RetailDetail Food #10 staat online | RetailDetail

RetailDetail Food #10 staat online

RetailDetail Food #10 staat online

Deze week verschijnt het tiende nummer van RetailDetail Food, de gepersonaliseerde inspiratiekrant voor supermarktondernemers. Je kan deze uitgave ook online lezen. 

Op controle

In dit dubbeldikke nummer van RetailDetail Food vertellen supermarktondernemers wat ze vinden van de vele inspecties en controles die ze ondergaan: van voedselinspectie over economische en arbeidsinspectie tot belastingcontrole. De redactie ging zelf op pad met een controleur van het federaal voedselagentschap FAVV, vroeg zich af hoe de toekomst van de supermarkt er zal uitzien, bezocht winkels van Carrefour market, Spar en AD Delhaize, en verzamelde opnieuw de leukste lanceringen van de afgelopen weken. 

 

Je leest het decembernummer van RetailDetail Food hier helemaal gratis online.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Waarom de telefoon haast nooit meer rinkelt bij Domino’s

27/04/2018

Zin in pizza? Jongeren bestellen die bij voorkeur met een app. En binnenkort roepen ze hun bestelling wel naar Alexa. Technologie is één van de succesfactoren voor pizzaketen Domino’s, die binnen enkele jaren 200 vestigingen wil in ons land.

Bio-Planet opent eerste stadswinkel in Antwerpen

26/04/2018

Ook Bio-Planet springt nu op de kar van de stadswinkel. De bioketen van Colruyt Group opent binnenkort haar eerste winkel in het hartje van Antwerpen en brengt zo haar bioproducten meer binnen het bereik van mensen zonder wagen.

Spontane stakingen bij 79 Belgische supermarkten Lidl

26/04/2018

Over het hele land braken woensdag spontane stakingen uit bij Lidl. De medewerkers noemen de werkdruk te hoog en legden het werk neer nadat overleg met de directie op niks uitliep. 79 winkels hielden de deuren dicht. 

Met Shukr mikt Tiense Suiker op Arabische gemeenschap

26/04/2018

De Tiense Suikerraffinaderij speelt met een nieuw merk in op de toenemende diversiteit in de samenleving: Shukr wordt in eerste instantie gelanceerd in het gespecialiseerde kanaal van de etnische winkels. Mogelijk volgen supermarkten later.

Carrefour en Système U onderhandelen over samenwerking

25/04/2018

Carrefour en Système U bespreken de mogelijkheid een alliantie te sluiten, die beide bedrijven de komende vijf jaar betere aankoopprijzen bij producenten moet opleveren. Système U werkt nochtans al lang samen met Carrefour-concurrent Auchan.

“Duurdere chocolade mag geen taboe zijn”

25/04/2018

De verkoop van fairtradeproducten in ons land blijft stijgen, vooral voor chocolade. Dat is ook nodig, want die sector staat voor grote uitdagingen. “Chocolade zal niet verdwijnen, maar de cacaoprijs moet hoger.”