Picnic bouwt distributiecentrum vlakbij België

Picnic bouwt distributiecentrum vlakbij België
Picnic

Vorige week nog maakte Picnic bekend zijn service uit te breiden naar twee nieuwe Noord-Brabantse steden; vandaag kondigt de online supermarkt de bouw van een distributiecentrum in Eindhoven aan. Het magazijn moet in mei al operationeel zijn.

 

Strategische locatie

Websupermarkt Picnic zet vaart achter de uitbreiding die het bedrijf vorige week aankondigde: voor de twee nieuw te beleveren steden Breda en Tilburg zint het bedrijf nu ook op een distributiecentrum in het strategisch gelegen Eindhoven. In mei moet de logistieke uitvalsbasis al klaar zijn, want vanaf dan wil Picnic zijn elektrische busjes uitsturen naar de 185.000 huishoudens die het in de regio als klant hoop te werven.

 

Eindhoven is niet de enige locatie in Nederland waar Picnic momenteel hard werkt aan de uitbreiding van zijn leveringscapaciteit: ook in Utrecht creëert de websupermarkt 35.000 m² opslagruimte voor zowel houdbare als gekoelde voeding en in de Noord-Hollandse stad Diemen opende Picnic onlangs nog een nieuw magazijn. Dankzij die drie nieuwe locaties verdubbelt Picnic op korte tijd zijn landelijke leveringscapaciteit en creëert het meteen ook tal van nieuwe banen: zo zoekt het bedrijf alleen al voor Eindhoven naar drie- tot vijfhonderd nieuwe medewerkers.

 

Met de inplanting van een verdeelcentrum vlakbij de grens laat Picnic mogelijk ook het oog vallen op België als toekomstige leveringsmarkt. Over concrete uitbreidingsplannen bij de zuiderburen is er vandaag niets bekend, maar dat Picnic internationale ambities heeft, bewees de online supermarkt vorige maand nog met de lancering in de Duitse regio Noordrijn-Westfalen, waar Picnic in 2019 al twintig steden wil beleveren.