Greenyard posts record turnover, surpasses 4 billion euro | RetailDetail

Recordomzet van meer dan 4 miljard euro voor Greenyard

Recordomzet van meer dan 4 miljard euro voor Greenyard
Shutterstock

Fruit- en groentehandelaar Greenyard heeft voor het eerst in zijn geschiedenis een omzet gehaald van meer dan vier miljard euro. Omwille van enkel eenmalige kosten viel de nettowinst wel met een spectaculaire 96% terug.

Schuldherschikking

De totale omzet van Greenyard kwam in het boekjaar 2016, dat op 31 maart 2017 werd afgesloten, neer op 4,25 miljard euro. Dat is een groei van 7,1% ten opzichte van een jaar eerder, waarvan 5,3% intern werd gehaald. Daarnaast werd er ook 2,7% groei geboekt dankzij overnames. Ook de rebitda steeg met 7% naar 145,7 miljoen euro.

 

De nettowinst daalde wel met 95,9% naar 700.000 euro door een schuldherschikking die Greenyard eind 2016 doorvoerde en de kosten die daarmee gepaard gingen. Het bedrijf moest immers 18 miljoen euro aan oude obligaties afkopen. De komende jaren moeten de kosten dankzij die herschikking wel met 15 miljoen euro per jaar dalen. Zonder die eenmalige kosten kwam de winst dit jaar uit op 21,9 miljoen euro.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Franprix levert de boodschappen tot in de koelkast

25/05/2018

De Franse supermarktketen Franprix test de thuislevering van boodschappen wanneer niemand thuis is: de bezorger komt zelf binnen in huis. In de toekomst wil het de boodschappen zelfs voor klanten in de koelkast opruimen.

Filet Pur: De duurste supermarkt van West-Europa

25/05/2018

Waarom Carrefour het nieuws beheerste, Colruyt failliet gaat, multinationals moeten leren rekenen en de voedingsindustrie 3.0 voor de deur staat? Dat verneemt u in het slechts min of meer GDPR-conforme weekoverzicht van RetailDetail Food!

Waarom grote FMCG-fabrikanten meer geld vrijmaken voor innovatie

25/05/2018

Zowel Nestlé als Kraft Heinz maakten zopas nieuwe investeringen bekend in onderzoek en ontwikkeling. De grote merkfabrikanten voelen de hete adem van innovatieve startups in de nek en willen sneller schakelen.

“Minder verschillende tarieven voor statiegeld nodig”

24/05/2018

De tarieven voor statiegeld op leeggoed moeten eenvoudiger, bepleit het Vlaams Innovatieplatform voor de Logistiek. Het VIL roept op om het aantal statiegeldtarieven voor glazen flessen te herleiden tot drie tarieven voor losse flessen en drie tarieven voor bakken.

Multinationals gezakt voor gezonde voeding

24/05/2018

Voedingsmultinationals leveren nog te weinig inspanningen om hun producten gezonder te maken, zegt de Access to Nutrition Foundation. Nestlé, Unilever en Danone behoren tot de besten van de klas.  

Binnenkort geen sigaretten meer in de supermarkt?

23/05/2018

Supermarkten moeten stoppen met de verkoop van sigaretten, vindt Waals minister van Volksgezondheid Greoli. In een nieuw anti-tabaksplan zet Wallonië vooral op preventie in, maar de minister vraagt om tabak ook uit de rekken te halen.