Rémy Cointreau heft het glas op sterk jaar

Rémy Cointreau heft het glas op sterk jaar

Rémy Cointreau heft het glas op sterk jaar

De Franse drankengroep Rémy Cointreau heeft een uitstekend boekjaar achter de rug, met dank aan zijn cognac Rémy Martin en een groeiende populariteit in Amerika en China.

Bijna 1,1 miljard euro omzet

Rémy Cointreau verkocht in zijn gebroken boekjaar (tot eind maart 2017) voor 1,095 miljard euro aan sterkedrank en likeur: een groei met 4,2% tegenover dezelfde periode een jaar eerder. De nettowinst spurtte zelfs 85,7% hoger om af te klokken op 190,3 miljoen euro. Exclusief eenmalige effecten groeide de nettowinst nog altijd met ruim een vijfde (+22,3%) tot 135 miljoen euro.

 

Vooral Maison Rémy Martin, de cognacpoot zeg maar, is goed bezig: de omzet groeide liefst 9,2% tot 707,5 miljoen euro met dank aan “uitmuntende prestaties” in Amerika en Azië. In China spreekt de groep zelfs van een “aanzienlijke versnelling van de privéconsumptie tijdens de tweede helft van het boekjaar”.

 

De andere dranken (denk aan Cointreau, Metaxa of Mount Gay) lieten een zeer bescheiden groei van 0,9% optekenen en zijn goed voor een omzet van 276,3 miljoen euro. Al hoort daar wel een kanttekening bij: de resultaten houden geen rekening met de omzet van Passoa: die likeur werd vorig jaar ondergebracht in een joint venture onder de controle van Lucas Bols.

 

De omzet van de zogeheten ‘partnermerken’ ‑ producten van derden, waarvoor Rémy Cointreau de verkoop verzorgt ‑ ging 67% achteruit en vertegenwoordigt nu nog amper twee miljoen euro. De Fransen verdeelden tot voor kort de champagnes van Piper-Heidesieck en Charles Heidesieck in Frankrijk, België en op luchthavens, maar dat contract is intussen beëindigd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

McDonald’s wil 40 nieuwe vestigingen in België

20/03/2018

Fastfoodketen McDonald’s wil de komende vijf jaar maar liefst 40 nieuwe vestigingen openen in België, wat ongeveer de helft is van het huidige aantal. Zo moeten er 2000 banen bijkomen.

Nieuw concept voor foodstart-ups in hartje Antwerpen

20/03/2018

In de Hoogstraat in Antwerpen vinden kleine start-ups die verse voeding verkopen binnenkort ruimte om hun concept uit te proberen. De indoormarkt opent de deuren in de voormalige De Krak en biedt plaats aan twintig pop-upzaken.

Dior ruilt Belgisch creatief directeur in voor Brit

19/03/2018

De Belg Kris Van Assche was elf jaar lang creatief directeur van Dior Homme, maar verlaat nu het modehuis om nieuwe uitdagingen aan te gaan. In zijn plaats komt Brits ontwerper Kim Jones.

Spar wil nu ook voet op Griekse bodem

19/03/2018

Spar International heeft zijn zinnen gezet op Griekenland als het volgende land om de voedingsmarkt te veroveren. Spar Hellas zal samenwerken met Asteras en Mesis om binnen de vier jaar meer dan 500 winkels op te zetten.

Dr. Oetker koopt de helft van Freixenet

19/03/2018

Henkell, de drankdivisie van Dr. Oetker, haalt net iets meer dan de helft van de aandelen binnen van cavamerk Freixenet. Na twee jaar onderhandelen is de deal eindelijk rond, al wordt de Duitse voedingsreus geen alleenheerser bij Freixenet.

Picnic bevestigt komst naar Duitsland

19/03/2018

Voor het weekend waren er geruchten opgedoken dat de Nederlandse online supermarkt Picnic testen uitvoerde in Duitsland. Dat nieuws is nu bevestigd door medeoprichter Michiel Muller.

Back to top