Picnic bevestigt komst naar Duitsland

Picnic bevestigt komst naar Duitsland

Voor het weekend waren er geruchten opgedoken dat de Nederlandse online supermarkt Picnic testen uitvoerde in Duitsland. Dat nieuws is nu bevestigd door medeoprichter Michiel Muller.

 

Drie tot vijf steden in 2018

“We zijn onze laagste prijzen en gratis levering aan het uittesten in de regio Düsseldorf en we krijgen veel weerklank bij de Duitse consument”, schrijft Muller op LinkedIn. “Duitsland is een geweldige markt voor Picnic, aangezien hij zes keer groter is dan Nederland en online supermarkten er nog niet ver zijn doorgedrongen.”

 

Zijn bedrijf is van plan om in april echt van start te gaan in Duitsland en in Noordrijn-Westfalen drie tot vijf steden uit te kiezen die voor het einde van het jaar door Picnic beleverd zullen worden. Volgens Frederic Knaudt, hoofd van Picnic Duitsland, komen er daar in 2019 nog eens twintig tot dertig bij. Er komt ook een hoofdkantoor in Düsseldorf en een apart distributiecentrum in het Duitse Viersen.

 

Picnic voerde de Duitse testen niet onder eigen naam uit, maar wel onder de naam Sprinter Supermarkt. Al sinds oktober zijn er testen aan de gang bij een beperkt aantal huishoudens, die een overeenkomst hebben getekend om niets te delen over het pilootproject. De naam Sprinter zal wel terug verdwijnen en Picnic gaat ook in Duitsland onder dezelfde naam werken.

 

Vorige week wilde Muller het nieuws nog niet bevestigen, maar hij gaf eerder wel aan dat er werd gekeken naar andere Europese landen. Ondertussen gaat ook de expansie in Nederland lustig verder, waar elke maand nieuwe steden worden toegevoegd aan het leveringsgebied van Picnic.