RetailDetail Food bedient carnivoren | RetailDetail

RetailDetail Food bedient carnivoren

RetailDetail Food bedient carnivoren

Het elfde nummer van onze gepersonaliseerde inspiratiekrant RetailDetail Food is er eentje voor vleeseters. Je kunt het nu al online lezen.

 

Vlees kweken?


Dit is meteen het laatste nummer van RetailDetail Food voor dit jaar. De redactie focust deze keer op vlees. De vleesconsumptie staat immers onder druk en dat is een uitdaging voor supermarkten. We vroegen winkeliers van Spar, Delhaize, Carrefour en Spegelaere hoe ze daarmee omgaan. 


Aan producentenzijde praatten we met Viangro en Lanciers, maar we onderzochten ook hoe ver het nu staat met het kweken van labovlees. Voor een kritische noot zorgt professor Johan Albrecht die aandacht vraagt voor de milieuafdruk van de vleesproductie.  


Je kunt het elfde nummer van RetailDetail Food hier al gratis online lezen

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Filet Pur: Een wervelende slechtnieuwsshow

22/06/2018

Ook al deden flink wat foodspelers hafslachtige pogingen om hun beroerde berichten weg te moffelen, Filet Pur achterhaalde ze wel. Hier is het ietwat pijnlijke maar alweer leerrijke weekoverzicht van RetailDetail Food!

Panos vervangt klantenkaart door app

21/06/2018

Na bijna een kwarteeuw heeft broodjesketen Panos zijn klantenprogramma gedigitaliseerd: exit plastic kaart, welkom app. “Op korte termijn mikken we erop om via het kanaal 150.000 klanten te bereiken en te leren kennen”, klinkt het.

Kellogg’s aangeklaagd wegens misleidende verpakking

21/06/2018

Test-Aankoop heeft bij de FOD Economie een klacht ingediend tegen Kellogg’s, omdat volgens de consumentenorganisatie de informatie op de verpakking van de Special K-graanreep met rode vruchten misleidend is.

Dure voeding duwt consument over de grens

20/06/2018

Terwijl de export van Belgische voedingsproducten boomt, daalt de consumptie op de binnenlandse markt omdat de prijzen stijgen. Een onrustwekkende trend, zegt de industrie: het beleid moet ingrijpen.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Albert Frère lust wel een Vanreusel frikandel

20/06/2018

Ergon, een investeringsfonds van de holding GBL, neemt een participatie in Beltaste, het bedrijf achter frikandellenfabrikant Vanreusel. Dat was al een tijd op zoek naar een financiële partner.