Reckitt Benckiser bekijkt opties rond voedingstak | RetailDetail

Reckitt Benckiser bekijkt opties rond voedingstak

Reckitt Benckiser bekijkt opties rond voedingstak

Consumentenbedrijf Reckitt Benckiser denkt aan een verkoop van zijn voedingstak, die bestaat uit de sauzen van French’s Foods. Het geld van de mogelijke verkoop zal gebruikt worden om de aankoop van kindervoedingsproducent Mead Jonhson Nutrition mee te financieren.

2 miljard pond

French’s Foods haalde in 2016 een omzet van 411 miljoen pond (483 miljoen euro), wat goed is voor 4 procent van de totale omzet van het bedrijf. Reckitt Benckiser beschouwt de voedingstak dan ook als niet-essentieel en bekijkt daarom de opties rond een mogelijke verkoop.

 

De verkoop moet ongeveer 2 miljard pond (2,35 miljard euro) opbrengen en dat geld zal gebruikt worden om de aankoop van Mead Jonhson Nutrition voor een stuk mee te financieren. Reckitt Benckiser legde onlangs 16,6 miljard dollar (15,6 miljard euro) neer voor dat bedrijf.

 

French’s Foods presteerde het voorbije jaar nochtans niet slecht. De vergelijkbare omzet groeide met 5 procent ten opzichte van 2015, waarmee het beter deed dan het marktgemiddelde, en de aangepaste bedrijfswinst kwam uit op 118 miljoen pond (139 miljoen euro).

 

Het nieuws van de mogelijke verkoop komt slechts enkele weken nadat ook Unilever liet verstaan op zoek te zijn naar een overnemer voor een aantal voedingsmerken, zoals Becel. Onder andere Kraft Heinz, maar ook een aantal investeringsmaatschappijen zouden daarbij al interesse hebben getoond. Zo lijkt er binnen de voedingsmarkt een grote verschuiving op til te staan.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Alken-Maes verkoopt meer bier

20/07/2018

Brouwerij Alken-Maes, een onderdeel van de groep Heineken, heeft in 2017 meer bier verkocht maar wel minder winst gemaakt als gevolg van harde concurrentie in het binnenland en lagere marges voor de export.

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Eerste Belgische stadswinkel voor The Belgian Chocolate House

19/07/2018

Voor het eerst opent The Belgian Chocolate House (de grootste chocoladeretailer ter wereld met liefst 1000 ton per jaar) een boetiek in een Belgische winkelstraat. Klanten kunnen er ook ter plaatse consumeren.

Carrefour lanceert personal shopper en levering binnen 1,5 uur

19/07/2018

Supermarktketen Carrefour schakelt een tandje bij in service: een personal shopper kiest je producten uit, een bakfiets levert die binnen anderhalf uur thuis. "Retailers moeten het verschil maken in service, en dit is nog maar het begin", vertelt RetailDetail-stichter Jorg Snoeck.

Minister Peeters toch akkoord met brugpensioenplan Carrefour

18/07/2018

Zoals verwacht heeft economieminister Kris Peeters het herstructureringsplan van Carrefour goedgekeurd, inclusief de 'brugpensioen'-regeling. De minister zei dat hij zekerheid voor werknemers verkoos boven het bestrijden van "een verkeerd signaal".