RetailDetail Food focust op voedselverlies | RetailDetail

RetailDetail Food focust op voedselverlies

RetailDetail Food focust op voedselverlies

Het zesde nummer van RetailDetail Food is grotendeels gewijd aan voedselverlies, en hoe retailers kunnen bijdragen aan het vermijden van verspilling. Maar dat is lang niet alles…

Inspirerende initiatieven

Of supermarktondernemers zelf wakker liggen van voedselverlies? We vroegen het aan winkeliers van Spar, AD Delhaize, Carrefour express en Bioshop. En ja hoor. Wellicht zijn zelfstandige ondernemers nog nét iets gevoeliger voor dit onderwerp: ze zien de derving immers terug in hun cijfers. De RetailDetail Food krant ging dan ook op zoek naar inspirerende initiatieven tegen voedselverlies, onderzocht hoe apps kunnen helpen en vraagt zich af of houdbaarheidsdata duidelijker moeten.

 

Verder in dit nummer: een bezoek aan de mooie Spar supermarkt in Grivegnée, een interview met Dirk Van Ham van Diageo en de visie van bezorgdienst combo by bpost over het potentieel van e-commerce in food. Wie de gedrukte editie nog niet in de brievenbus vond, leest RetailDetail Food hier helemaal gratis online

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Britten kunnen kassaloos shoppen bij Sainsbury’s

14/08/2018

Ook bij de Britse supermarktketen Sainsbury’s loopt nu een proefproject met mobiel scannen en betalen: met behulp van hun smartphone kunnen klanten boodschappen doen zonder langs de kassa te hoeven.

HelloFresh gaat toch nog niet voor winst

14/08/2018

Hoewel HelloFresh winst had beloofd voor het einde van dit jaar, geeft de leverancier van maaltijdboxen nu toch de voorkeur aan nieuwe investeringen. Na een sterk tweede kwartaal gaat het bedrijf voor extra groei in de Verenigde Staten.

Kassaloos shoppen en betalen nu ook naar OKay

13/08/2018

Na de Spar-winkels van Colruyt Group kan je nu ook kassaloos winkelen bij OKay en OKay Compact. Met de app ‘Scan. Pay. Go.’ lopen shoppers de winkel uit zonder nog aan een kassa aan te hoeven schuiven.

United Petfood blijft op overnamepad

09/08/2018

United Petfood, fabrikant van honden- en kattenbrokken en hofleverancier van menig huismerk van supermarkten, rijgt de overnames aan elkaar. Een maand na de overname van een Spaanse concurrent doen de Gentenaars dat kunstje nog eens over in Roemenië.

AB InBev wil Afrika aan de drank krijgen

09/08/2018

Het groeipotentieel van AB InBev ligt in Afrika. De brouwerij heeft hoge verwachtingen van het continent: de welvaart en de bevolking, die steeds vaker een biertje lust, groeien er snel. 

Concurrentiewaakhond eist uitleg rond comeback Albert Heijn in Lokeren

09/08/2018

De Belgische Mededingingsautoriteit heeft Ahold Delhaize om informatie gevraagd nu dochter Albert Heijn nog dit jaar een winkel in Lokeren zal openen. Eerder moest het supermarktconcern zijn vestiging daar immers sluiten om groen licht te krijgen voor de megafusie.