Quick keert terug naar Marokko

Quick keert terug naar Marokko

Na een eerste mislukte poging meer dan 10 jaar geleden waagt Quick een nieuwe poging om voet aan de grond te krijgen in Marokko. De hamburgerketen opende zopas een eerste franchisevestiging in Rabat.

 

Naar 15 vestigingen in 5 jaar tijd

Na 10 jaar is Quick terug in Marokko. De groep opende in de hoofdstad Rabat een restaurant van 400 m² met een capaciteit van 170 plaatsen (waarvan 70 op het terras). Het aanbod is “identiek aan het Franse maar wel 100% halal”, zo benadrukt Jamal Hamdouch, algemeen directeur van Quick Maroc.

 

Hamdouch kondigde meteen ook de opening aan van nog twee vestigingen in de maanden juni en juli, “na de ramadan”. Die komen in Casablanca en in Marrakesh. Het is de bedoeling om binnen de vijf jaar 15 vestigingen operationeel te hebben. Goed voor een totale investering van om en bij de 350 miljoen dirham, meer dan 32 miljoen euro.

 

Bij zijn tweede Marokkaanse avontuur gaat Quick in zee met Ténor Restauration als masterfranchisegever, een filiaal van de Marokkaanse holding Ténor Groupe. Farid Bensaid, de CEO van de groep, gelooft alvast dat het dit keer zal lukken: “Het project dat Quick destijds lanceerde is niet hetzelfde als het huidige. De regels die Quick toen oplegde, werden niet volledig uitgevoerd en evenmin allemaal nageleefd. Quick heeft daar lessen uit getrokken en de regels voor de franchisenemers zijn nu veel strikter.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Carrefour schrapt duizenden jobs ten voordele van e-commerce

23/01/2018

De Franse hypermarktgroep Carrefour gaat enkele duizenden werknemers op straat zetten, kondigde CEO Alexandre Bompard vandaag aan. Dankzij een nieuw transformatieplan, met nadruk op e-commerce, wil Carrefour "wereldleider in voedseltransitie" worden.

Unilever schrapt banen bij Belgisch retailsalesteam

22/01/2018

Unilever Belgium reorganiseert haar team van winkelvertegenwoordigers. Er gaan daarbij elf banen verloren, bevestigt het bedrijf aan de RetailDetail-redactie.

Zo hard groeit Amazon in food

22/01/2018

E-commerce vertegenwoordigt nog steeds een beperkt aandeel in de foodverkopen, maar de Amerikaanse én Europese groeicijfers van Amazon voor het jaar 2017 ogen bepaald indrukwekkend. Is het kantelpunt nabij?

Amazon opent eerste winkel zonder kassa’s voor grote publiek

22/01/2018

Amazon opent vandaag in Seattle, nabij zijn hoofdkantoor, de eerste winkel zonder kassa’s voor het grote publiek. Het was al langer bezig met een test bij het eigen personeel, maar nu krijgt dus iedereen toegang.

Neemt Unilever tonicmerk Fever-Tree over?

19/01/2018

Het tonicmerk Fever-Tree heeft een nieuwe bestuurder aangesteld: Kevin Havelock, hoofd van de afdeling frisdranken van Unilever. De benoeming leidt tot speculaties dat Unilever moederbedrijf Fevertree Drinks wil overnemen en stuwt het aandeel de hoogte in.

Filet Pur: Een haar in de plastieksoep

19/01/2018

Zijn retailers ruziemakers en bedriegers? Moeten energiedrankjes verboden worden? Staat Carrefour voor een sanering en wordt Delhaize zo Hollands als kaas? Alweer een bewogen week, zoals blijkt uit het plasticvrije overzicht van RetailDetail Food.

Back to top