Rekub lanceert app tegen voedselverspilling | RetailDetail

Rekub lanceert app tegen voedselverspilling

Rekub lanceert app tegen voedselverspilling

Rekub, de vzw die voedselverspilling op een creatieve manier te lijf wil gaan, lanceert binnenkort een app. De organisatie is op zoek naar onder meer bakkers, slagers, kruideniers en supermarkten die willen meestappen in het project.

 

Handelaar bepaalt prijs

De vzw hoopt dat de handelaars hun voedseloverschotten en producten die dicht tegen de vervaldatum aanzitten online willen bekendmaken, alsook de prijs die ze er nog voor vragen. Daarop kunnen geïnteresseerde kopers zich dan melden. Zij moeten de gevraagde goederen vervolgens nog binnen de dag afhalen.

 

Welke producten hij online zet en welke prijs hij er nog voor vraagt, blijft een beslissing van de handelaar.

 

Restjesrestaurant als oplossing

Het gaat niet om het eerste initiatief van rekub. Vorig jaar opende de vzw al een tijdelijk restjesrestarant in het Felix Pakhuis in Antwerpen, waar maaltijden werden bereid met overschotten van Albert Heijn en enkele bioboeren. De overschotten die het restaurant zelf niet aanwendde, werden overgedragen aan armoede-organisaties of konden door bezoekers van het restaurant mee naar huis worden genomen.

 

Rekub is een initiatief van Ellien Stinissen en Marijke Dejongh.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Binnenkort geen sigaretten meer in de supermarkt?

23/05/2018

Supermarkten moeten stoppen met de verkoop van sigaretten, vindt Waals minister van Volksgezondheid Greoli. In een nieuw anti-tabaksplan zet Wallonië vooral op preventie in, maar de minister vraagt om tabak ook uit de rekken te halen.

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Lidl opent restaurant voor blokkende studenten

22/05/2018

Lidl wil studenten in de ‘blok’ helpen om gezond te eten: de supermarktketen opent een pop-uprestaurant in Gent, dat 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 open is om studenten door de examenperiode te loodsen.

Carrefour genoodzaakt om honderden Dia-winkels te sluiten

22/05/2018

Carrefour vindt geen kopers voor honderden van zijn voormalige Dia-winkels in Frankrijk. Bijna 230 vestigingen zullen daardoor waarschijnlijk de deuren moeten sluiten. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Carrefour geeft meer details over transformatieplan

22/05/2018

Gezondheid en digitalisering zijn speerpunten in de plannen van Carrefour Belgium. Binnenkort kunnen klanten e-commerce bestellingen afhalen of terugbrengen in alle Express buurtwinkels. In de hypermarkten maakt non-food plaats voor bio en horeca.