RetailDetail Food #10 staat online | RetailDetail

RetailDetail Food #10 staat online

RetailDetail Food #10 staat online

Deze week verschijnt het tiende nummer van RetailDetail Food, de gepersonaliseerde inspiratiekrant voor supermarktondernemers. Je kan deze uitgave ook online lezen. 

Op controle

In dit dubbeldikke nummer van RetailDetail Food vertellen supermarktondernemers wat ze vinden van de vele inspecties en controles die ze ondergaan: van voedselinspectie over economische en arbeidsinspectie tot belastingcontrole. De redactie ging zelf op pad met een controleur van het federaal voedselagentschap FAVV, vroeg zich af hoe de toekomst van de supermarkt er zal uitzien, bezocht winkels van Carrefour market, Spar en AD Delhaize, en verzamelde opnieuw de leukste lanceringen van de afgelopen weken. 

 

Je leest het decembernummer van RetailDetail Food hier helemaal gratis online.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Alken-Maes verkoopt meer bier

20/07/2018

Brouwerij Alken-Maes, een onderdeel van de groep Heineken, heeft in 2017 meer bier verkocht maar wel minder winst gemaakt als gevolg van harde concurrentie in het binnenland en lagere marges voor de export.

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Eerste Belgische stadswinkel voor The Belgian Chocolate House

19/07/2018

Voor het eerst opent The Belgian Chocolate House (de grootste chocoladeretailer ter wereld met liefst 1000 ton per jaar) een boetiek in een Belgische winkelstraat. Klanten kunnen er ook ter plaatse consumeren.

Carrefour lanceert personal shopper en levering binnen 1,5 uur

19/07/2018

Supermarktketen Carrefour schakelt een tandje bij in service: een personal shopper kiest je producten uit, een bakfiets levert die binnen anderhalf uur thuis. "Retailers moeten het verschil maken in service, en dit is nog maar het begin", vertelt RetailDetail-stichter Jorg Snoeck.

Minister Peeters toch akkoord met brugpensioenplan Carrefour

18/07/2018

Zoals verwacht heeft economieminister Kris Peeters het herstructureringsplan van Carrefour goedgekeurd, inclusief de 'brugpensioen'-regeling. De minister zei dat hij zekerheid voor werknemers verkoos boven het bestrijden van "een verkeerd signaal".