Plus opent distributiecentrum voor online bestellingen

 Plus opent distributiecentrum voor online bestellingen

Plus opent naar verwachting volgend jaar een nieuw centraal distributiecentrum voor online bestelde boodschappen, op een voorlopig nog onbekende locatie.

Gefaseerd groeien in online

Met een aparte locatie voor online bestellingen stapt de supermarktorganisatie verder in e-commerce en wil hierin "een beheerste groei laten zien", zo maakte algemeen directeur Jan Brouwer onlangs bekend. Brouwer streeft naar gefaseerde groei in online en wijst op de kosten die bezorgen vanuit de winkel met zich meebrengt. "Nu verzamelen we in de winkels tegen bepaalde bezorgkosten. Dat is verlieslatend en dat blijft ook zo. Het gaat erom dat je een beheerste groei laat zien van e-commerce. Dat is onze strategie."

 

Plus startte vorig jaar al met de Plus App waarmee de klanten online kunnen bestellen, een boodschappenlijstje kunnen maken of aanbiedingen kunnen bekijken. Bij 240 van 262 Plus-supermarkten kunnen klanten online bestellen en 150 winkels hebben een afhaalpunt voor bestellingen. Met de snelle bezorgdienst Plus Express worden de boodschappen dezelfde dag nog bij de klant bezorgd. Inmiddels zijn zo’n 80 Plus supermarkten aangesloten bij deze dienst, maar de keten hoopt dat eind dit jaar 200 vestigingen Plus Express aanbieden.

 

Bouw dc Tiel start halverwege dit jaar

De bouw van het nieuwe centrale distributiecentrum voor houdbare producten op bedrijvenpark Medel in Tiel gaat halverwege dit jaar van start, zo maakte de supermarktketen onlangs bekend. Hier vindt over drie jaar de centrale uitlevering van houdbare producten plaats. Nu wordt deze productstroom vanuit de huidige vier regionale distributiecentra van Plus uitgeleverd. De logistiek van vers en diepvriesproducten blijft in handen van respectievelijk Hollander Barendrecht en Van Hezik in Utrecht.