Picnic krijgt 600 miljoen van Bill Gates & co

Picnic krijgt 600 miljoen van Bill Gates & co
Shutterstock.com

De Nederlandse websupermarkt Picnic heeft zopas 600 miljoen euro opgehaald bij een fonds van onder anderen Bill Gates en Walmart. Zo wil het bedrijf zijn Europese expansie versnellen.

 

Versnelde uitrol in Frankrijk en Duitsland

Picnic wil het geld in eerste instantie aanwenden om de uitbreiding in Frankrijk en Duitsland te bekostigen: het wil met name investeren in gerobotiseerde logistieke centra, elektrische voertuigen en een team van bekwame softwareontwikkelaars. Daarnaast wil de online supermarkt ook innoveren om tegelijk aan de stijgende vraag te kunnen voldoen én steeds duurzamer te worden.

 

“Het was onze missie om een nieuw distributiesysteem van voedsel te ontwerpen dat niet alleen duurzaam is, maar dat ook het doen van boodschappen compleet vernieuwt. We blijven investeren in groei en technologie om de beste service aan onze klanten te bieden”, zegt medeoprichter Joris Beckers in een persbericht.

 

Voor het eerst investeert ook de Bill & Melinda Gates Foundation Trust in Picnic. Die beheert het vermogen van de Bill & Melinda Gates Foundation, met daarin ook kapitaal van bijvoorbeeld miljardair Warren Buffet en Walmart. Ook de reeds bestaande aandeelhouders namen deel aan de nieuwe financieringsronde.