Qatar neemt controle over chocolatier Galler | RetailDetail

Qatar neemt controle over chocolatier Galler

Qatar neemt controle over chocolatier Galler
galler.com

De koninklijke familie van Qatar heeft oprichter Jean Galler van het gelijknamige chocoladebedrijf grotendeels uitgekocht en zal op termijn het bedrijf volledig in handen krijgen.

 

Nieuwe gedelegeerd bestuurder

Qatar had al sinds 2006 een participatie in Galler, maar die bleef lang onder de 50 procent. Tot nu, dus: Qatar verwerft ‘een substantiële meerderheid’, schrijft De Tijd. Oprichter Jean Galler behoudt een symbolisch belang en blijft aan boord als creatief directeur. Joao De Gouveia, een adviseur van de koninklijke familie van Qatar, is de nieuwe gedelegeerd bestuurder. Op termijn zullen de Qatarezen 100% van de aandelen in handen krijgen.
 

Galler realiseerde vorig jaar een omzet van 35 miljoen euro en mikt voor dit jaar op 40 miljoen. Het bedrijf groeit sterk in Azië en zal binnenkort een eerste winkel openen in China.  Verder heeft de chocolatier al eigen winkels in België, Luxemburg, Frankrijk, Libanon, Japan en Qatar.

 

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Filet Pur: Een wervelende slechtnieuwsshow

22/06/2018

Ook al deden flink wat foodspelers hafslachtige pogingen om hun beroerde berichten weg te moffelen, Filet Pur achterhaalde ze wel. Hier is het ietwat pijnlijke maar alweer leerrijke weekoverzicht van RetailDetail Food!

Panos vervangt klantenkaart door app

21/06/2018

Na bijna een kwarteeuw heeft broodjesketen Panos zijn klantenprogramma gedigitaliseerd: exit plastic kaart, welkom app. “Op korte termijn mikken we erop om via het kanaal 150.000 klanten te bereiken en te leren kennen”, klinkt het.

Kellogg’s aangeklaagd wegens misleidende verpakking

21/06/2018

Test-Aankoop heeft bij de FOD Economie een klacht ingediend tegen Kellogg’s, omdat volgens de consumentenorganisatie de informatie op de verpakking van de Special K-graanreep met rode vruchten misleidend is.

Dure voeding duwt consument over de grens

20/06/2018

Terwijl de export van Belgische voedingsproducten boomt, daalt de consumptie op de binnenlandse markt omdat de prijzen stijgen. Een onrustwekkende trend, zegt de industrie: het beleid moet ingrijpen.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Albert Frère lust wel een Vanreusel frikandel

20/06/2018

Ergon, een investeringsfonds van de holding GBL, neemt een participatie in Beltaste, het bedrijf achter frikandellenfabrikant Vanreusel. Dat was al een tijd op zoek naar een financiële partner.