RetailDetail Food #25 staat online | RetailDetail

RetailDetail Food #25 staat online

RetailDetail Food #25 staat online

Hoe gaan foodwinkeliers om met agressieve klanten in de winkel? Dat is één van de thema’s in het 25e nummer van RetailDetail Food, de gepersonaliseerde krant voor supermarktondernemers.

Van crèche naar convenience

Klanten worden steeds veeleisender en ongeduldiger en zijn soms ook ronduit onbeschoft. Daar gaan ondernemers nogal pragmatisch mee om, blijkt uit de antwoorden die we kregen van uitbaters bij Spar, AD Delhaize of Carrefour Express. We geven toch enkele tips van een professional.

 

Omdat de verkoop van speciaalbieren boomt, gingen we aan de kenners eens vragen wat dat nu eigenlijk is, "craft beer". U leest het antwoord op pagina 4. En wat gedacht van een reportage met de titel “Onthaalmoeder wordt winkelier”? Wel inderdaad, de uitbaatster van de Carrefour Express aan de Luikersteenweg in Hasselt maakte de overstap van de crèche naar de conveniencewinkel. De klanten worden er uiteraard gepamperd.

 

Verder blikt RetailDetail Food terug op 85 jaar Kaasmakerij Passendale, is er aandacht voor de leukste introducties en vertelt chocolademerk Tony’s Chocolonely hoe je kunt snoepen voor een betere wereld.

 

Vond u dit vijfentwintigste nummer van de gepersonaliseerde RetailDetail Food krant nog niet in de brievenbus? Dan kan u het hier geheel gratis online lezen

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Nieuw commercieel plan moet Makro reanimeren

18/06/2018

Met een professioneel assortiment en grote verpakkingen wil Makro meer consumenten vaker tot kopen verleiden. De retailer gaat ook lokale klanten beter bedienen. Maar de klok tikt: al eind 2019 moet de ommekeer zichtbaar zijn.  

Toch geen royale vertrekpremie voor ex-topman Carrefour

18/06/2018

Georges Plassat, de voormalige CEO van Carrefour, ziet af van de royale vertrekregeling die voor hem was voorzien. Hij doet dat onder druk van de publieke opinie.

Online supermarkt Wink.be stopt ermee

18/06/2018

De groep Louis Delhaize trekt de stekker uit zijn webshop Wink.be. De specialist voor online boodschappen kreeg sinds de start in 2013 nooit uitzicht op rentabiliteit.

Protocolakkoord voor transformatieplan bereikt bij Carrefour

15/06/2018

De directie van Carrefour België heeft een protocolakkoord bereikt met de vakbonden voor het transformatieplan van de supermarktketen. Zo’n 250 jobs blijven alsnog gespaard.

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Filet Pur: Met een buik vol angsten

15/06/2018

Waarin we onthullen wie de échte baas is van Carrefour Belgium, waarom gezond eten niet zo gezond is, hoe alcohol ons opbeurt en wat Jumbo nu eigenlijk van plan is. Niet geheel doorbakken hoor, dit weekoverzicht van RetailDetail Food!