Recordaantal exposanten op delicatessenvakbeurs Tavola

Foto's Tavola

(publireportage) Tavola, de tweejaarlijkse vakbeurs voor foodprofessionals met een passie voor smaak, vindt dit jaar plaats van 15 tot 17 maart in Kortrijk Xpo. 500 sterke marktleiders en ambachtelijke producenten presenteren er een uniek assortiment van streng geselecteerde delicatessen en heerlijke high-end producten. 

 

Focus op innovatie

Tavola onderscheidt zich door haar focus op innovatie en een uitzonderlijke productbeleving: het is dan ook om de twee jaar één van de mooiste, meest hoogstaande foodbeurzen in Europa. De vakbeurs brengt een doordachte mix: van artisanaal tot trendy, van grote volumes tot kleinschaligheid, van toonaangevende bedrijven tot start-ups, van bekende merken tot private brands, van klassiekers tot verrassende ontdekkingen. 
 

Professionals uit retail, speciaalzaak of catering weten dus waarheen: van 15 tot 17 maart brengt Tavola de professionele foodcommunity samen in Kortrijk Xpo. Aankopers en verantwoordelijken van aankoopcentrales, grootdistributie, groothandel, speciaalzaken, webshops, cateraars, producenten en vakpers ontmoeten elkaar in de beste omstandigheden, klaar voor nieuwe indrukken en business.

 

Ontdekkingen gegarandeerd

Dit jaar ontdek je in 5 sfeervolle beurshallen een recordaantal van maar liefst 500 streng geselecteerde exposanten. Onder hen heel wat bedrijven die om de twee jaar trouw op de afspraak zijn, maar ook ongeveer één derde exposanten die er de vorige editie niet bij waren. Ook voor trouwe bezoekers zijn dus tal van ontdekkingen gegarandeerd. Er zijn opnieuw heel wat exposanten uit het buitenland: zowel individuele deelnemers als internationale paviljoenen uit onder meer Nederland, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland, Groot-Brittannië, Ierland, Italië, Spanje, Polen, Bulgarije, Letland, Canada, Indonesië, Thailand, Japan… Speciale zones werden gereserveerd voor artisanale fabrikanten en startups met originele en kwalitatieve producten. En er is voor het eerst een Beer Avenue met speciaalbieren.
 

Op zoek naar een specifieke leverancier of een uniek product?  De Tavola-exposanten brengen een unieke mix van kennis, innovatie en ervaring samen. Bekijk de lijst en selecteer de deelnemers en productgroepen op www.tavola-xpo.be/exposanten.  

 

Gouden Tavola: de culinaire innovaties van 2020

De wedstrijd Gouden Tavola bekroont de meest opmerkelijke culinaire vernieuwingen van 2020 in vier categorieën, naargelang het verkoopkanaal:
 

•             Retail (producten voor zelfbediening)

•             Traiteur (producten verkocht via traditionele bediening)

•             Delicatessen (voor delicatessenzaken)

•             Foodservice (voor cateringorganisaties)

 

Als bezoeker kan je zelf de laureaten proeven en mee de gastronomische trends van de toekomst bepalen. In de innovatiegalerij ontdek je de selectie van de professionele jury en breng je zelf je stem uit om de winnaar van de publieksprijs te bepalen. 

 

Op RetailHunt met Tavola

Voor foodprofessionals die nader willen kennismaken met de Belgische retailmarkt, organiseert Tavola op woensdag 18 maart een RetailHunt onder begeleiding van Stefan Van Rompaey, hoofdredacteur van RetailDetail. Het initiatief richt zich in de eerste plaats naar buitenlandse bezoekers die Belgische foodretail willen ontdekken, maar uiteraard zijn ook Belgische deelnemers welkom. We bezoeken drie innovatieve winkelconcepten met een bijzonder assortiment: Delhaize in Nijvel, Rob The Gourmets Market in Woluwe en CRU in Overijse. De studiereis start om 8u in Kortrijk en eindigt rond 14u in Overijse, waarna deelnemers tijdig naar de luchthaven of de treinstations kunnen vertrekken. Kostprijs: 225 euro + BTW.
 

Inschrijven kan via www.tavola-xpo.be/retailhunt    

 

Tavola in cijfers

11.500 m²

Een uitzonderlijk grote verzameling van fijne voeding onder één dak.

20 landen

Een internationale selectie sterke merken, private labels en nieuwe ontdekkingen.

500 bedrijven

Van dynamische multinationals tot creatieve KMO’s en ambachtelijke fabrikanten.

17.500 bezoekers

Food professionals uit retail, speciaalzaken en catering uit +30 landen

3 dagen

Tavola is van 15 tot 17 maart het epicentrum van foodprofessionals.

 

Praktisch

Zondag 15, maandag 16 & dinsdag 17 maart 2020 van 10 tot 19u (op dinsdag tot 18u) in Kortrijk Xpo, Doorniksesteenweg 216, 8500 Kortrijk (België)
 

Tavola is enkel voor foodprofessionals. Reserveer uw gratis bezoekersbadge online: via www.tavola-xpo.be code KH435
 

Meer info: Kortrijk Xpo, 056 24 11 11 tavola@kortrijkxpo.com www.tavola-xpo.be 

Tags: