Promotie voor Geoffroy Gersdorff: nieuwe uitdaging op groepsniveau bij Carrefour

Geoffroy Gersdorff
Foto RetailDetail

Secretaris-generaal Geoffroy Gersdorff verlaat Carrefour België om een nieuwe functie op te nemen op het wereldwijde hoofdkantoor van de retailer in Massy bij Parijs: hij wordt er met onmiddellijke ingang directeur goederen en aanbod voeding.

 

Strategische functie

"Dit is een belangrijke promotie naar een strategische functie", verklaart een opgetogen Gersdorff aan de telefoon. "Mijn missie wordt om onze bestaansreden, de voedseltransitie, te vertalen naar het productaanbod. Na twee jaar als secretaris-generaal en nu het transformatieplan volop in werking is, acht ik dit het goede moment om een nieuwe stap te zetten. Het is een super-opportuniteit om de savoir-faire van Carrefour België ook in Parijs te tonen."

 

Gersdorff zal meer bepaald de leiding nemen over het huismerk Carrefour, de verse producten met de Kwaliteitsketen Carrefour en Socomo, de aankoopcentrale voor verse producten van de groep. Met het vertrek van Gersdorff verdwijnt ook de functie van secretaris-generaal bij de Belgische tak: CEO François-Melchior de Polignac, die sinds december weer in Evere aan de slag is, kent de Belgische markt en het bedrijf door en door en neemt alle verantwoordelijkheden over.