Pinda’s en pindakaas fors duurder na mislukte oogst

Pinda’s en pindakaas fors duurder na mislukte oogst

Pinda’s en pindakaas fors duurder na mislukte oogst
http://www.shutterstock.com/pic-71406283/stock-photo-peanut-butter-and-peanuts-show-a-classic-allergen-that-affects-children-and-adults.html?src=1pDqnuUlCEZDpRvwg0OfcA-1-2

Een mislukte oogst in Argentinië en een stijgende vraag uit China zorgen er voor dat de prijzen van pinda’s stevig de hoogte in gaan. Daardoor wordt ook pindakaas fors duurder.

Tot 30 procent duurder

“De pindaprijzen rijzen de pan uit”, vertelt commercieel directeur Jos van den Akker van pindakaasfabrikant Swartberg Levensmiddelen aan de Telegraaf. “Consumenten moeten niet vreemd opkijken als hun favoriete pot pindakaas straks 30 procent duurder is dan voorheen.”

 

De voorbije jaren was de prijs van pindakaas nochtans gedaald, vooral omdat de prijs van de pindanoten steeds lager werd. Door de tekorten zal die prijs nu echter opnieuw de hoogte in gaan: een jaar geleden kostte een ton pinda’s ongeveer 1.200 dollar (1.060 euro), momenteel loopt dat al op tot 2.000 dollar (1.770 euro).

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Filet Pur: Een zwart gat van ongeziene proporties

16/03/2018

Ondanks hun streven naar almaar goedkoper vlees zijn onze supermarkten door de band schandalig duur, leerden we afgelopen week. Zit daar enige logica achter? Lees het onthullende weekoverzicht van RetailDetail Food!

Deze innovaties verschijnen bij Delhaize in de schappen

16/03/2018

Gemak, gezondheid en smaak: dat zijn de drie assen voor productontwikkeling bij Delhaize. De retailer presenteerde deze week een vijftigtal primeurs aan zijn winkelmanagers en zelfstandige uitbaters.

Wim Ballieu (Balls & Glory) voorspelt einde vleesconsumptie

16/03/2018

Wim Ballieu, de oprichter van gehaktballenketen Balls & Glory, verwacht dat we binnen 20 jaar geen vlees meer zullen eten. Hij zegt dat in de nasleep van de voorbije schandalen rond de vleesproductie.

Délifrance vervoegt het portfolio van FFC

15/03/2018

De voorbereidingen voor de overname van Délifrance Benelux door het Nederlandse Franchise Friendly Concepts zijn in volle gang. Vanaf 1 april neemt de franchiseorganisatie de masterfranchise van de Franse broodjesketen in de Benelux in beheer.

IKEA ontwikkelt nu ook een echte 'bug burger'

15/03/2018

SPACE10, het innovatielab van meubelgigant Ikea, komt voor de dag met een gezond alternatief voor de de klassieke hamburger. Het vlees wordt vervangen door rode biet en meelworm. Ook een 'dogless hotdog' zit in de pijplijn.

Back to top