Pralibel opent nieuwe franchisewinkel in Parijs

Pralibel vindt nu ook de weg naar Parijs

Pralibel vindt nu ook de weg naar Parijs

De Belgische chocoladeketen Pralibel heeft dinsdag een nieuwe franchisewinkel geopend in Parijs. Het is de achttiende Franse vestiging voor de keten, die vorig jaar werd overgenomen door Chocolaterie Ickx uit Essen bij Antwerpen.

Nieuw elan

Na de voorbije maanden pralinewinkels te hebben geopend in Lyon, Nantes en Compiègne is Pralibel nu ook geland in Parijs. De nieuwste franchisewinkel opende dinsdag de deuren en brengt het totaal bij onze zuiderburen nu op achttien.

 

Ook in eigen land kreeg Pralibel sinds de overname door Chocolaterie Ickx (tevens eigenaar van de Nederlandse groothandel Dragee en importbedrijf Rosenberg) een nieuw elan: in november startte Pralibel een tiende Belgische winkel, meer bepaald in Sint-Truiden, en volgens de collega’s van Franchising Belgium staan er dit jaar nog een aantal openingen op de agenda. Alles samen telt de groep nu een dertigtal winkels, waaronder zelfs eentje in Marokko en in Tunesië.

 

Pralibel, dat in 1993 werd opgericht en in 2008 zijn eerste stappen zette in de franchisewereld, gaat eigenlijk terug op een kleine artisanale chocolaterie in het Brusselse, halfweg vorige eeuw. Vandaag produceert en verkoopt de groep naar eigen zeggen ruim 200 verschillende pralines, goed voor een productie van tien ton per dag. Die productie is intussen “semi-artisanaal”, wat betekent dat “elke praline nog met de hand wordt afgewerkt. Daardoor krijgen ze hun unieke uitzicht”, klinkt het op de website.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Monoprix wil webshop Sarenza overnemen

19/02/2018

Winkelketen Monoprix, onderdeel van de Franse Groupe Casino, heeft gesprekken opgestart rond een overname van online schoenverkoper Sarenza. Sarenza is een van de belangrijkste online merken in Frankrijk.

Europese inkoopgroep Agecore zet Nestlé onder druk

16/02/2018

De Europese inkoopgroep Agecore heeft ermee gedreigd om 160 producten van Nestlé van zijn lijst te schrappen, tenzij de Zwitsers betere voorwaarden toestaan. Onder andere Colruyt, Coop en Edeka maken deel uit van Agecore.

Kraft Heinz voldoet niet aan verwachtingen

16/02/2018

Het Amerikaanse Kraft Heinz heeft in het vierde kwartaal zowel op vlak van omzet als op vlak van winst niet kunnen voldoen aan de verwachtingen van de analisten. De winst vernegenvoudigde wel, maar dat overtuigde de analisten niet.

Sterke tweede jaarhelft stuwt Danone in 2017

16/02/2018

Danone heeft het boekjaar 2017 kunnen afsluiten met een vergelijkbare groei van 2,5%, die het vooral te danken heeft aan een sterke tweede jaarhelft. Daarin ging de vergelijkbare omzet er met 4,2% op vooruit.

Aldi Nord en Süd fuseren niet, maar gaan wel samenwerken

16/02/2018

Tot een fusie komt het momenteel nog niet, maar Aldi Nord en Aldi Süd bekijken wel de mogelijkheid om in Duitsland nauw samen te werken op vlak van inkoop en marketing. Een toekomstige fusie wordt wel ontkend.

Filet Pur: Er staat een olifant aan de kassa

16/02/2018

Hoe de Spaanse voedingsindustrie zich van haar mooiste zijde laat kennen, waarom de foodconcurrentie naar ongekende hoogten stijgt en tegen wanneer de job van kassamedewerker verdwijnt? Dat vertelt het ongezouten weekoverzicht van RetailDetail Food!

Back to top