Pret a Manger verkocht aan eigenaar Douwe Egberts | RetailDetail

Pret a Manger verkocht aan eigenaar Douwe Egberts

Pret a Manger verkocht aan eigenaar Douwe Egberts
Foto: pio3 / Shutterstock.com

De broodjesformule Pret a Manger komt voor ruim 1,7 miljard euro in handen van JAB, de groep achter ook Douwe Egberts en Krispy Kreme. Samen wil de groep inzetten op internationale groei.

 

Versnelde internationale expansie

Pret a Manger, de Britse broodjesketen met zo’n 530 vestigingen wereldwijd, is door de privé-investeerdersgroep Bridgepoint verkocht aan JAB Holdings. Dat investeringsvehikel is eigendom van de Duitse familie Reimann – de rijkste familie van het land – en investeert de laatste jaren sterk in koffie en alles wat daar mee te maken heeft. Zo kocht het ook al koffiemerken Douwe Egberts, Kenco en Tassimo, naast donutketen Krispy Kreme.


“We zijn erg enthousiast om met Pret en zijn getalenteerde team samen te gaan werken om het buitengewone groeiverhaal verder te zetten”, zegt Olivier Goudet, CEO van JAB, over de deal. De broodjesketen heeft vooral in luchthavens en stations vestigingen, maar voerde de voorbije jaren het expansietempo op: alleen al vorig jaar opende Pret a Manger 50 vestigingen. 


Pret a Manger wil ook graag in de Verenigde Staten groeien, maakte voormalige eigenaar Bridgepoint eerder al bekend. Het overwoog daarom een beursnotering op de New Yorkse beurs, vooraleer er sprake was van een overname. Vandaag realiseert de broodjesketen ongeveer een miljard euro omzet.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Filet Pur: Een wervelende slechtnieuwsshow

22/06/2018

Ook al deden flink wat foodspelers hafslachtige pogingen om hun beroerde berichten weg te moffelen, Filet Pur achterhaalde ze wel. Hier is het ietwat pijnlijke maar alweer leerrijke weekoverzicht van RetailDetail Food!

Panos vervangt klantenkaart door app

21/06/2018

Na bijna een kwarteeuw heeft broodjesketen Panos zijn klantenprogramma gedigitaliseerd: exit plastic kaart, welkom app. “Op korte termijn mikken we erop om via het kanaal 150.000 klanten te bereiken en te leren kennen”, klinkt het.

Kellogg’s aangeklaagd wegens misleidende verpakking

21/06/2018

Test-Aankoop heeft bij de FOD Economie een klacht ingediend tegen Kellogg’s, omdat volgens de consumentenorganisatie de informatie op de verpakking van de Special K-graanreep met rode vruchten misleidend is.

Dure voeding duwt consument over de grens

20/06/2018

Terwijl de export van Belgische voedingsproducten boomt, daalt de consumptie op de binnenlandse markt omdat de prijzen stijgen. Een onrustwekkende trend, zegt de industrie: het beleid moet ingrijpen.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Albert Frère lust wel een Vanreusel frikandel

20/06/2018

Ergon, een investeringsfonds van de holding GBL, neemt een participatie in Beltaste, het bedrijf achter frikandellenfabrikant Vanreusel. Dat was al een tijd op zoek naar een financiële partner.