Picnic komt nu iedere dag aan huis | RetailDetail

Picnic komt nu iedere dag aan huis

Picnic komt nu iedere dag aan huis

Online supermarkt Picnic komt vanaf maandag iedere dag aan huis in Amersfoort, Leusden, Soest en Almere. De dienstverlening wordt daarmee zo goed als verdubbeld, want het bedrijf bezorgde tot nu toe drie keer per week de boodschappen thuis.

Meer klanten binden

Picnic rijdt sinds een jaar in Amersfoort, Leusden en Soest en startte enkele weken terug ook in Almere en Utrecht. In deze laatste stad wordt vooralsnog drie keer in de week bezorgd, maar dit zal op termijn ook dagelijks worden. Ruim 15.000 huishoudens hebben inmiddels boodschappen gedaan bij Picnic.

 

Omdat de formule rijdt met elektrische wagentjes, heeft het verdubbelen van de bezorging geen nadelen voor het milieu. Dagelijks bezorgen is naar eigen zeggen een wens van veel klanten, zodat ze niet meer naar de supermarkt hoeven. Een deel van de klanten bestelt al twee keer per week en deze groep zal met dagelijks leveren verder toenemen, verwacht Picnic.

 

Picnic werkt met een distributiemethode waarmee het boodschappen zonder tussenschakels in de wijk rondbrengt. De klant kiest zelf welke rit het beste uitkomt en weet tot op een half uur wanneer zijn bestelling aan de deur komt. Omdat de kosten met deze methode laag zijn, kunnen de boodschappen voordelig geprijsd zijn en worden ze gratis thuis gebracht.

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Britten kunnen kassaloos shoppen bij Sainsbury’s

14/08/2018

Bij de Britse supermarktketen Sainsbury’s loopt een proefproject met mobiel scannen en betalen: met behulp van hun smartphone kunnen ze boodschappen doen zonder langs de kassa te hoeven.

HelloFresh gaat toch nog niet voor winst

14/08/2018

Hoewel HelloFresh winst had beloofd voor het einde van dit jaar, geeft de leverancier van maaltijdboxen nu toch de voorkeur aan nieuwe investeringen. Na een sterk tweede kwartaal gaat het bedrijf voor extra groei in de Verenigde Staten.

Kassaloos shoppen en betalen nu ook naar OKay

13/08/2018

Na de Spar-winkels van Colruyt Group kan je nu ook kassaloos winkelen bij OKay en OKay Compact. Met de app ‘Scan. Pay. Go.’ lopen shoppers de winkel uit zonder nog aan een kassa aan te hoeven schuiven.

United Petfood blijft op overnamepad

09/08/2018

United Petfood, fabrikant van honden- en kattenbrokken en hofleverancier van menig huismerk van supermarkten, rijgt de overnames aan elkaar. Een maand na de overname van een Spaanse concurrent doen de Gentenaars dat kunstje nog eens over in Roemenië.

AB InBev wil Afrika aan de drank krijgen

09/08/2018

Het groeipotentieel van AB InBev ligt in Afrika. De brouwerij heeft hoge verwachtingen van het continent: de welvaart en de bevolking, die steeds vaker een biertje lust, groeien er snel. 

Concurrentiewaakhond eist uitleg rond comeback Albert Heijn in Lokeren

09/08/2018

De Belgische Mededingingsautoriteit heeft Ahold Delhaize om informatie gevraagd nu dochter Albert Heijn nog dit jaar een winkel in Lokeren zal openen. Eerder moest het supermarktconcern zijn vestiging daar immers sluiten om groen licht te krijgen voor de megafusie.