Quick keert terug naar Marokko

Quick keert terug naar Marokko

Na een eerste mislukte poging meer dan 10 jaar geleden waagt Quick een nieuwe poging om voet aan de grond te krijgen in Marokko. De hamburgerketen opende zopas een eerste franchisevestiging in Rabat.

 

Naar 15 vestigingen in 5 jaar tijd

Na 10 jaar is Quick terug in Marokko. De groep opende in de hoofdstad Rabat een restaurant van 400 m² met een capaciteit van 170 plaatsen (waarvan 70 op het terras). Het aanbod is “identiek aan het Franse maar wel 100% halal”, zo benadrukt Jamal Hamdouch, algemeen directeur van Quick Maroc.

 

Hamdouch kondigde meteen ook de opening aan van nog twee vestigingen in de maanden juni en juli, “na de ramadan”. Die komen in Casablanca en in Marrakesh. Het is de bedoeling om binnen de vijf jaar 15 vestigingen operationeel te hebben. Goed voor een totale investering van om en bij de 350 miljoen dirham, meer dan 32 miljoen euro.

 

Bij zijn tweede Marokkaanse avontuur gaat Quick in zee met Ténor Restauration als masterfranchisegever, een filiaal van de Marokkaanse holding Ténor Groupe. Farid Bensaid, de CEO van de groep, gelooft alvast dat het dit keer zal lukken: “Het project dat Quick destijds lanceerde is niet hetzelfde als het huidige. De regels die Quick toen oplegde, werden niet volledig uitgevoerd en evenmin allemaal nageleefd. Quick heeft daar lessen uit getrokken en de regels voor de franchisenemers zijn nu veel strikter.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Popsss verkoopt Belgische topwijnen in pop(sss)-up store

17/11/2017

Wijndistributeur Popsss, die uitsluitend wijnen van Belgische wijnboeren online verdeelt, opent een tijdelijke winkel in hartje Brussel. Tot het einde van het jaar vinden wijnliefhebbers er onder andere de fijnproeverscollectie "Crazy Belgians".

Filet Pur: Een kwestie van indigestie

17/11/2017

In sommige hoofdkwartieren stijgt de nervositeit zienderogen, maar voor fijnproevers was het geen al te kwade week. Iets gemist? Met het pittig gekruide overzicht van RetailDetail Food bent u weer helemaal mee!

‘Back to the future’ in food met Jean-Pierre Roelands

17/11/2017

In food gaan we ‘back to the future’, gelooft Jean-Pierre Roelands, die meer dan 20 jaar lang commercieel directeur van de Colruyt Group was en exclusief op de RetailDetail Night zijn visie op de toekomt van foodretail deelt.

 

"Onthaalmoeder wordt winkelier"

17/11/2017

Marieke Vermeire runt met haar man de Carrefour Express aan de Luikersteenweg in Hasselt. "Toevallig was Carrefour, net op het moment dat wij de stap overwogen, op zoek naar franchisenemers om het pand uit te baten en zo hebben we elkaar gevonden."

Delhaize schenkt zeven miljoen maaltijden weg

17/11/2017

Tegen 2020 wil Delhaize de helft van haar onverkochte voedingsproducten kunnen schenken aan sociale verenigingen. Daarmee zet de supermarktketen een tandje bij in de strijd tegen voedselverspilling.

RetailDetail Food #25 staat online

17/11/2017

Hoe gaan foodwinkeliers om met agressieve klanten in de winkel? Dat is één van de thema’s in het 25e nummer van RetailDetail Food, de gepersonaliseerde krant voor supermarktondernemers.

Back to top