RetailDetail Food #25 staat online

RetailDetail Food #25 staat online

Hoe gaan foodwinkeliers om met agressieve klanten in de winkel? Dat is één van de thema’s in het 25e nummer van RetailDetail Food, de gepersonaliseerde krant voor supermarktondernemers.

Van crèche naar convenience

Klanten worden steeds veeleisender en ongeduldiger en zijn soms ook ronduit onbeschoft. Daar gaan ondernemers nogal pragmatisch mee om, blijkt uit de antwoorden die we kregen van uitbaters bij Spar, AD Delhaize of Carrefour Express. We geven toch enkele tips van een professional.

 

Omdat de verkoop van speciaalbieren boomt, gingen we aan de kenners eens vragen wat dat nu eigenlijk is, "craft beer". U leest het antwoord op pagina 4. En wat gedacht van een reportage met de titel “Onthaalmoeder wordt winkelier”? Wel inderdaad, de uitbaatster van de Carrefour Express aan de Luikersteenweg in Hasselt maakte de overstap van de crèche naar de conveniencewinkel. De klanten worden er uiteraard gepamperd.

 

Verder blikt RetailDetail Food terug op 85 jaar Kaasmakerij Passendale, is er aandacht voor de leukste introducties en vertelt chocolademerk Tony’s Chocolonely hoe je kunt snoepen voor een betere wereld.

 

Vond u dit vijfentwintigste nummer van de gepersonaliseerde RetailDetail Food krant nog niet in de brievenbus? Dan kan u het hier geheel gratis online lezen

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Private-equitybedrijf KKR dicht bij overname margarines Unilever

15/12/2017

Unilever en het private-equitybedrijf KKR hebben een deal bereikt voor de overname van de margarinedivisie van Unilever. KKR zou ongeveer 6,8 miljard euro neertellen en de transactie moet midden volgend jaar afgerond zijn.

Filet Pur: Hallucinante waanbeelden? Eén adres!

15/12/2017

Jef Colruyt is een onverstoorbaar toonbeeld van sereniteit, en de pata negra ham is de bitcoin van de charcuterie. Slechts twee conclusies uit een alweer leerrijke FMCG-week, voor u op smaak gebracht door RetailDetail Food!

Ellis Gourmet Burger zoekt partner voor internationale expansie

15/12/2017

De Belgische hamburgerketen Ellis Gourmet Burger wil na België, Nederland en Frankrijk ook andere landen veroveren en is daarom op zoek naar een investeerder om die expansie te financieren. Mogelijk komt er een nieuwe meerderheidsaandeelhouder.

Heineken gaat Mort Subite internationaal uitrollen

15/12/2017

Heineken gaat het Belgische biermerk Mort Subite wereldwijd aan de man proberen te brengen. Dat deed het eerder ook al met Affligem en dat werd een groot succes. Mort Subite wordt beschikbaar in alle landen waar Heineken te vinden is.

RetailDetail Food #26 staat online

15/12/2017

Zijn sales reps nog welkom op de winkelvloer? Die vraag stelden we in het 26ste nummer van RetailDetail Food, de gepersonaliseerde krant voor supermarktondernemers. De antwoorden liepen uiteen.

Amazon brengt zijn huismerken naar Europa

14/12/2017

Nu Amazon Prime in steeds meer Europese landen beschikbaar is, haalt Amazon ook zijn FMCG-huismerken naar boven. De voorbije weken lanceerde het online warenhuis een aantal nieuwe producten onder private label in Europa en meer is op komst. 

Back to top