Reckitt Benckiser plant miljardenovername | RetailDetail

Reckitt Benckiser plant miljardenovername

Reckitt Benckiser plant miljardenovername

Reckitt Benckiser, de groep boven o.a. de condooms van Durex en wasmiddelen van Vanish, heeft zijn zinnen gezet op de Amerikaanse kindervoedingproducent Mead Johnson Nutrition. Dat mag wat kosten: de groep heeft er meer dan vijftien miljard euro voor over.

15,5 miljard euro

De Britse producent van consumentengoederen biedt 90 dollar per aandeel - in cash -  voor Mead Johnson Nutrition: dat brengt het totale overnamebedrag op liefst 16,7 miljard dollar, omgerekend een slordige 15,5 miljard euro. De Amerikaanse specialist in kindervoeding maakte tot 2009 nog deel uit van het Bristol-Myers concern.

 

Mead Johnson bestaat al meer dan 110 jaar en verkoopt een zeventigtal pediatrische producten in ruim vijftig markten. De groep realiseerde vorig jaar een omzet van 3,75 miljard dollar (ca. 3,5 miljard euro), een daling met 8% tegenover 2015 (-3% bij constante wisselkoersen). De winst voor belastingen klokte af op 926,8 miljoen dollar of net geen 860 miljoen euro.

 

Daarmee lijkt Reckitt Benckiser het Amerikaanse bedrijf weg te kapen voor de neus van het Franse Danone, dat volgens geruchten in de markt eveneens plannen koesterde om Mead Johnson Nutrition in te lijven.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Binnenkort geen sigaretten meer in de supermarkt?

23/05/2018

Supermarkten moeten stoppen met de verkoop van sigaretten, vindt Waals minister van Volksgezondheid Greoli. In een nieuw anti-tabaksplan zet Wallonië vooral op preventie in, maar de minister vraagt om tabak ook uit de rekken te halen.

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Lidl opent restaurant voor blokkende studenten

22/05/2018

Lidl wil studenten in de ‘blok’ helpen om gezond te eten: de supermarktketen opent een pop-uprestaurant in Gent, dat 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 open is om studenten door de examenperiode te loodsen.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Carrefour genoodzaakt om honderden Dia-winkels te sluiten

22/05/2018

Carrefour vindt geen kopers voor honderden van zijn voormalige Dia-winkels in Frankrijk. Bijna 230 vestigingen zullen daardoor waarschijnlijk de deuren moeten sluiten. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.