Reckitt Benckiser plant miljardenovername

Reckitt Benckiser plant miljardenovername

Reckitt Benckiser, de groep boven o.a. de condooms van Durex en wasmiddelen van Vanish, heeft zijn zinnen gezet op de Amerikaanse kindervoedingproducent Mead Johnson Nutrition. Dat mag wat kosten: de groep heeft er meer dan vijftien miljard euro voor over.

15,5 miljard euro

De Britse producent van consumentengoederen biedt 90 dollar per aandeel - in cash -  voor Mead Johnson Nutrition: dat brengt het totale overnamebedrag op liefst 16,7 miljard dollar, omgerekend een slordige 15,5 miljard euro. De Amerikaanse specialist in kindervoeding maakte tot 2009 nog deel uit van het Bristol-Myers concern.

 

Mead Johnson bestaat al meer dan 110 jaar en verkoopt een zeventigtal pediatrische producten in ruim vijftig markten. De groep realiseerde vorig jaar een omzet van 3,75 miljard dollar (ca. 3,5 miljard euro), een daling met 8% tegenover 2015 (-3% bij constante wisselkoersen). De winst voor belastingen klokte af op 926,8 miljoen dollar of net geen 860 miljoen euro.

 

Daarmee lijkt Reckitt Benckiser het Amerikaanse bedrijf weg te kapen voor de neus van het Franse Danone, dat volgens geruchten in de markt eveneens plannen koesterde om Mead Johnson Nutrition in te lijven.