Pokébowl-pionier Sticks 'n Bowls opent in Antwerpen, droomt van Europa

Foto RetailDetail

In Antwerpen test het ‘fast casual’-concept Sticks 'n Bowls een onderscheidende aanpak die potentieel inhoudt voor verdere expansie in binnen- en buitenland. De pokébowl krijgt er een duurzame invulling.

 

Groeiambities

Zaakvoerder Tars De Raeymaeker runt al een tijdje de succesvolle Leuvense vestiging en is nu klaar voor de volgende stap: zaterdag opent Sticks 'n Bowls de deuren van een nieuw restaurant op de Oudevaartplaats in Antwerpen. Zowel het menu als het concept kregen een make-over: het bedrijf kiest resoluut voor duurzaam en tilt de klassieke pokébowl naar een hoger niveau, met onder andere enkele warme bereidingen. Het interieur met organische materialen en aardse kleuren – ontwikkeld in samenwerking met True Agency – past volledig bij de nieuwe positionering.

 

Naast een uitgebreide selectie pokébowls zijn er vanaf nu ook verschillende voor- en bijgerechten te verkrijgen zoals 'pineapple glazed ribs' of kimchi. Alle gerechten worden gemaakt met lokale, seizoensgebonden producten. Klanten kunnen bij Sticks 'n Bowls terecht voor een snelle hap of take-away, maar ook voor een lunch of diner. De zaak is dagelijks geopend van 11u30 tot 22u.

 

De ondernemer toont zich ambitieus: groeien is de doelstelling. De Raeymaeker ziet potentieel voor zowel restaurants in stadscentra als voor meeneemkiosken op locaties met veel passage en houdt onder andere Mechelen en Gent in het vizier: "Ik zie mogelijkheden voor een franchiseconcept, en ik droom van Europa. Maar de prioriteit is nu de Antwerpse vestiging rendabel krijgen. We gaan eerst stappen, dan pas lopen."