Qatarese koninklijke familie verwerft volledige controle over Galler

Qatarese koninklijke familie verwerft volledige controle over Galler

Het is nu definitief: chocoladeproducent Galler is voor 100% eigendom van de Qatarese koninklijke familie Al Thani. Oprichter en CEO Jean Galler zet een stap opzij en wordt opgevolgd door Salvatore Iannello. De productie blijft wel in Luik.

 

Verdere Qatarisering

Reeds in 2006 stapte de Qatarese koninklijke familie in het bedrijf en sinds 2011 heeft ze ook de meerderheid van de aandelen in bezit. Eerder dit jaar raakte bekend dat ze op termijn ook de overige aandelen zou overnemen: dat moment is nu aangebroken. De verdere overname heeft geen directe gevolgen voor het bedrijf zelf: de productie blijft in Vaux-sous-Chèvremont (bij Chaudfontaine in de provincie Luik) en ook het management blijft volledig Belgisch.

 

Wel zet Jean Galler, die het bedrijf in 1976 stichtte, op eigen initiatief ook een stap terug. Salvatore Iannello, die tussen 2006 en 2011 reeds algemeen directeur was, komt aan het hoofd van het bedrijf dat 170 mensen tewerk stelt en met 2000 ton chocolade per jaar goed is voor een omzet van 30 miljoen euro. Via een netwerk van 3000 verkooppunten worden hun producten over de hele wereld verkocht.

 

Galler is lang niet de eerste Belgische chocoladeproducent die in buitenlandse handen komt. Zo kwamen de voorbije jaren merken als Guylain en Godiva onder Zuid-Koreaanse en Turkse controle.