Recordomzet voor Jumbo in 2017 | RetailDetail

Recordomzet voor Jumbo in 2017

Recordomzet voor Jumbo in 2017
Shutterstock

Supermarktketen Jumbo heeft in 2017 een recordomzet gehaald van meer dan zeven miljard euro. Die omzet ging er niet enkel dankzij nieuwe winkels op vooruit, want de vergelijkbare omzetgroei bij bestaande winkels steeg ook met 4,2%.

19% marktaandeel

De consumentenomzet steeg met 5% naar 7,010 miljard euro, wat goed was voor een marktaandeel van ruim 19%. Het aantal vestigingen van Jumbo steeg vorig jaar licht naar 585 winkels, maar het grootste deel van de groei kan worden toegeschreven aan reeds bestaande supermarkten. Jumbo opende in 2017 drie vestigingen van het stadsconcept Jumbo City en wil er daar dit jaar minstens nog eens tien bijdoen. In 2018 zullen naar verwachting ook drie nieuwe vestigingen van Jumbo Foodmarkt openen, in Utrecht, Leidschendam en Tilburg. Zestig supermarkten worden dan weer vernieuwd.

 

Op logistiek vlak moeten in het eerste kwartaal de werken starten voor de eerste fase van het nieuwe distributiecentrum in Nieuwegein, dat 200.000 m² groot zal worden. Het eerste deel, goed voor 45.000 m², moet in het voorjaar van 2020 gereed zijn.

 

Ook groei bij La Place

Ook bij La Place zijn de cijfers voor 2017 bijzonder positief: daar steeg de omzet met 34,1% naar 123,3 miljoen euro, terwijl de vergelijkbare omzet er met 5,2% op vooruit ging. Het aantal vestigingen van de restaurantketen groeide van 59 naar 92, waaronder inmiddels elf locaties buiten Nederland. Ook dit jaar wil Jumbo minstens dertig nieuwe vestigingen van La Place openen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Spar wil nu ook voet op Griekse bodem

19/03/2018

Spar International heeft de zinnen gezet op Griekenland als het volgende land om de voedingsretailmarkt te veroveren. Spar Hellas zal samenwerken met Asteras en Mesis om over vier jaar meer dan 500 Spar-winkels op te zetten.

Dr. Oetker koopt de helft van Freixenet

19/03/2018

Henkell, de drankdivisie van Dr. Oetker, haalt net iets meer dan de helft van de aandelen binnen van cavamerk Freixenet. Na twee jaar onderhandelen is de deal eindelijk rond, al wordt de Duitse voedingsreus geen alleenheerser bij Freixenet.

Picnic bevestigt komst naar Duitsland

19/03/2018

Voor het weekend waren er geruchten opgedoken dat de Nederlandse online supermarkt Picnic testen uitvoerde in Duitsland. Dat nieuws is nu bevestigd door medeoprichter Michiel Muller.

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Filet Pur: Een zwart gat van ongeziene proporties

16/03/2018

Ondanks hun streven naar almaar goedkoper vlees zijn onze supermarkten door de band schandalig duur, leerden we afgelopen week. Zit daar enige logica achter? Lees het onthullende weekoverzicht van RetailDetail Food!

Deze innovaties verschijnen bij Delhaize in de schappen

16/03/2018

Gemak, gezondheid en smaak: dat zijn de drie assen voor productontwikkeling bij Delhaize. De retailer presenteerde deze week een vijftigtal primeurs aan zijn winkelmanagers en zelfstandige uitbaters.

Back to top