RetailDetail Food bedient carnivoren | RetailDetail

RetailDetail Food bedient carnivoren

RetailDetail Food bedient carnivoren

Het elfde nummer van onze gepersonaliseerde inspiratiekrant RetailDetail Food is er eentje voor vleeseters. Je kunt het nu al online lezen.

 

Vlees kweken?


Dit is meteen het laatste nummer van RetailDetail Food voor dit jaar. De redactie focust deze keer op vlees. De vleesconsumptie staat immers onder druk en dat is een uitdaging voor supermarkten. We vroegen winkeliers van Spar, Delhaize, Carrefour en Spegelaere hoe ze daarmee omgaan. 


Aan producentenzijde praatten we met Viangro en Lanciers, maar we onderzochten ook hoe ver het nu staat met het kweken van labovlees. Voor een kritische noot zorgt professor Johan Albrecht die aandacht vraagt voor de milieuafdruk van de vleesproductie.  


Je kunt het elfde nummer van RetailDetail Food hier al gratis online lezen

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Geen fusie tussen veilingen BelOrta en Coöperatie Hoogstraten

21/03/2018

Er komt voorlopig geen fusie tussen de veilingen van BelOrta en Hoogstraten. Een jaar geleden waren daar gesprekken rond opgestart, maar nu maken de twee bedrijven duidelijk dat het plan alvast voorlopig in de koelkast verdwijnt.

Colruyt lanceert sociale shoppingapp Apporto voor grote publiek

21/03/2018

Colruyt heeft het platform Apporto voor het grote publiek gelanceerd. Gebruikers kunnen er hun boodschappenlijstje achterlaten, waarna iemand anders in hun plaats naar de winkel gaat en de boodschappen doet.

HelloFresh koopt Amerikaanse concurrent en groeide sterk in 2017

21/03/2018

HelloFresh zag vorig jaar zijn omzet met 52% omhoog gaan. De dienst voor maaltijdboxen komt ook weer dichter bij het break-evenpunt: eind dit jaar zal er voor het eerst winst zijn, voorspelt het Duitse bedrijf.

Delhaize en Ikea bij winnaars Food Waste Awards

21/03/2018

Voedselverlies staat steeds hoger op de maatschappelijke agenda. De tweede editie van de Food Waste Awards bekroonde de beste ideeën om dit probleem tegen te gaan, en ook twee bekende retailers vielen in de prijzen. 

McDonald’s wil 40 nieuwe vestigingen in België

20/03/2018

Fastfoodketen McDonald’s wil de komende vijf jaar maar liefst 40 nieuwe vestigingen openen in België, wat ongeveer de helft is van het huidige aantal. Zo moeten er 2000 banen bijkomen.

Nieuw concept voor foodstart-ups in hartje Antwerpen

20/03/2018

In de Hoogstraat in Antwerpen vinden kleine start-ups die verse voeding verkopen binnenkort ruimte om hun concept uit te proberen. De indoormarkt opent de deuren in de voormalige De Krak en biedt plaats aan twintig pop-upzaken.

Back to top