Picnic bouwt distributiecentrum vlakbij België | RetailDetail

Picnic bouwt distributiecentrum vlakbij België

Picnic bouwt distributiecentrum vlakbij België
Picnic

Vorige week nog maakte Picnic bekend zijn service uit te breiden naar twee nieuwe Noord-Brabantse steden; vandaag kondigt de online supermarkt de bouw van een distributiecentrum in Eindhoven aan. Het magazijn moet in mei al operationeel zijn.

 

Strategische locatie

Websupermarkt Picnic zet vaart achter de uitbreiding die het bedrijf vorige week aankondigde: voor de twee nieuw te beleveren steden Breda en Tilburg zint het bedrijf nu ook op een distributiecentrum in het strategisch gelegen Eindhoven. In mei moet de logistieke uitvalsbasis al klaar zijn, want vanaf dan wil Picnic zijn elektrische busjes uitsturen naar de 185.000 huishoudens die het in de regio als klant hoop te werven.

 

Eindhoven is niet de enige locatie in Nederland waar Picnic momenteel hard werkt aan de uitbreiding van zijn leveringscapaciteit: ook in Utrecht creëert de websupermarkt 35.000 m² opslagruimte voor zowel houdbare als gekoelde voeding en in de Noord-Hollandse stad Diemen opende Picnic onlangs nog een nieuw magazijn. Dankzij die drie nieuwe locaties verdubbelt Picnic op korte tijd zijn landelijke leveringscapaciteit en creëert het meteen ook tal van nieuwe banen: zo zoekt het bedrijf alleen al voor Eindhoven naar drie- tot vijfhonderd nieuwe medewerkers.

 

Met de inplanting van een verdeelcentrum vlakbij de grens laat Picnic mogelijk ook het oog vallen op België als toekomstige leveringsmarkt. Over concrete uitbreidingsplannen bij de zuiderburen is er vandaag niets bekend, maar dat Picnic internationale ambities heeft, bewees de online supermarkt vorige maand nog met de lancering in de Duitse regio Noordrijn-Westfalen, waar Picnic in 2019 al twintig steden wil beleveren.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Alken-Maes verkoopt meer bier

20/07/2018

Brouwerij Alken-Maes, een onderdeel van de groep Heineken, heeft in 2017 meer bier verkocht maar wel minder winst gemaakt als gevolg van harde concurrentie in het binnenland en lagere marges voor de export.

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Eerste Belgische stadswinkel voor The Belgian Chocolate House

19/07/2018

Voor het eerst opent The Belgian Chocolate House (de grootste chocoladeretailer ter wereld met liefst 1000 ton per jaar) een boetiek in een Belgische winkelstraat. Klanten kunnen er ook ter plaatse consumeren.

Carrefour lanceert personal shopper en levering binnen 1,5 uur

19/07/2018

Supermarktketen Carrefour schakelt een tandje bij in service: een personal shopper kiest je producten uit, een bakfiets levert die binnen anderhalf uur thuis. "Retailers moeten het verschil maken in service, en dit is nog maar het begin", vertelt RetailDetail-stichter Jorg Snoeck.

Minister Peeters toch akkoord met brugpensioenplan Carrefour

18/07/2018

Zoals verwacht heeft economieminister Kris Peeters het herstructureringsplan van Carrefour goedgekeurd, inclusief de 'brugpensioen'-regeling. De minister zei dat hij zekerheid voor werknemers verkoos boven het bestrijden van "een verkeerd signaal".