Rekub lanceert app tegen voedselverspilling

Rekub lanceert app tegen voedselverspilling

Rekub, de vzw die voedselverspilling op een creatieve manier te lijf wil gaan, lanceert binnenkort een app. De organisatie is op zoek naar onder meer bakkers, slagers, kruideniers en supermarkten die willen meestappen in het project.

 

Handelaar bepaalt prijs

De vzw hoopt dat de handelaars hun voedseloverschotten en producten die dicht tegen de vervaldatum aanzitten online willen bekendmaken, alsook de prijs die ze er nog voor vragen. Daarop kunnen geïnteresseerde kopers zich dan melden. Zij moeten de gevraagde goederen vervolgens nog binnen de dag afhalen.

 

Welke producten hij online zet en welke prijs hij er nog voor vraagt, blijft een beslissing van de handelaar.

 

Restjesrestaurant als oplossing

Het gaat niet om het eerste initiatief van rekub. Vorig jaar opende de vzw al een tijdelijk restjesrestarant in het Felix Pakhuis in Antwerpen, waar maaltijden werden bereid met overschotten van Albert Heijn en enkele bioboeren. De overschotten die het restaurant zelf niet aanwendde, werden overgedragen aan armoede-organisaties of konden door bezoekers van het restaurant mee naar huis worden genomen.

 

Rekub is een initiatief van Ellien Stinissen en Marijke Dejongh.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ahold en Delhaize nu ook in de Verenigde Staten één

08/12/2017

De eenmaking van Ahold en Delhaize gaat verder: in januari worden ook Ahold USA en Delhaize America samengevoegd. Zo wil het Belgisch-Nederlandse fusiebedrijf verder in de kosten snijden.

Machtsstrijd binnen familie Aldi Nord eindelijk ten einde

08/12/2017

De jarenlange machtsstrijd bij Aldi Nord, het deel van Aldi waarvan ook in België en Nederland winkels te vinden zijn, is ten einde gekomen na een uitspraak van de rechtbank. De invloed van de oprichtersfamilie wordt hierdoor beperkt.

Vakbonden Carrefour leven in angst voor transformatieplan

08/12/2017

Bij supermarktbedrijf Carrefour hebben ze de komende maanden en jaren heel wat werk voor de boeg om een herstructurering tot een goed einde te brengen. De vakbonden kijken ondertussen met een bang hart naar de toekomst.

Filet Pur: Een lege doos, vol gebakken lucht

08/12/2017

Dat de supermarkt niet meer is dan een vuilnisbak voor mislukkelingen, dat leerden we deze week, onder andere. De Sint bracht wel meer opwindend fmcg-nieuws, zoals blijkt uit dit vakkundig afgekruide nieuwsoverzicht van RetailDetail Food.

Vijf supermarkttrends voor 2018

08/12/2017

De internationale supermarktonderzoeksorganisatie IGD identificeert de vijf trends die de foodretailmarkt zullen bepalen in de komende twaalf maanden.

Bree krijgt Belgische primeur van Jumbo

07/12/2017

Supermarktketen Jumbo heeft zijn eerste Belgische vestiging beet: de retailer zal een pand betrekken in een nieuw retailpark in het Limburgse Bree, verneemt RetailDetail. De opening is wel nog niet voor morgen.

Back to top