Picnic en Cora slaan handen in elkaar

Shutterstock.com

Over drie tot vier weken zou de Nederlandse websupermarkt Picnic starten met de bezorging van boodschappen in het Franse Valenciennes. Die zal daarbij samenwerken met hypermarktketen Cora.

 

Logistiek

In tegenstelling tot eerdere berichten zou Picnic zijn Franse debuut maken in Valenciennes en niet in Lille. Er zou momenteel al een distributiecentrum in Lesquin ingericht worden, meldt LSA. Cora heeft het bericht niet bevestigd, maar geeft wel toe in gesprek te zijn met het Nederlandse bedrijf.

 

Dat Picnic naar Frankrijk komt, is al een tijdje duidelijk. De websupermarkt zoekt immers al een hele poos Franstalige medewerkers voor zijn hoofdkantoor en richtte een tijd geleden al een Franse dochteronderneming op. De voedingsinformatie op het huismerkassortiment van biologische producten wordt sinds afgelopen najaar bovendien naast het Nederlands en het Duits ook in het Engels en het Frans weergegeven.

 

Geleidelijke expansie

Net zoals eerder in Duitsland, lijkt het erop dat de Nederlandse retailer Frankrijk stad voor stad wil inpalmen. In Duitsland begon de online supermarkt in 2018 in Düsseldorf. Nadien werden de andere steden in Noordrijn-Westfalen veroverd.

 

Voor de inkoop in Frankrijk zou Picnic een beroep kunnen doen op inkoopmaatschappij Everest, waar ook het Duitse Edeka in zit. Edeka heeft overigens een belang van 35% in Picnic Duitsland. Aan het hoofd van Everest staat dan weer Gianluigi Ferrari, voormalig algemeen directeur van de Europese inkoopgroep Agecore (waartoe onder meer Intermarché, Colruyt en Edeka behoren).

 

Frankrijk is na Nederland en Duitsland dus het derde Europese land waar Picnic actief wordt. De online supermarkt bedient op dit moment al een honderdtal Nederlandse en een vijftigtal Duitse steden.