RetailDetail Food #26 staat online | RetailDetail

RetailDetail Food #26 staat online

RetailDetail Food #26 staat online

Zijn sales reps nog welkom op de winkelvloer? Die vraag stelden we in het 26ste nummer van RetailDetail Food, de gepersonaliseerde krant voor supermarktondernemers. De antwoorden liepen uiteen.

Rumoer op de winkelvloer

Sommige ondernemers vinden vertegenwoordigers nog wel nuttig, om op de hoogte te blijven van innovaties. Maar andere supermarktuitbaters vinden die bezoekjes vooral storend, en achterhaald, omdat de meeste afspraken op het hoofdkantoor gemaakt worden. We gingen in debat met uitbaters van Spar Colruyt Group, Spar Lambrechts, AD Delhaize en Carrefour Market. Maar ook met vertegenwoordigers van de salesteams die dagelijks op pad gaan om winkels te bezoeken. Zij zien nog wél een rol voor sales reps weggelegd, aangezien het belang van de executie op de winkelvloer toeneemt.
 

In ditzelfde nummer peilen we naar de slaagkansen van Jumbo in ons land, lijsten we de leukste lanceringen op en gaan we in gesprek met Mondelez International over duurzame chocolade. Dit 26ste nummer van de gepersonaliseerde RetailDetail Food krant is meteen het laatste voor dit jaar. We nemen even vakantie en zijn er weer op 9 februari 2018. Intussen kunt u dit nummer hier geheel gratis online lezen

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Filet Pur: Een wervelende slechtnieuwsshow

22/06/2018

Ook al deden flink wat foodspelers hafslachtige pogingen om hun beroerde berichten weg te moffelen, Filet Pur achterhaalde ze wel. Hier is het ietwat pijnlijke maar alweer leerrijke weekoverzicht van RetailDetail Food!

Panos vervangt klantenkaart door app

21/06/2018

Na bijna een kwarteeuw heeft broodjesketen Panos zijn klantenprogramma gedigitaliseerd: exit plastic kaart, welkom app. “Op korte termijn mikken we erop om via het kanaal 150.000 klanten te bereiken en te leren kennen”, klinkt het.

Kellogg’s aangeklaagd wegens misleidende verpakking

21/06/2018

Test-Aankoop heeft bij de FOD Economie een klacht ingediend tegen Kellogg’s, omdat volgens de consumentenorganisatie de informatie op de verpakking van de Special K-graanreep met rode vruchten misleidend is.

Dure voeding duwt consument over de grens

20/06/2018

Terwijl de export van Belgische voedingsproducten boomt, daalt de consumptie op de binnenlandse markt omdat de prijzen stijgen. Een onrustwekkende trend, zegt de industrie: het beleid moet ingrijpen.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Albert Frère lust wel een Vanreusel frikandel

20/06/2018

Ergon, een investeringsfonds van de holding GBL, neemt een participatie in Beltaste, het bedrijf achter frikandellenfabrikant Vanreusel. Dat was al een tijd op zoek naar een financiële partner.