Picnic komt nu iedere dag aan huis

Picnic komt nu iedere dag aan huis

Online supermarkt Picnic komt vanaf maandag iedere dag aan huis in Amersfoort, Leusden, Soest en Almere. De dienstverlening wordt daarmee zo goed als verdubbeld, want het bedrijf bezorgde tot nu toe drie keer per week de boodschappen thuis.

Meer klanten binden

Picnic rijdt sinds een jaar in Amersfoort, Leusden en Soest en startte enkele weken terug ook in Almere en Utrecht. In deze laatste stad wordt vooralsnog drie keer in de week bezorgd, maar dit zal op termijn ook dagelijks worden. Ruim 15.000 huishoudens hebben inmiddels boodschappen gedaan bij Picnic.

 

Omdat de formule rijdt met elektrische wagentjes, heeft het verdubbelen van de bezorging geen nadelen voor het milieu. Dagelijks bezorgen is naar eigen zeggen een wens van veel klanten, zodat ze niet meer naar de supermarkt hoeven. Een deel van de klanten bestelt al twee keer per week en deze groep zal met dagelijks leveren verder toenemen, verwacht Picnic.

 

Picnic werkt met een distributiemethode waarmee het boodschappen zonder tussenschakels in de wijk rondbrengt. De klant kiest zelf welke rit het beste uitkomt en weet tot op een half uur wanneer zijn bestelling aan de deur komt. Omdat de kosten met deze methode laag zijn, kunnen de boodschappen voordelig geprijsd zijn en worden ze gratis thuis gebracht.