Plus opent distributiecentrum voor online bestellingen | RetailDetail

Plus opent distributiecentrum voor online bestellingen

 Plus opent distributiecentrum voor online bestellingen

Plus opent naar verwachting volgend jaar een nieuw centraal distributiecentrum voor online bestelde boodschappen, op een voorlopig nog onbekende locatie.

Gefaseerd groeien in online

Met een aparte locatie voor online bestellingen stapt de supermarktorganisatie verder in e-commerce en wil hierin "een beheerste groei laten zien", zo maakte algemeen directeur Jan Brouwer onlangs bekend. Brouwer streeft naar gefaseerde groei in online en wijst op de kosten die bezorgen vanuit de winkel met zich meebrengt. "Nu verzamelen we in de winkels tegen bepaalde bezorgkosten. Dat is verlieslatend en dat blijft ook zo. Het gaat erom dat je een beheerste groei laat zien van e-commerce. Dat is onze strategie."

 

Plus startte vorig jaar al met de Plus App waarmee de klanten online kunnen bestellen, een boodschappenlijstje kunnen maken of aanbiedingen kunnen bekijken. Bij 240 van 262 Plus-supermarkten kunnen klanten online bestellen en 150 winkels hebben een afhaalpunt voor bestellingen. Met de snelle bezorgdienst Plus Express worden de boodschappen dezelfde dag nog bij de klant bezorgd. Inmiddels zijn zo’n 80 Plus supermarkten aangesloten bij deze dienst, maar de keten hoopt dat eind dit jaar 200 vestigingen Plus Express aanbieden.

 

Bouw dc Tiel start halverwege dit jaar

De bouw van het nieuwe centrale distributiecentrum voor houdbare producten op bedrijvenpark Medel in Tiel gaat halverwege dit jaar van start, zo maakte de supermarktketen onlangs bekend. Hier vindt over drie jaar de centrale uitlevering van houdbare producten plaats. Nu wordt deze productstroom vanuit de huidige vier regionale distributiecentra van Plus uitgeleverd. De logistiek van vers en diepvriesproducten blijft in handen van respectievelijk Hollander Barendrecht en Van Hezik in Utrecht.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Britten kunnen kassaloos shoppen bij Sainsbury’s

14/08/2018

Ook bij de Britse supermarktketen Sainsbury’s loopt nu een proefproject met mobiel scannen en betalen: met behulp van hun smartphone kunnen klanten boodschappen doen zonder langs de kassa te hoeven.

HelloFresh gaat toch nog niet voor winst

14/08/2018

Hoewel HelloFresh winst had beloofd voor het einde van dit jaar, geeft de leverancier van maaltijdboxen nu toch de voorkeur aan nieuwe investeringen. Na een sterk tweede kwartaal gaat het bedrijf voor extra groei in de Verenigde Staten.

Kassaloos shoppen en betalen nu ook naar OKay

13/08/2018

Na de Spar-winkels van Colruyt Group kan je nu ook kassaloos winkelen bij OKay en OKay Compact. Met de app ‘Scan. Pay. Go.’ lopen shoppers de winkel uit zonder nog aan een kassa aan te hoeven schuiven.

Amazon mag levering volgende dag niet garanderen

13/08/2018

De Britse reclamewaakhond heeft het niet voor Amazons belofte om bestellingen van Prime-leden de volgende dag te zullen leveren. Tijdens de feestdagen vorig jaar waren er vertragingen, dus moet Amazon de garantie schrappen.

United Petfood blijft op overnamepad

09/08/2018

United Petfood, fabrikant van honden- en kattenbrokken en hofleverancier van menig huismerk van supermarkten, rijgt de overnames aan elkaar. Een maand na de overname van een Spaanse concurrent doen de Gentenaars dat kunstje nog eens over in Roemenië.

AB InBev wil Afrika aan de drank krijgen

09/08/2018

Het groeipotentieel van AB InBev ligt in Afrika. De brouwerij heeft hoge verwachtingen van het continent: de welvaart en de bevolking, die steeds vaker een biertje lust, groeien er snel.