Rémy Cointreau verwacht meer winst

Shutterstock.com

Rémy Cointreau heeft dankzij een sterke tweede jaarhelft het boekjaar afgesloten met een licht hogere omzet dan verwacht. De Franse sterkedrankengroep rekent nu op een stijging van de bedrijfswinst van 10%.

 

Groei in China en VS

In het boekjaar 2020-2021 realiseerde het bedrijf een omzet van 1,01 miljard euro, een stijging met 1,8% op organische basis. Het herstel dat zich in het derde kwartaal had ingezet, kreeg een vervolg in het vierde kwartaal met een organische omzetgroei van 15,1%. Zo steeg de verkoop van cognac de voorbije drie maanden met 18,2% tot 162,5 miljoen euro, gestuwd door het Chinese Nieuwjaar en een aanhoudende, sterke vraag uit de Verenigde Staten. De totale opbrengsten tijdens het slotkwartaal kwamen uit op 229,4 miljoen euro.

 

Door het sterke herstel in de tweede helft van het jaar, gaat Rémy Cointreau nu uit van een van een groei van de operationele winst (op organische basis) van 10%. Analisten stelden tot vandaag een stijging van 7,6% in het vooruitzicht, schrijft Zonebourse. Het zou bovendien een flinke opleving betekenen na de winstdaling van 22% in het boekjaar 2019/2020.

 

De maker van Rémy Martin cognac en Cointreau verwacht ook een solide start van zijn boekjaar 2021/2022. Het concern verwijst onder meer naar de gunstige vergelijkingsbasis in het tweede kwartaal en naar een groter consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten.