Rémy Cointreau en Bols werken aan joint venture rond Passoã

Rémy Cointreau en Bols werken aan joint venture rond Passoã

Drankenproducenten Rémy Cointreau en Lucas Bols zijn van plan een joint venture op te starten voor het merk Passoã. Die joint venture moet in de toekomst opereren vanuit Frankrijk en alle wereldwijde activiteiten van dat merk beheren.

Volledige controle bij Lucas Bols

Passoã is momenteel volledig in handen van Rémy Cointreau en dat bedrijf zal dan ook alle handelsmerken en voorraden bijdragen aan de joint venture. Lucas Bols voegt daar zijn kennis van de likeurmarkt aan toe, naast een werkkapitaal. Lucas Bols zal ook de volledige operationele en financiële controle krijgen over de nieuwe samenwerking.

 

Dankzij de samenwerking zal Lucas Bols met Passoã een wereldwijd bekende naam kunnen toevoegen aan zijn portefeuille, terwijl Rémy Cointreau momenteel werk maakt van het lozen van enkele merken die minder passen binnen de groep.

 

De deal tussen de twee partijen is wel nog niet helemaal rond en moet daarna nog goedgekeurd worden door de vakbonden. Beide producenten hopen de transactie rond te krijgen tegen het einde van het jaar.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Popsss verkoopt Belgische topwijnen in pop(sss)-up store

17/11/2017

Wijndistributeur Popsss, die uitsluitend wijnen van Belgische wijnboeren online verdeelt, opent een tijdelijke winkel in hartje Brussel. Tot het einde van het jaar vinden wijnliefhebbers er onder andere de fijnproeverscollectie "Crazy Belgians".

Filet Pur: Een kwestie van indigestie

17/11/2017

In sommige hoofdkwartieren stijgt de nervositeit zienderogen, maar voor fijnproevers was het geen al te kwade week. Iets gemist? Met het pittig gekruide overzicht van RetailDetail Food bent u weer helemaal mee!

‘Back to the future’ in food met Jean-Pierre Roelands

17/11/2017

In food gaan we ‘back to the future’, gelooft Jean-Pierre Roelands, die meer dan 20 jaar lang commercieel directeur van de Colruyt Group was en exclusief op de RetailDetail Night zijn visie op de toekomt van foodretail deelt.

 

"Onthaalmoeder wordt winkelier"

17/11/2017

Marieke Vermeire runt met haar man de Carrefour Express aan de Luikersteenweg in Hasselt. "Toevallig was Carrefour, net op het moment dat wij de stap overwogen, op zoek naar franchisenemers om het pand uit te baten en zo hebben we elkaar gevonden."

Delhaize schenkt zeven miljoen maaltijden weg

17/11/2017

Tegen 2020 wil Delhaize de helft van haar onverkochte voedingsproducten kunnen schenken aan sociale verenigingen. Daarmee zet de supermarktketen een tandje bij in de strijd tegen voedselverspilling.

RetailDetail Food #25 staat online

17/11/2017

Hoe gaan foodwinkeliers om met agressieve klanten in de winkel? Dat is één van de thema’s in het 25e nummer van RetailDetail Food, de gepersonaliseerde krant voor supermarktondernemers.

Back to top