Pinda’s en pindakaas fors duurder na mislukte oogst

Pinda’s en pindakaas fors duurder na mislukte oogst
http://www.shutterstock.com/pic-71406283/stock-photo-peanut-butter-and-peanuts-show-a-classic-allergen-that-affects-children-and-adults.html?src=1pDqnuUlCEZDpRvwg0OfcA-1-2

Een mislukte oogst in Argentinië en een stijgende vraag uit China zorgen er voor dat de prijzen van pinda’s stevig de hoogte in gaan. Daardoor wordt ook pindakaas fors duurder.

Tot 30 procent duurder

“De pindaprijzen rijzen de pan uit”, vertelt commercieel directeur Jos van den Akker van pindakaasfabrikant Swartberg Levensmiddelen aan de Telegraaf. “Consumenten moeten niet vreemd opkijken als hun favoriete pot pindakaas straks 30 procent duurder is dan voorheen.”

 

De voorbije jaren was de prijs van pindakaas nochtans gedaald, vooral omdat de prijs van de pindanoten steeds lager werd. Door de tekorten zal die prijs nu echter opnieuw de hoogte in gaan: een jaar geleden kostte een ton pinda’s ongeveer 1.200 dollar (1.060 euro), momenteel loopt dat al op tot 2.000 dollar (1.770 euro).

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Carrefour schrapt duizenden jobs ten voordele van e-commerce

23/01/2018

De Franse hypermarktgroep Carrefour gaat enkele duizenden werknemers op straat zetten, kondigde CEO Alexandre Bompard vandaag aan. Dankzij een nieuw transformatieplan, met nadruk op e-commerce, wil Carrefour "wereldleider in voedseltransitie" worden.

Unilever schrapt banen bij Belgisch retailsalesteam

22/01/2018

Unilever Belgium reorganiseert haar team van winkelvertegenwoordigers. Er gaan daarbij elf banen verloren, bevestigt het bedrijf aan de RetailDetail-redactie.

Zo hard groeit Amazon in food

22/01/2018

E-commerce vertegenwoordigt nog steeds een beperkt aandeel in de foodverkopen, maar de Amerikaanse én Europese groeicijfers van Amazon voor het jaar 2017 ogen bepaald indrukwekkend. Is het kantelpunt nabij?

Amazon opent eerste winkel zonder kassa’s voor grote publiek

22/01/2018

Amazon opent vandaag in Seattle, nabij zijn hoofdkantoor, de eerste winkel zonder kassa’s voor het grote publiek. Het was al langer bezig met een test bij het eigen personeel, maar nu krijgt dus iedereen toegang.

Neemt Unilever tonicmerk Fever-Tree over?

19/01/2018

Het tonicmerk Fever-Tree heeft een nieuwe bestuurder aangesteld: Kevin Havelock, hoofd van de afdeling frisdranken van Unilever. De benoeming leidt tot speculaties dat Unilever moederbedrijf Fevertree Drinks wil overnemen en stuwt het aandeel de hoogte in.

Filet Pur: Een haar in de plastieksoep

19/01/2018

Zijn retailers ruziemakers en bedriegers? Moeten energiedrankjes verboden worden? Staat Carrefour voor een sanering en wordt Delhaize zo Hollands als kaas? Alweer een bewogen week, zoals blijkt uit het plasticvrije overzicht van RetailDetail Food.

Back to top