Reeks huiszoekingen bij Mondelez: ook in Mechelen?

Huiszoekingen bij Mondelez
Shutterstock.com

In kantoren van Mondelez in verschillende landen (waaronder mogelijk ook België) zijn de afgelopen dagen huiszoekingen gehouden. Mogelijk heeft het te maken met illegale prijsafspraken en kartelvorming.

 

Prijsafspraken?

In Bremen focusten de speurders zich volgens het lokale medium Buten un binnen vooral op de kantoren van het management. Bij de huiszoeking werden documenten in beslag genomen en een aantal kantoren verzegeld. Wat Mondelez precies verweten wordt, is onduidelijk. Het bedrijf wil voorlopig ook niet reageren op vragen over de zaak.

 

Ook in de Weense vestiging van het voedingsmiddelenconcern werd deze week een razzia gehouden: de Oostenrijkse krant Kurier meldt dat er verschillende computers in beslag werden genomen. De krant vermoedt dat het onderzoek betrekking heeft op kartelvorming en prijsafspraken en zou opgestart zijn door de Europese mededingingscommissie. Ook die onthoudt zich voorlopig echter van elk commentaar.

 

Het doorgaans goed geïnformeerde Handelsblatt meldt dat ook de kantoren van Mondelez in België (Mechelen) en Noorwegen doorzocht zouden zijn.