Pret a Manger verkocht aan eigenaar Douwe Egberts

Pret a Manger verkocht aan eigenaar Douwe Egberts
Foto: pio3 / Shutterstock.com

De broodjesformule Pret a Manger komt voor ruim 1,7 miljard euro in handen van JAB, de groep achter ook Douwe Egberts en Krispy Kreme. Samen wil de groep inzetten op internationale groei.

 

Versnelde internationale expansie

Pret a Manger, de Britse broodjesketen met zo’n 530 vestigingen wereldwijd, is door de privé-investeerdersgroep Bridgepoint verkocht aan JAB Holdings. Dat investeringsvehikel is eigendom van de Duitse familie Reimann – de rijkste familie van het land – en investeert de laatste jaren sterk in koffie en alles wat daar mee te maken heeft. Zo kocht het ook al koffiemerken Douwe Egberts, Kenco en Tassimo, naast donutketen Krispy Kreme.


“We zijn erg enthousiast om met Pret en zijn getalenteerde team samen te gaan werken om het buitengewone groeiverhaal verder te zetten”, zegt Olivier Goudet, CEO van JAB, over de deal. De broodjesketen heeft vooral in luchthavens en stations vestigingen, maar voerde de voorbije jaren het expansietempo op: alleen al vorig jaar opende Pret a Manger 50 vestigingen. 


Pret a Manger wil ook graag in de Verenigde Staten groeien, maakte voormalige eigenaar Bridgepoint eerder al bekend. Het overwoog daarom een beursnotering op de New Yorkse beurs, vooraleer er sprake was van een overname. Vandaag realiseert de broodjesketen ongeveer een miljard euro omzet.