Quorn verdubbelt fabriek tot grootste ter wereld

Quorn verdubbelt productiecapaciteit

Het Britse Quorn heeft zijn fabriek in Billingham uitgebreid met 9500m², waardoor de productiecapaciteit toeneemt met zo’n 20.000 ton per jaar. De fabriek is nu 's werelds grootste voor vleesvervangers, claimt de firma.

 

Duurzaamheid centraal

De nieuwe productiefaciliteit maakt deel uit van een globale investering van 150 miljoen pond (170 miljoen euro) en zal 1,3 miljoen porties Quorn per week produceren, wat wekelijks 1600 runderen het leven zou redden. Met de uitbreiding komt het bedrijf tegemoet aan de toegenomen vraag naar alternatieven voor vlees: steeds meer mensen veranderen hun eetpatroon en worden flexitariër of vegetariër.

 

Door efficiënter te produceren tracht Quorn ook zijn ecologische impact te verminderen: sinds 2012 wist het bedrijf zijn CO2-uitstoot per ton geproduceerd voedsel met 35% terug te dringen en CEO Kevin Brennan maakt zich sterk dat de nieuwe fabriek het mogelijk maakt om de productie nog te optimaliseren: “We zijn wereldleider in vleesalternatieven en onze omzet is het afgelopen jaar met 16% gestegen. In vergelijking met de traditionele vleesproductie hebben wij enorme duurzaamheidsvoordelen en deze nieuwe fabriek zal die voordelen nog versterken. Duurzaamheid is het hart van onze organisatie en we doen er alles aan om op een verantwoorde manier te produceren.”

 

Overigens wil het bedrijf tegen 2025 enkel nog 100% recycleerbare of herbruikbare verpakkingen gebruiken. Eerder op het jaar nam Quorn al de beslissing om 297 ton niet-recycleerbare zwarte plastic uit de bevoorradingsketen te bannen. Het investeerde ook zeven miljoen pond (acht miljoen euro) in een gloednieuw innovatiecentrum.