Plus sluit al zijn distributiecentra

Plus sluit al zijn distributiecentra

Supermarkteten Plus gaat al haar distrIbutiecentra sluiten en vervangen door één centraal centrum op bedrijvenpark Medel in Tiel, van waaruit over drie jaar alle 262 supermarkten zullen worden bevoorraad met houdbare producten.

Hypermoderne logistiek voor houdbaar

Bij de bouw van het nieuwe distributiecentrum voor houdbare producten krijgen duurzaamheid in materiaalgebruik, warmteterugwinning en waterhuishouding een belangrijk accent. Het distributiecentrum van 41.000 m² wordt vanaf halverwege dit jaar gebouwd op 9,3 hectare grond. Plus, dat vorig jaar sneller groeide dan de markt, heeft op de locatie bovendien een optie van 80.000 m² voor mogelijke uitbreiding in de toekomst.

 

De activiteiten van de huidige vier regionale distributiecentra voor houdbare producten van Plus in Haaksbergen, Ittervoort, Hendrik Ido Ambacht en Middenbeemster worden geleidelijk overgezet naar het nieuwe volledig gemechaniseerde distributiecentrum, dat in vanaf medio 2020 een van de modernste fooddistributiecentra voor houdbare producten van Nederland wordt.

 

Centraal dc bespaart kosten

De spreiding en omvang van de huidige distributiecentra gaf voor Plus de aanleiding om de structuur van het logistieke netwerk te evalueren. Door de activiteiten te centraliseren kan Plus haar logistieke activiteiten fors efficiënter inrichten: “Een belangrijke stap voor Plus, want opereren vanuit één volledig gemechaniseerd distributiecentrum zorgt voor een substantiële kostenreductie”, aldus algemeen directeur  Jan Brouwer.

 

In de vier bestaande distributiecentra werken ongeveer in totaal 700 medewerkers, goed voor 435 fte. Het nieuwe distributiecentrum biedt werkgelegenheid aan circa 250 fte: hiervan kan naar verwachting circa 175 fte met de huidige medewerkers worden ingevuld.

 

Plus maakt voor de logistiek van verse en vriesverse producten gebruik van twee distributiecentra in Barendrecht en Utrecht. Deze locaties, die door externe partijen worden beheerd, maken geen deel uit van de reorganisatie.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Filet Pur: Het kan altijd nog erger

20/10/2017

Het is geen feestje hoor, werken in FMCG. Slechts enkelen komen er vrolijk mee weg, de meerderheid lijdt in stilte. Zoals nogmaals blijkt uit het ironische weekoverzicht van RetailDetail Food, dat vandaag vol nuttig advies staat.

RetailDetail Food #24 staat online

20/10/2017

Zijn winkels in drukke stadscentra steeds moeilijker bereikbaar? Voelen ze het aan de omzet, nemen ze maatregelen? Het nieuwe nummer van de gepersonaliseerde RetailDetail Food krant gaat er dieper op in.

Vleesvervangers bezig aan sterke opmars

20/10/2017

De verkoop van vleesvervangers is de voorbij drie jaar met maar liefst 40% gestegen. Ondertussen koopt een kwart van de Belgische huishoudens wel eens een vleesvervanger en is het aanbod sterk gegroeid.

Metro kent kleine groei in 2016/2017

20/10/2017

Uit de voorlopige cijfers van het Duitse Metro blijkt dat het bedrijf in het boekjaar 2016/2017 met 1,6% is gegroeid. Ook op vergelijkbare basis was er nog net sprake van groei. Metro spreekt van een succesvol jaar.

Emté blijft wegen op resultaten Sligro Food Group

19/10/2017

Bij de bekendmaking van de resultaten voor het derde kwartaal heeft Sligro Food Group laten verstaan dat het nog steeds op zoek is naar een oplossing voor Emté. Ondertussen blijft de omzet van die bedrijfstak dalen.

Unilever verkoopt minder ijsjes in magere zomer

19/10/2017

De voorbije zomer was er maar weinig sprake van stralend weer en dat heeft ook zijn effect gehad op de ijsverkoop van Unilever. Dat onderdeel van het Brits-Nederlandse bedrijf zag zijn omzet met 6,7% dalen.

Back to top