Greenyard posts record turnover, surpasses 4 billion euro | RetailDetail

Recordomzet van meer dan 4 miljard euro voor Greenyard

Recordomzet van meer dan 4 miljard euro voor Greenyard
Shutterstock

Fruit- en groentehandelaar Greenyard heeft voor het eerst in zijn geschiedenis een omzet gehaald van meer dan vier miljard euro. Omwille van enkel eenmalige kosten viel de nettowinst wel met een spectaculaire 96% terug.

Schuldherschikking

De totale omzet van Greenyard kwam in het boekjaar 2016, dat op 31 maart 2017 werd afgesloten, neer op 4,25 miljard euro. Dat is een groei van 7,1% ten opzichte van een jaar eerder, waarvan 5,3% intern werd gehaald. Daarnaast werd er ook 2,7% groei geboekt dankzij overnames. Ook de rebitda steeg met 7% naar 145,7 miljoen euro.

 

De nettowinst daalde wel met 95,9% naar 700.000 euro door een schuldherschikking die Greenyard eind 2016 doorvoerde en de kosten die daarmee gepaard gingen. Het bedrijf moest immers 18 miljoen euro aan oude obligaties afkopen. De komende jaren moeten de kosten dankzij die herschikking wel met 15 miljoen euro per jaar dalen. Zonder die eenmalige kosten kwam de winst dit jaar uit op 21,9 miljoen euro.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Alken-Maes verkoopt meer bier

20/07/2018

Brouwerij Alken-Maes, een onderdeel van de groep Heineken, heeft in 2017 meer bier verkocht maar wel minder winst gemaakt als gevolg van harde concurrentie in het binnenland en lagere marges voor de export.

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Eerste Belgische stadswinkel voor The Belgian Chocolate House

19/07/2018

Voor het eerst opent The Belgian Chocolate House (de grootste chocoladeretailer ter wereld met liefst 1000 ton per jaar) een boetiek in een Belgische winkelstraat. Klanten kunnen er ook ter plaatse consumeren.

Carrefour lanceert personal shopper en levering binnen 1,5 uur

19/07/2018

Supermarktketen Carrefour schakelt een tandje bij in service: een personal shopper kiest je producten uit, een bakfiets levert die binnen anderhalf uur thuis. "Retailers moeten het verschil maken in service, en dit is nog maar het begin", vertelt RetailDetail-stichter Jorg Snoeck.