Pop-upstreekmarkt Van Streek opent in V&D Maastricht

Pop-upstreekmarkt Van Streek opent in V&D Maastricht

Vanmiddag opent speltbakkerij De Bisschopsmolen een pop-upstreekmarkt in het voormalige V&D-pand in Maastricht. De Maastrichtse bakkerij start Van Streek, een markt met lokale en regionale producten.

 

Streekmarkt

De pop-up in het voormalige La Place-restaurant op de begane grond van de V&D aan de Grote Staat zal deze zomer open zijn en richt zich voornamelijk op verkoop van producten uit de regio. Er is ook een restaurant voorzien.

 

Van Streek is een samenwerking tussen twee lokale partijen, Lutio en Groetjes uit Maastricht. Lutio-eigenaar Bram Brekelmans: “De V&D met haar La Place is verankerd in de harten van vele mensen in Maastricht. Door een zinvolle invulling te geven aan de leegstand hopen we dat we de Grote Staat die gezellige uitstraling blijft houden en dat achter de oude La Place-ramen mensen weer kunnen gaan genieten van een kop koffie en een stukje vlaai.”

 

De Bisschopsmolen bakt in een grote oven midden in het pand dagelijks broden, vlaaien, worstenbroodjes, hartige broden en pizza’s. Bakker Frank van Eerd, eigenaar van De Bisschopsmolen, was bij V&D in Maastricht jaren geleden betrokken bij de opzet van de Le Marché du Monde-restaurants. De warenhuisketen telde indertijds zes van deze restaurants in Maastricht, Utrecht, Haarlem, Groningen, Rotterdam en Hazeldonk bij Breda. Van Eerd was als foodmanager eveneens betrokken bij het La Place-concept. Hij werkte er mee aan de opzet van een biologisch broodassortiment.

 

"Ik had nooit kunnen bedenken ooit nog op deze plek als eigen ondernemer terug te komen", vertelt hij aan Bakkerswereld. "Samen met mijn team grijp ik deze kans dan ook met beide handen aan. Ik kijk er enorm naar uit om samen met streekproducenten een succes te maken van Van Streek. Door onze krachten te bundelen kunnen we op een kostbare AA-locatie veel bezoekers en passanten kennis laten maken met onze streekproducten."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Fastfoodketen Five Guys geeft Antwerpen Belgische primeur

18/12/2017

Op de De Keyserlei in Antwerpen opent binnenkort de eerste Belgische vestiging van de Amerikaanse fastfoodketen Five Guys. De huurovereenkomst voor het pand is ondertekend, de opening volgt begin volgend jaar.

Ook Carrefour België werkt aan vernieuwingsplan

18/12/2017

Niet enkel in Frankrijk wil Carrefour maatregelen nemen om de omzetten opnieuw te laten groeien, want ook de Belgische directie werkt al een tijdje aan een vernieuwingsplan. Daarbij worden vooral de hypermarkten onder de loep genomen.

Test-Aankoop: Colruyt blijft de goedkoopste, AH volgt

18/12/2017

Colruyt blijft zijn belofte van ‘laagste prijzen’ waarmaken, concludeert Test-Aankoop dit jaar opnieuw in zijn jaarlijkse prijsvergelijking. Toch stijgt de druk op de Halse supermarktketen.

 

Private-equitybedrijf KKR dicht bij overname margarines Unilever

15/12/2017

Unilever en het private-equitybedrijf KKR hebben een deal bereikt voor de overname van de margarinedivisie van Unilever. KKR zou ongeveer 6,8 miljard euro neertellen en de transactie moet midden volgend jaar afgerond zijn.

Filet Pur: Hallucinante waanbeelden? Eén adres!

15/12/2017

Jef Colruyt is een onverstoorbaar toonbeeld van sereniteit, en de pata negra ham is de bitcoin van de charcuterie. Slechts twee conclusies uit een alweer leerrijke FMCG-week, voor u op smaak gebracht door RetailDetail Food!

Ellis Gourmet Burger zoekt partner voor internationale expansie

15/12/2017

De Belgische hamburgerketen Ellis Gourmet Burger wil na België, Nederland en Frankrijk ook andere landen veroveren en is daarom op zoek naar een investeerder om die expansie te financieren. Mogelijk komt er een nieuwe meerderheidsaandeelhouder.

Back to top