Poilâne opent eerste bakkerij in België | RetailDetail

Poilâne opent eerste bakkerij in België

Poilâne opent eerste bakkerij in België

De ambachtelijke Franse bakker Poilâne opende vorige week een winkel met atelier in Wijnegem, op honderd meter van de nieuwe versmarkt CRU. Poilâne heeft ook drie bakkerijen in Parijs en twee in Londen.

 

Houtgestookte oven

Poilâne vervaardigt brood op de aloude Franse wijze, met op steen gemalen bloem, een natuurlijke gisting door middel van zuurdesem en bakt in een houtgestookte oven. Het recept van dit brood bleef ongewijzigd sinds de opening van de eerste bakkerij in het hartje van Saint-Germain des Prés te Parijs, in 1932.

 

Vandaag wordt het familiebedrijf geleid door Apollonia Poilâne, de kleindochter van de oprichter. Poilâne stelt in totaal 180 personen te werk en maakt een omzet van 13,2 miljoen euro. Elke dag worden er 5.000 tot 8.000 ronde broden met de hand gevormd en in de houtoven gebakken. Een deel is bestemd voor de export naar een veertigtal landen wereldwijd. In België was het brood van Poilâne al te koop bij kaasmeester Van Tricht en bij Rob (Woluwe). 

 

De eerste bakkerij van Poilâne in ons land opende op woensdag 25 mei op de Kanaalsite van de familie Vervoordt in Wijnegem. De zaak zal geopend zijn van dinsdag tot zaterdag van 6u30 tot 19u en op zondag van 7u30 tot 13u30.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Carrefour België rondt kaap van 300 Express-winkels

24/04/2018

Morgenavond opent Carrefour zijn 300ste Express-winkel in België, nummer 92 alweer in de Brusselse regio. Dat is een belangrijke mijlpaal voor de winkelketen, die in de nieuwe Express ook zijn herwerkt winkelconcept voor doorgaande klanten lanceert.

Albert Heijn test ‘rustig-aan-kassa’

24/04/2018

Albert Heijn heeft een proefproject opgestart met een ‘rustig-aan-kassa’. De supermarktketen geeft daarmee gehoor aan de verzuchtingen van klanten die net niét snel willen winkelen en graag tijd maken voor een praatje aan de kassa.

Mayonaisemerk Hellmann’s opent eigen deli in Antwerpen

23/04/2018

Op de Antwerpse Grote Markt heeft Unilever voor haar sauzenmerk Hellmann’s een deli in New Yorkse stijl geopend. De broodjes- en burgerbar “Richard’s by Hellmann’s” is wel slechts een pop-up, die zes weken open blijft.

Nestlé is de vier vingers van KitKat kwijt

23/04/2018

De vier ‘vingers’ van de chocoladereep KitKat zijn niet typisch genoeg om Nestlé het alleenrecht ervoor toe te kennen. Het Europees Gerechtshof beslecht zo een lange juridische strijd tussen KitKat en Leo.

Picnic bouwt distributiecentrum vlakbij België

23/04/2018

Vorige week nog maakte Picnic bekend zijn service uit te breiden naar twee nieuwe Noord-Brabantse steden; vandaag kondigt de online supermarkt de bouw van een distributiecentrum in Eindhoven aan. Het magazijn moet in mei al operationeel zijn.

Colruyt zet volop in op ‘vleesloos vlees’

20/04/2018

Vleesvervangers zijn hot, en dat heeft ook Colruyt begrepen. De Belgische retailer gaat samen met het Ierse voedingsbedrijf Kerry plantaardige vleesvervangers maken, een jaar nadat het al 'soja-kippenvleesproducent' Ojah overnam.