Pralibel opent nieuwe franchisewinkel in Parijs

Pralibel vindt nu ook de weg naar Parijs

Pralibel vindt nu ook de weg naar Parijs

De Belgische chocoladeketen Pralibel heeft dinsdag een nieuwe franchisewinkel geopend in Parijs. Het is de achttiende Franse vestiging voor de keten, die vorig jaar werd overgenomen door Chocolaterie Ickx uit Essen bij Antwerpen.

Nieuw elan

Na de voorbije maanden pralinewinkels te hebben geopend in Lyon, Nantes en Compiègne is Pralibel nu ook geland in Parijs. De nieuwste franchisewinkel opende dinsdag de deuren en brengt het totaal bij onze zuiderburen nu op achttien.

 

Ook in eigen land kreeg Pralibel sinds de overname door Chocolaterie Ickx (tevens eigenaar van de Nederlandse groothandel Dragee en importbedrijf Rosenberg) een nieuw elan: in november startte Pralibel een tiende Belgische winkel, meer bepaald in Sint-Truiden, en volgens de collega’s van Franchising Belgium staan er dit jaar nog een aantal openingen op de agenda. Alles samen telt de groep nu een dertigtal winkels, waaronder zelfs eentje in Marokko en in Tunesië.

 

Pralibel, dat in 1993 werd opgericht en in 2008 zijn eerste stappen zette in de franchisewereld, gaat eigenlijk terug op een kleine artisanale chocolaterie in het Brusselse, halfweg vorige eeuw. Vandaag produceert en verkoopt de groep naar eigen zeggen ruim 200 verschillende pralines, goed voor een productie van tien ton per dag. Die productie is intussen “semi-artisanaal”, wat betekent dat “elke praline nog met de hand wordt afgewerkt. Daardoor krijgen ze hun unieke uitzicht”, klinkt het op de website.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Eerste Belgische stadswinkel voor The Belgian Chocolate House

19/07/2018

Voor het eerst opent The Belgian Chocolate House (de grootste chocoladeretailer ter wereld met liefst 1000 ton per jaar) een boetiek in een Belgische winkelstraat. Klanten kunnen er ook ter plaatse consumeren.

Carrefour lanceert personal shopper en levering binnen 1,5 uur

19/07/2018

Supermarktketen Carrefour schakelt een tandje bij in service: een personal shopper kiest je producten uit, een bakfiets levert die binnen anderhalf uur thuis. "Retailers moeten het verschil maken in service, en dit is nog maar het begin", vertelt RetailDetail-stichter Jorg Snoeck.

Minister Peeters toch akkoord met brugpensioenplan Carrefour

18/07/2018

Zoals verwacht heeft economieminister Kris Peeters het herstructureringsplan van Carrefour goedgekeurd, inclusief de 'brugpensioen'-regeling. De minister zei dat hij zekerheid voor werknemers verkoos boven het bestrijden van "een verkeerd signaal".

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.