Pizza Hut wil fors groeien in Nederland | RetailDetail

Pizza Hut wil fors groeien in Nederland

Pizza Hut wil fors groeien in Nederland
Shutterstock

Een tijdje geleden werd in Nederland voor het eerst sinds lang een nieuwe vestiging geopend van Pizza Hut, waardoor het totaal nu op twee staat. Volgens ondernemer Soeniel Sewnarain is er echter ruimte voor honderrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr restaurants.

Snelle groei

Lange tijd was er in Nederland enkel een vestiging van Pizza Hut in Rotterdam, maar eind vorig jaar werd er in Utrecht een tweede filiaal geopend. Ondernemers Soeniel en Rakesh Sewnarain spraken toen van minstens vijftien restaurants binnen de drie jaar. Nu hebben ze hun ambities voor de verdere toekomst ook deels uit de doeken gedaan: ze zien ruimte voor minstens honderd vestigingen van de fastfoodketen in Nederland.

 

"Pizza Hut heeft in Nederland nog steeds een naamsbekendheid van 90%. Een groot deel van de bevolking is dan ook nog in de veronderstelling dat Pizza Hut vele filialen in Nederland exploiteert", zeiden de ondernemers in november van vorig jaar. 

 

Pizza Hut is onderdeel van Yum! Brands, dat ook KFC en Taco Bell in handen heeft. Wereldwijd beschikt het concern over meer dan 40.000 vestigingen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Filet Pur: Een zwart gat van ongeziene proporties

16/03/2018

Ondanks hun streven naar almaar goedkoper vlees zijn onze supermarkten door de band schandalig duur, leerden we afgelopen week. Zit daar enige logica achter? Lees het onthullende weekoverzicht van RetailDetail Food!

Deze innovaties verschijnen bij Delhaize in de schappen

16/03/2018

Gemak, gezondheid en smaak: dat zijn de drie assen voor productontwikkeling bij Delhaize. De retailer presenteerde deze week een vijftigtal primeurs aan zijn winkelmanagers en zelfstandige uitbaters.

Wim Ballieu (Balls & Glory) voorspelt einde vleesconsumptie

16/03/2018

Wim Ballieu, de oprichter van gehaktballenketen Balls & Glory, verwacht dat we binnen 20 jaar geen vlees meer zullen eten. Hij zegt dat in de nasleep van de voorbije schandalen rond de vleesproductie.

Délifrance vervoegt het portfolio van FFC

15/03/2018

De voorbereidingen voor de overname van Délifrance Benelux door het Nederlandse Franchise Friendly Concepts zijn in volle gang. Vanaf 1 april neemt de franchiseorganisatie de masterfranchise van de Franse broodjesketen in de Benelux in beheer.

IKEA ontwikkelt nu ook een echte 'bug burger'

15/03/2018

SPACE10, het innovatielab van meubelgigant Ikea, komt voor de dag met een gezond alternatief voor de de klassieke hamburger. Het vlees wordt vervangen door rode biet en meelworm. Ook een 'dogless hotdog' zit in de pijplijn.

Back to top