Producent Croky-chips neemt 'listeria-fabriek' Greenyard over

Producent Croky-chips neemt diepvriesfabriek Greenyard over
Shutterstock.com

Roger & Roger, producent van onder meer Croky-chips, neemt de Hongaarse diepvriesfabriek van Greenyard over, waar vorig jaar een listeriabesmetting heerste. De overname past in het transformatieplan van Greenyard.

 

Herstructurering

De betrokken fabriek in Hongarije lag aan de basis van de listeriabesmetting waarmee Greenyard vorig jaar af te rekenen kreeg. Het groentebedrijf moest toen een grote terugroepactie op het getouw zetten, die betrekking had op alle diepvriesgroenten die tussen midden 2016 en midden 2018 in de Hongaarse fabriek waren geproduceerd.

 

Greenyard zit midden in een reorganisatie om zijn hoge schulden af te bouwen. Daartoe lanceerde het bedrijf in maart een groot transformatieplan, waar de verkoop van de fabriek in het Zuid-Hongaarse Baja deel van uitmaakt. Verder wil het groentebedrijf ook zijn conservendivisie te gelde maken. De onderneming kreeg van de banken vijftien maanden om de herstructurering te voltooien.

 

Roger & Roger is een familiebedrijf uit Moeskroen, dat een breed scala aan chips en snacks produceert op basis van aardappelen en maïs. De onderneming exporteert haar producten naar meer dan twintig landen. Het bekendste merk waar Roger & Roger voor produceert is ongetwijfeld Croky.