Picnic haalde bijna 100 miljoen euro omzet in 2017 | RetailDetail

Picnic strandt net voor kaap 100 miljoen euro omzet

Picnic strandt net voor kaap 100 miljoen euro omzet
Picnic

Online supermarkt Picnic heeft in 2017 de omzet weten te verdrievoudigen naar net geen honderd miljoen euro. Ondertussen heeft het bedrijf al meer dan 90.000 klanten. Dit jaar wil het de omzet nog eens maal drie doen.

 

“Vanaf het begin perfect zijn”

Picnic beschikt momenteel over een marktaandeel van ongeveer 1%, maar het komende boekjaar moet weer forse groei bieden. Om dat te ondersteunen gaat er eind deze maand alvast een nieuw distributiecentrum open in Diemen, dat even groot is als die van Utrecht en Nijkerk samen. 

 

Eind februari boort Picnic met Rotterdam ook een nieuwe markt aan. Na Amersfoort, Utrecht, Leiden, Delft, Den Haag, Ede en Almere alweer de achtste regio waar de supermarkt aan huis gaat leveren. De wachtrij is in Rotterdam intussen al opgelopen naar meer dan 7.000 klanten. Die wachtrij zal stelselmatig afgebouwd worden, om iedereen een zo goed mogelijke service aan te bieden.

 

“Je kunt niet iedereen direct toelaten, want dan gaat het mis. Je kunt klanten beter laten weten dat ze een paar weken moeten wachten, zodat we ze dan perfecte service kunnen bieden: op tijd en compleet leveren. En als je één keer uit de rij bent, kom je er niet meer in. Het moet vanaf het begin perfect zijn. Als een klant vanaf dag één superservice krijgt, gaat die nooit meer weg”, zegt medeoprichter Michiel Muller aan het AD.

 

Om die groei aan te houden, wist Picnic eerder al honderd miljoen euro groeikapitaal te vergaren. “Groei vereist investeringen en biedt enorme uitdagingen in de organisatie. We moeten voortdurend nieuwe mensen aannemen en trainen, nieuwe autootjes laten maken, nieuwe hubs en distributiehallen openen. Het draait om één ding: we moeten alles precies op tijd door de pijplijn krijgen en perfecte service leveren”, aldus Muller.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Spar wil nu ook voet op Griekse bodem

19/03/2018

Spar International heeft zijn zinnen gezet op Griekenland als het volgende land om de voedingsmarkt te veroveren. Spar Hellas zal samenwerken met Asteras en Mesis om binnen de vier jaar meer dan 500 winkels op te zetten.

Dr. Oetker koopt de helft van Freixenet

19/03/2018

Henkell, de drankdivisie van Dr. Oetker, haalt net iets meer dan de helft van de aandelen binnen van cavamerk Freixenet. Na twee jaar onderhandelen is de deal eindelijk rond, al wordt de Duitse voedingsreus geen alleenheerser bij Freixenet.

Picnic bevestigt komst naar Duitsland

19/03/2018

Voor het weekend waren er geruchten opgedoken dat de Nederlandse online supermarkt Picnic testen uitvoerde in Duitsland. Dat nieuws is nu bevestigd door medeoprichter Michiel Muller.

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Filet Pur: Een zwart gat van ongeziene proporties

16/03/2018

Ondanks hun streven naar almaar goedkoper vlees zijn onze supermarkten door de band schandalig duur, leerden we afgelopen week. Zit daar enige logica achter? Lees het onthullende weekoverzicht van RetailDetail Food!

Deze innovaties verschijnen bij Delhaize in de schappen

16/03/2018

Gemak, gezondheid en smaak: dat zijn de drie assen voor productontwikkeling bij Delhaize. De retailer presenteerde deze week een vijftigtal primeurs aan zijn winkelmanagers en zelfstandige uitbaters.

Back to top