Picnic bevestigt komst naar Duitsland | RetailDetail

Picnic bevestigt komst naar Duitsland

Picnic bevestigt komst naar Duitsland
Picnic

Voor het weekend waren er geruchten opgedoken dat de Nederlandse online supermarkt Picnic testen uitvoerde in Duitsland. Dat nieuws is nu bevestigd door medeoprichter Michiel Muller.

 

Drie tot vijf steden in 2018

“We zijn onze laagste prijzen en gratis levering aan het uittesten in de regio Düsseldorf en we krijgen veel weerklank bij de Duitse consument”, schrijft Muller op LinkedIn. “Duitsland is een geweldige markt voor Picnic, aangezien hij zes keer groter is dan Nederland en online supermarkten er nog niet ver zijn doorgedrongen.”

 

Zijn bedrijf is van plan om in april echt van start te gaan in Duitsland en in Noordrijn-Westfalen drie tot vijf steden uit te kiezen die voor het einde van het jaar door Picnic beleverd zullen worden. Volgens Frederic Knaudt, hoofd van Picnic Duitsland, komen er daar in 2019 nog eens twintig tot dertig bij. Er komt ook een hoofdkantoor in Düsseldorf en een apart distributiecentrum in het Duitse Viersen.

 

Picnic voerde de Duitse testen niet onder eigen naam uit, maar wel onder de naam Sprinter Supermarkt. Al sinds oktober zijn er testen aan de gang bij een beperkt aantal huishoudens, die een overeenkomst hebben getekend om niets te delen over het pilootproject. De naam Sprinter zal wel terug verdwijnen en Picnic gaat ook in Duitsland onder dezelfde naam werken.

 

Vorige week wilde Muller het nieuws nog niet bevestigen, maar hij gaf eerder wel aan dat er werd gekeken naar andere Europese landen. Ondertussen gaat ook de expansie in Nederland lustig verder, waar elke maand nieuwe steden worden toegevoegd aan het leveringsgebied van Picnic.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Bio-Planet opent eerste stadswinkel in Antwerpen

26/04/2018

Ook Bio-Planet springt nu op de kar van de stadswinkel. De bioketen van Colruyt Group opent binnenkort haar eerste winkel in het hartje van Antwerpen en brengt zo haar bioproducten meer binnen het bereik van mensen zonder wagen.

Spontane stakingen bij 79 Belgische supermarkten Lidl

26/04/2018

Over het hele land braken woensdag spontane stakingen uit bij Lidl. De medewerkers noemen de werkdruk te hoog en legden het werk neer nadat overleg met de directie op niks uitliep. 79 winkels hielden de deuren dicht. 

Met Shukr mikt Tiense Suiker op Arabische gemeenschap

26/04/2018

De Tiense Suikerraffinaderij speelt met een nieuw merk in op de toenemende diversiteit in de samenleving: Shukr wordt in eerste instantie gelanceerd in het gespecialiseerde kanaal van de etnische winkels. Mogelijk volgen supermarkten later.

Carrefour en Système U onderhandelen over samenwerking

25/04/2018

Carrefour en Système U bespreken de mogelijkheid een alliantie te sluiten, die beide bedrijven de komende vijf jaar betere aankoopprijzen bij producenten moet opleveren. Système U werkt nochtans al lang samen met Carrefour-concurrent Auchan.

“Duurdere chocolade mag geen taboe zijn”

25/04/2018

De verkoop van fairtradeproducten in ons land blijft stijgen, vooral voor chocolade. Dat is ook nodig, want die sector staat voor grote uitdagingen. “Chocolade zal niet verdwijnen, maar de cacaoprijs moet hoger.”

Becel komt (een beetje) in Belgische handen

25/04/2018

Ook de Belgische Frère-familie krijgt nu een vinger in de pap bij Flora Food Group (FFG), de margarinedivisie die Unilever verkoopt aan het Amerikaanse KKR. De GBL-holding injecteert een kwart miljard euro en verwerft zo een aandeel van 3,7%.