Resultaat Emté drukt op omzet Sligro Food Group | RetailDetail

Resultaat Emté drukt op omzet Sligro Food Group

Resultaat Emté drukt op omzet Sligro Food Group

De omzet van de Sligro Food Group is in het eerste kwartaal van 2016 met 4,5% gestegen, ondanks de mindere prestaties bij Emté. Een groot deel van die groei was te danken aan overnames.

Daling consumentenomzet bij Emté

De totale omzet van de Sligro Food Group kwam in het eerste kwartaal van 2016 uit op 633 miljoen euro, een stijging van 4,5%. Die stijging was volledig te danken aan groei in de Foodservice, waar de omzet met 7,3% groeide naar 429 miljoen euro. Exclusief het effect van de overnames steeg de omzet er wel met slechts 2,7%.

 

Binnen Foodretail daalde de omzet dan weer met 0,8% naar 204 miljoen euro. Dat was grotendeels te wijten aan mindere prestaties bij supermarktketen Emté, waar de identieke consumentenomzet met 3% daalde. De ombouw van de supermarkten naar het nieuwe concept Emté 3.0 moet daar verandering in brengen: het interieur wordt strakker en de producten dominant geplaatst. Daarnaast wil Sligro in de nieuwe formule zijn klanten vooral inspireren. Sligro begon in 2014 al met het ombouwen van vestigingen naar de nieuwe formule. 

 

Op maandag 25 april opent Sligro ook nog een flagshipstore van zijn zelfbedieningsgroothandels in thuisbasis Veghel. De winkel zal 10.000 m² groot zijn en moet het voorbeeld worden voor alle toekomstige vestigingen van de keten in België en Nederland.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Filet Pur: Snoep maar lekker verder!

18/05/2018

Hoe Colruyt zo goedkoop kan blijven, wat Albert Heijn bekokstooft in het versrayon, waarom Delhaize glutenvrij wordt en hoe vrolijk het er bij Aldi aan toe gaat? Dat verneemt u in het pittig gekruide weekoverzicht van RetailDetail Food.

Hoegaarden verhuist deel productie naar Vietnam en China

18/05/2018

Het witbier Hoegaarden groeit sterk in Azië, maar verliest zijn pluimen in Europa. AB InBev verhuist daarom een deel van de productie naar China en Vietnam: in de brouwerij in Hoegaarden zelf wordt twee dagen per week minder gebrouwen.

Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.

Nestlé op dieet: snoeit verder in suiker, vet en zout

17/05/2018

Nestlé wil nog meer gaan snijden in de suiker-, zout- en vetgehaltes van zijn producten. Zo wil het voedingsconcern inspelen op de wereldwijde vraag naar gezondere voeding.

Analyse: Zes redenen waarom grote merken onder druk staan

17/05/2018

Wereldmerken ondervinden steeds meer concurrentie van kleine, lokale spelers. Volgens sommige waarnemers zijn de gouden jaren van de merken zelfs voorbij. Misschien voorbarig, maar enkele trends tekenen zich toch af.

Coca-Cola blijft sterkste wereldmerk, lokale merken groeien

17/05/2018

Coca-Cola, Colgate en Maggi zijn wereldwijd de populairste FMCG-merken, blijkt uit een nieuw rapport van Kantar Worldpanel. Lokale merken knabbelen echter aan het marktaandeel van de grote jongens.