland en lagere marges voor de export.

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Eerste Belgische stadswinkel voor The Belgian Chocolate House

19/07/2018

Voor het eerst opent The Belgian Chocolate House (de grootste chocoladeretailer ter wereld met liefst 1000 ton per jaar) een boetiek in een Belgische winkelstraat. Klanten kunnen er ook ter plaatse consumeren.

Carrefour lanceert personal shopper en levering binnen 1,5 uur

19/07/2018

Supermarktketen Carrefour schakelt een tandje bij in service: een personal shopper kiest je producten uit, een bakfiets levert die binnen anderhalf uur thuis. "Retailers moeten het verschil maken in service, en dit is nog maar het begin", vertelt RetailDetail-stichter Jorg Snoeck.

Minister Peeters toch akkoord met brugpensioenplan Carrefour

18/07/2018

Zoals verwacht heeft economieminister Kris Peeters het herstructureringsplan van Carrefour goedgekeurd, inclusief de 'brugpensioen'-regeling. De minister zei dat hij zekerheid voor werknemers verkoos boven het bestrijden van "een verkeerd signaal".