Pizza Hut wil fors groeien in Nederland | RetailDetail

Pizza Hut wil fors groeien in Nederland

Pizza Hut wil fors groeien in Nederland
Shutterstock

Een tijdje geleden werd in Nederland voor het eerst sinds lang een nieuwe vestiging geopend van Pizza Hut, waardoor het totaal nu op twee staat. Volgens ondernemer Soeniel Sewnarain is er echter ruimte voor honderrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr restaurants.

Snelle groei

Lange tijd was er in Nederland enkel een vestiging van Pizza Hut in Rotterdam, maar eind vorig jaar werd er in Utrecht een tweede filiaal geopend. Ondernemers Soeniel en Rakesh Sewnarain spraken toen van minstens vijftien restaurants binnen de drie jaar. Nu hebben ze hun ambities voor de verdere toekomst ook deels uit de doeken gedaan: ze zien ruimte voor minstens honderd vestigingen van de fastfoodketen in Nederland.

 

"Pizza Hut heeft in Nederland nog steeds een naamsbekendheid van 90%. Een groot deel van de bevolking is dan ook nog in de veronderstelling dat Pizza Hut vele filialen in Nederland exploiteert", zeiden de ondernemers in november van vorig jaar. 

 

Pizza Hut is onderdeel van Yum! Brands, dat ook KFC en Taco Bell in handen heeft. Wereldwijd beschikt het concern over meer dan 40.000 vestigingen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Lidl opent restaurant voor blokkende studenten

22/05/2018

Lidl wil studenten in de ‘blok’ helpen om gezond te eten: de supermarktketen opent een pop-uprestaurant in Gent, dat 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 open is om studenten door de examenperiode te loodsen.

Carrefour genoodzaakt om honderden Dia-winkels te sluiten

22/05/2018

Carrefour vindt geen kopers voor honderden van zijn voormalige Dia-winkels in Frankrijk. Bijna 230 vestigingen zullen daardoor waarschijnlijk de deuren moeten sluiten. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Carrefour geeft meer details over transformatieplan

22/05/2018

Gezondheid en digitalisering zijn speerpunten in de plannen van Carrefour Belgium. Binnenkort kunnen klanten e-commerce bestellingen afhalen of terugbrengen in alle Express buurtwinkels. In de hypermarkten maakt non-food plaats voor bio en horeca.

Filet Pur: Snoep maar lekker verder!

18/05/2018

Hoe Colruyt zo goedkoop kan blijven, wat Albert Heijn bekokstooft in het versrayon, waarom Delhaize glutenvrij wordt en hoe vrolijk het er bij Aldi aan toe gaat? Dat verneemt u in het pittig gekruide weekoverzicht van RetailDetail Food.