Pizza Hut maakt comeback in Nederland | RetailDetail

Pizza Hut maakt comeback in Nederland

Pizza Hut maakt comeback in Nederland

Fastfoodketen Pizza Hut gaat opnieuw restaurants openen in Nederland. Dat heeft moederbedrijf Yum Brands bekend gemaakt. Vijftien jaar geleden was de keten ook al te vinden in Nederland en het is er nog steeds een bekende naam.

Landelijke dekking

De eerste vestigingen zullen door ondernemers Soeniel en Rakesh Sewnarain geopend worden in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Ze willen daarna bovendien binnen de drie jaar minstens vijftien filialen openen op drukbezochte plekken als stations en winkelcentra. Uiteindelijk moet de keten een landelijke dekking krijgen in Nederland.

 

"Pizza Hut heeft in Nederland nog steeds een naamsbekendheid van 90 procent. Een groot deel van de bevolking is dan ook nog in de veronderstelling dat Pizza Hut vele filialen in Nederland exploiteert", zeggen de initiatiefnemers. Om de opening van de nieuwe filialen te financieren, wordt er trouwens gedeeltelijk met crowdfunding gewerkt. Zo hopen de twee ondernemers voldoende geld bij elkaar te sprokkelen.

 

Yum Brands is naast het moederbedrijf van Pizza Hut ook eigenaar van Taco Bell en KFC. Wereldwijd heeft het meer dan 40.000 restaurants.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid. De retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Listeriabesmetting brengt Greenyard in problemen

16/07/2018

Groentenproducent Greenyard ligt onder vuur na een listeriabesmetting in zijn Hongaarse fabriek. Het bedrijf zegt alle nodige maatregelen te nemen, maar de beurskoers keldert.

Eerste OKay met Collect&Go-afhaalpunt opent in Heusden

16/07/2018

OKay, de buurtsupermarkt van Colruyt Group, opent een eerste vestiging met Collect&Go-afhaalpunt in Heusden. De nieuwe vestiging test de afhaalservice, die bij succes ook naar andere OKay-winkels wordt uitgerold.

Carrefour doet inspanning voor werknemers met brugpensioen

16/07/2018

In het kader van haar transformatieplan voorziet Carrefour Belgium een bijkomende premie tot 500 euro voor werknemers die in het SWT-stelsel stappen, als ze een opleiding volgen voor een knelpuntberoep.