Pizza Hut maakt comeback in Nederland | RetailDetail

Pizza Hut maakt comeback in Nederland

Pizza Hut maakt comeback in Nederland

Fastfoodketen Pizza Hut gaat opnieuw restaurants openen in Nederland. Dat heeft moederbedrijf Yum Brands bekend gemaakt. Vijftien jaar geleden was de keten ook al te vinden in Nederland en het is er nog steeds een bekende naam.

Landelijke dekking

De eerste vestigingen zullen door ondernemers Soeniel en Rakesh Sewnarain geopend worden in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Ze willen daarna bovendien binnen de drie jaar minstens vijftien filialen openen op drukbezochte plekken als stations en winkelcentra. Uiteindelijk moet de keten een landelijke dekking krijgen in Nederland.

 

"Pizza Hut heeft in Nederland nog steeds een naamsbekendheid van 90 procent. Een groot deel van de bevolking is dan ook nog in de veronderstelling dat Pizza Hut vele filialen in Nederland exploiteert", zeggen de initiatiefnemers. Om de opening van de nieuwe filialen te financieren, wordt er trouwens gedeeltelijk met crowdfunding gewerkt. Zo hopen de twee ondernemers voldoende geld bij elkaar te sprokkelen.

 

Yum Brands is naast het moederbedrijf van Pizza Hut ook eigenaar van Taco Bell en KFC. Wereldwijd heeft het meer dan 40.000 restaurants.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Lidl opent restaurant voor blokkende studenten

22/05/2018

Lidl wil studenten in de ‘blok’ helpen om gezond te eten: de supermarktketen opent een pop-uprestaurant in Gent, dat 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 open is om studenten door de examenperiode te loodsen.

Carrefour genoodzaakt om honderden Dia-winkels te sluiten

22/05/2018

Carrefour vindt geen kopers voor honderden van zijn voormalige Dia-winkels in Frankrijk. Bijna 230 vestigingen zullen daardoor waarschijnlijk de deuren moeten sluiten. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Carrefour geeft meer details over transformatieplan

22/05/2018

Gezondheid en digitalisering zijn speerpunten in de plannen van Carrefour Belgium. Binnenkort kunnen klanten e-commerce bestellingen afhalen of terugbrengen in alle Express buurtwinkels. In de hypermarkten maakt non-food plaats voor bio en horeca.

Filet Pur: Snoep maar lekker verder!

18/05/2018

Hoe Colruyt zo goedkoop kan blijven, wat Albert Heijn bekokstooft in het versrayon, waarom Delhaize glutenvrij wordt en hoe vrolijk het er bij Aldi aan toe gaat? Dat verneemt u in het pittig gekruide weekoverzicht van RetailDetail Food.