Picnic bevestigt komst naar Duitsland | RetailDetail

Picnic bevestigt komst naar Duitsland

Picnic bevestigt komst naar Duitsland
Picnic

Voor het weekend waren er geruchten opgedoken dat de Nederlandse online supermarkt Picnic testen uitvoerde in Duitsland. Dat nieuws is nu bevestigd door medeoprichter Michiel Muller.

 

Drie tot vijf steden in 2018

“We zijn onze laagste prijzen en gratis levering aan het uittesten in de regio Düsseldorf en we krijgen veel weerklank bij de Duitse consument”, schrijft Muller op LinkedIn. “Duitsland is een geweldige markt voor Picnic, aangezien hij zes keer groter is dan Nederland en online supermarkten er nog niet ver zijn doorgedrongen.”

 

Zijn bedrijf is van plan om in april echt van start te gaan in Duitsland en in Noordrijn-Westfalen drie tot vijf steden uit te kiezen die voor het einde van het jaar door Picnic beleverd zullen worden. Volgens Frederic Knaudt, hoofd van Picnic Duitsland, komen er daar in 2019 nog eens twintig tot dertig bij. Er komt ook een hoofdkantoor in Düsseldorf en een apart distributiecentrum in het Duitse Viersen.

 

Picnic voerde de Duitse testen niet onder eigen naam uit, maar wel onder de naam Sprinter Supermarkt. Al sinds oktober zijn er testen aan de gang bij een beperkt aantal huishoudens, die een overeenkomst hebben getekend om niets te delen over het pilootproject. De naam Sprinter zal wel terug verdwijnen en Picnic gaat ook in Duitsland onder dezelfde naam werken.

 

Vorige week wilde Muller het nieuws nog niet bevestigen, maar hij gaf eerder wel aan dat er werd gekeken naar andere Europese landen. Ondertussen gaat ook de expansie in Nederland lustig verder, waar elke maand nieuwe steden worden toegevoegd aan het leveringsgebied van Picnic.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Protocolakkoord voor transformatieplan bereikt bij Carrefour

15/06/2018

De directie van Carrefour België heeft een protocolakkoord bereikt met de vakbonden voor het transformatieplan van de supermarktketen. Zo’n 250 jobs blijven alsnog gespaard.

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Filet Pur: Met een buik vol angsten

15/06/2018

Waarin we onthullen wie de échte baas is van Carrefour Belgium, waarom gezond eten niet zo gezond is, hoe alcohol ons opbeurt en wat Jumbo nu eigenlijk van plan is. Niet geheel doorbakken hoor, dit weekoverzicht van RetailDetail Food!

Alter’Native Food: A place apart at the upcoming SIAL Paris !

14/06/2018

(Advertorial) From 21st to 25th of October, Paris will be the world's food capital. 7,200 French and international exhibitors will be presenting their innovations among 21 exhibitions sectors.

Johnny Thijs stopt als voorzitter van Spadel

14/06/2018

Johnny Thijs is opgestapt als voorzitter van de Waalse mineraalwaterproducent Spadel. Zijn mandaat liep nog tot 2020, maar de gewezen postbaas treedt af “om persoonlijke redenen”, zo meldt De Tijd.

15% korting bij gebruik herbruikbare charcuteriedoos

14/06/2018

Vanaf vandaag krijgen klanten bij de lokale AD Delhaize van Geetbets korting wanneer ze een herbruikbare charcuteriedoos gebruiken. Liever een korting dan statiegeld, zo vindt uitbater Carl Vanhove.