Plukon Food Group neemt Franse gevogeltespecialist DUC over

Plukon Food Group neemt Franse gevogeltespecialist DUC over

Plukon Food Group neemt Franse gevogeltespecialist DUC over

Plukon Food Group, een van Europa’s grootste spelers op de markt voor pluimveevlees, neemt via zijn dochter Aurelia Investments zijn Franse beursgenoteerde sectorgenoot DUC over. Plukon is onder meer bekend van het merk Friki.

Vierde thuismarkt

“De overname van DUC stelt Plukon Food Group in staat om haar retailstrategie in Frankrijk als nationale producent verder uit te voeren. De huidige groeiplannen in Frankrijk worden door de overname in belangrijke mate versterkt”, zegt CEO Peter Poortinga. Na Nederland, Duitsland en België krijgt Plukon er dus een vierde thuismarkt bij.

 

Welk bedrag met de overname gemoeid is, werd niet meegedeeld. Volgens Franse media moeten de Nederlanders de 802 medewerkers van DUC vier jaar lang werkzekerheid bieden, alle lopende contracten met pluimveetelers aanhouden en zo’n twintig miljoen euro investeren in het productieapparaat van DUC.

 

DUC is gespecialiseerd in de productie, het slachten, verpakken en vermarkten van pluimvee en biedt daarmee een volledig kip- en kalkoenassortiment. Het bedrijf heeft vier productielocaties in Frankrijk en is sinds december 2007 ook actief in Bulgarije. Het bedrijf heeft een wekelijks slachtvolume van 600.000 kippen en verwerkt 30.000 kalkoenen op weekbasis. Tijdens de eerste negen maanden van dit jaar realiseerde DUC een geconsolideerde omzet van 127,5 miljoen euro, 6% minder dan in dezelfde periode een jaar eerder.

 

Vóór de overname telde Plukon Food Group dertien locaties (acht pluimveeslachterijen en vijf verwerkings- en verpakkingsbedrijven) in Nederland, Duitsland en België. Die zijn goed voor een wekelijks slachtvolume van zeven miljoen kippen. Er werken bijna 4.500 mensen voor Plukon, dat vorig jaar een omzet van 1,4 miljard euro realiseerde.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Erotiekketen Christine le Duc wil weer verleiden

14/08/2018

De keten van eroticashops Christine le Duc wil in Nederlandse handen een nieuwe verleidingspoging wagen. Gered uit het failliete concern Beate Uhse, zet de retailer haar zinnen op de Belgische en Nederlandse markt.

Britten kunnen kassaloos shoppen bij Sainsbury’s

14/08/2018

Ook bij de Britse supermarktketen Sainsbury’s loopt nu een proefproject met mobiel scannen en betalen: met behulp van hun smartphone kunnen klanten boodschappen doen zonder langs de kassa te hoeven.

HelloFresh gaat toch nog niet voor winst

14/08/2018

Hoewel HelloFresh winst had beloofd voor het einde van dit jaar, geeft de leverancier van maaltijdboxen nu toch de voorkeur aan nieuwe investeringen. Na een sterk tweede kwartaal gaat het bedrijf voor extra groei in de Verenigde Staten.

Kassaloos shoppen en betalen nu ook naar OKay

13/08/2018

Na de Spar-winkels van Colruyt Group kan je nu ook kassaloos winkelen bij OKay en OKay Compact. Met de app ‘Scan. Pay. Go.’ lopen shoppers de winkel uit zonder nog aan een kassa aan te hoeven schuiven.

Sports Direct koopt failliete warenhuisketen House of Fraser

10/08/2018

Mike Ashley, de eigenaar van Sports Direct, koopt de Britse warenhuisketen House of Fraser voor zo’n 100 miljoen euro. De overname komt er luttele uren nadat de 169-jarige keten het faillissement aanvroeg.

United Petfood blijft op overnamepad

09/08/2018

United Petfood, fabrikant van honden- en kattenbrokken en hofleverancier van menig huismerk van supermarkten, rijgt de overnames aan elkaar. Een maand na de overname van een Spaanse concurrent doen de Gentenaars dat kunstje nog eens over in Roemenië.