Pizza Hut wil fors groeien in Nederland

Pizza Hut wil fors groeien in Nederland

Een tijdje geleden werd in Nederland voor het eerst sinds lang een nieuwe vestiging geopend van Pizza Hut, waardoor het totaal nu op twee staat. Volgens ondernemer Soeniel Sewnarain is er echter ruimte voor honderrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr restaurants.

Snelle groei

Lange tijd was er in Nederland enkel een vestiging van Pizza Hut in Rotterdam, maar eind vorig jaar werd er in Utrecht een tweede filiaal geopend. Ondernemers Soeniel en Rakesh Sewnarain spraken toen van minstens vijftien restaurants binnen de drie jaar. Nu hebben ze hun ambities voor de verdere toekomst ook deels uit de doeken gedaan: ze zien ruimte voor minstens honderd vestigingen van de fastfoodketen in Nederland.

 

"Pizza Hut heeft in Nederland nog steeds een naamsbekendheid van 90%. Een groot deel van de bevolking is dan ook nog in de veronderstelling dat Pizza Hut vele filialen in Nederland exploiteert", zeiden de ondernemers in november van vorig jaar. 

 

Pizza Hut is onderdeel van Yum! Brands, dat ook KFC en Taco Bell in handen heeft. Wereldwijd beschikt het concern over meer dan 40.000 vestigingen.