Rekub lanceert app tegen voedselverspilling | RetailDetail

Rekub lanceert app tegen voedselverspilling

Rekub lanceert app tegen voedselverspilling

Rekub, de vzw die voedselverspilling op een creatieve manier te lijf wil gaan, lanceert binnenkort een app. De organisatie is op zoek naar onder meer bakkers, slagers, kruideniers en supermarkten die willen meestappen in het project.

 

Handelaar bepaalt prijs

De vzw hoopt dat de handelaars hun voedseloverschotten en producten die dicht tegen de vervaldatum aanzitten online willen bekendmaken, alsook de prijs die ze er nog voor vragen. Daarop kunnen geïnteresseerde kopers zich dan melden. Zij moeten de gevraagde goederen vervolgens nog binnen de dag afhalen.

 

Welke producten hij online zet en welke prijs hij er nog voor vraagt, blijft een beslissing van de handelaar.

 

Restjesrestaurant als oplossing

Het gaat niet om het eerste initiatief van rekub. Vorig jaar opende de vzw al een tijdelijk restjesrestarant in het Felix Pakhuis in Antwerpen, waar maaltijden werden bereid met overschotten van Albert Heijn en enkele bioboeren. De overschotten die het restaurant zelf niet aanwendde, werden overgedragen aan armoede-organisaties of konden door bezoekers van het restaurant mee naar huis worden genomen.

 

Rekub is een initiatief van Ellien Stinissen en Marijke Dejongh.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Spar test dit voorjaar contactloos en kassaloos betalen

22/02/2018

Retail Partners Colruyt Group – de zelfstandigentak van Colruyt Group – werkt voor Spar aan een app waarmee klanten hun eigen boodschappen kunnen scannen en afrekenen via hun smartphone.

Duvel Moortgat de Italiaanse toer op

22/02/2018

Duvel Moortgat heeft zijn minderheidsbelang in de Italiaanse brouwerij Birrificio del Ducato opgetrokken tot 70%. De Belgische brouwerij, ook bekend van Vedett, zit al sinds 2016 in het kapitaal van de brouwerij uit Soragna bij Parma.

Colruyt haalt producten Nestlé uit de rekken

21/02/2018

Colruyt heeft minstens 18 producten van Nestlé uit de winkelrekken gehaald. Beide partijen zijn immers niet tot een akkoord gekomen over de prijzen en dus worden de producten tijdelijk niet meer verkocht bij Colruyt.

Supermarkten rekenen af met Europees voorstel voor boerenwelzijn

20/02/2018

Het zint sommige supermarkten niet dat de Europese Commissie boeren hogere prijzen wil geven bij onderhandelingen. Distributeurs uit Nederland, Duitsland en Oostenrijk waarschuwen voor prijsstijgingen voor de consument.

Deze foodinnovaties gaan het maken

20/02/2018

Vernieuwing in voeding is de kern van de wedstrijd Gouden Tavola. Vallen dit jaar in de prijzen: Belberry Preserves, BelOrta, Kaasboerderij ‘t Groendal en J.L. Lambert. Hun producten komen morgen op het bord of in het glas van de consument.

Belgische noedelshops Umamido trekken naar buurlanden

20/02/2018

De Belgische keten van noedelrestaurants Umamido trekt volgend jaar naar het buitenland en opent ook nieuwe vestigingen in ons land. Umamido serveert ramen, een Japans geïnspireerde noedelsoep. 

Back to top