Pinda’s en pindakaas fors duurder na mislukte oogst

Pinda’s en pindakaas fors duurder na mislukte oogst
http://www.shutterstock.com/pic-71406283/stock-photo-peanut-butter-and-peanuts-show-a-classic-allergen-that-affects-children-and-adults.html?src=1pDqnuUlCEZDpRvwg0OfcA-1-2

Een mislukte oogst in Argentinië en een stijgende vraag uit China zorgen er voor dat de prijzen van pinda’s stevig de hoogte in gaan. Daardoor wordt ook pindakaas fors duurder.

Tot 30 procent duurder

“De pindaprijzen rijzen de pan uit”, vertelt commercieel directeur Jos van den Akker van pindakaasfabrikant Swartberg Levensmiddelen aan de Telegraaf. “Consumenten moeten niet vreemd opkijken als hun favoriete pot pindakaas straks 30 procent duurder is dan voorheen.”

 

De voorbije jaren was de prijs van pindakaas nochtans gedaald, vooral omdat de prijs van de pindanoten steeds lager werd. Door de tekorten zal die prijs nu echter opnieuw de hoogte in gaan: een jaar geleden kostte een ton pinda’s ongeveer 1.200 dollar (1.060 euro), momenteel loopt dat al op tot 2.000 dollar (1.770 euro).

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Onlineverkoop FMCG verder in de lift

22/11/2017

Volgens nieuwe cijfers van Kantar Worldpanel groeien online boodschappen met 30%, terwijl de totale markt met slechts 1,3% vooruitgaat. E-commerce heeft nu een aandeel van 4,6% in FMCG. Tegen 2025 zal dat 10% zijn, goed voor 145 miljard euro.

Nestlé denkt aan overname Hain Celestial

22/11/2017

Nestlé zou interesse hebben in een overname van Hain Celestial, een Amerikaanse voedingsbedrijf dat zich richt op de productie van natuurlijke en vegetarische voeding. De waarde van het bedrijf wordt op ongeveer 3,5 miljard euro geschat.

Schotland voert als eerste minimumprijs in voor alcohol

21/11/2017

Schotland heeft een wereldprimeur te pakken, want het mag eindelijk een minimumprijs voor alcohol invoeren. De wet werd in 2012 al goedgekeurd, maar werd sindsdien tegengehouden door de whiskystokers.

Europa keurt bio-hervorming goed, België onthoudt zich

21/11/2017

De Europese Commissie heeft nieuwe regels goedgekeurd om biologische landbouw in Europa te vereenvoudigen. De wetgeving treedt vanaf juli 2020 in werking. Belgische politici konden geen overeenstemming bereiken en daarom onthield ons land zich.

Carrefour aanvaardt herbruikbare verpakkingen van klanten aan bedieningstogen

20/11/2017

Na een geslaagd testproject in de hypermarkt van Carrefour in Bierges, aanvaarden alle vestigingen van Carrefour Hypermarket en Market in eigen beheer vanaf nu herbruikbare zakjes en dozen die klanten zelf meebrengen aan de bedieningstogen van de winkels.

Greenpeace komt met kritische parodie op kerstreclame Coca-Cola

20/11/2017

Voor veel mensen betekent de kerstreclame van Coca-Cola op tv de echte start van de kerstperiode. Dit jaar heeft Greenpeace echter een parodie daarop gemaakt, waarin de organisatie de aandacht legt op de vervuiling waarvoor de frisdrankmaker verantwoordelijk is.

Back to top