Reckitt Benckiser plant miljardenovername | RetailDetail

Reckitt Benckiser plant miljardenovername

Reckitt Benckiser plant miljardenovername

Reckitt Benckiser, de groep boven o.a. de condooms van Durex en wasmiddelen van Vanish, heeft zijn zinnen gezet op de Amerikaanse kindervoedingproducent Mead Johnson Nutrition. Dat mag wat kosten: de groep heeft er meer dan vijftien miljard euro voor over.

15,5 miljard euro

De Britse producent van consumentengoederen biedt 90 dollar per aandeel - in cash -  voor Mead Johnson Nutrition: dat brengt het totale overnamebedrag op liefst 16,7 miljard dollar, omgerekend een slordige 15,5 miljard euro. De Amerikaanse specialist in kindervoeding maakte tot 2009 nog deel uit van het Bristol-Myers concern.

 

Mead Johnson bestaat al meer dan 110 jaar en verkoopt een zeventigtal pediatrische producten in ruim vijftig markten. De groep realiseerde vorig jaar een omzet van 3,75 miljard dollar (ca. 3,5 miljard euro), een daling met 8% tegenover 2015 (-3% bij constante wisselkoersen). De winst voor belastingen klokte af op 926,8 miljoen dollar of net geen 860 miljoen euro.

 

Daarmee lijkt Reckitt Benckiser het Amerikaanse bedrijf weg te kapen voor de neus van het Franse Danone, dat volgens geruchten in de markt eveneens plannen koesterde om Mead Johnson Nutrition in te lijven.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Alken-Maes verkoopt meer bier

20/07/2018

Brouwerij Alken-Maes, een onderdeel van de groep Heineken, heeft in 2017 meer bier verkocht maar wel minder winst gemaakt als gevolg van harde concurrentie in het binnenland en lagere marges voor de export.

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Eerste Belgische stadswinkel voor The Belgian Chocolate House

19/07/2018

Voor het eerst opent The Belgian Chocolate House (de grootste chocoladeretailer ter wereld met liefst 1000 ton per jaar) een boetiek in een Belgische winkelstraat. Klanten kunnen er ook ter plaatse consumeren.

Carrefour lanceert personal shopper en levering binnen 1,5 uur

19/07/2018

Supermarktketen Carrefour schakelt een tandje bij in service: een personal shopper kiest je producten uit, een bakfiets levert die binnen anderhalf uur thuis. "Retailers moeten het verschil maken in service, en dit is nog maar het begin", vertelt RetailDetail-stichter Jorg Snoeck.

Minister Peeters toch akkoord met brugpensioenplan Carrefour

18/07/2018

Zoals verwacht heeft economieminister Kris Peeters het herstructureringsplan van Carrefour goedgekeurd, inclusief de 'brugpensioen'-regeling. De minister zei dat hij zekerheid voor werknemers verkoos boven het bestrijden van "een verkeerd signaal".