RetailDetail Food nummer 7: de vrouwelijke touch | RetailDetail

RetailDetail Food nummer 7: de vrouwelijke touch

RetailDetail Food nummer 7: de vrouwelijke touch

“Vrouwen aan het roer”, zo kopt het zevende nummer van de RetailDetail Food krant. Want het kan toch niet dat foodretail een mannenwereld zou zijn?

Sterke vrouwen

De redactie ondervroeg daarom vrouwelijke supermarktondernemers van Albert Heijn, Spar, Carrefour express en Proxy Delhaize. Pakken zij de zaken anders aan? En is anders ook beter? Read all about it!

 

In ditzelfde nummer ontdekt u nog enkele voorbeelden van sterke vrouwen in FMCG. Véronique Hombroekx bijvoorbeeld, die na een carrière in het buitenland nu het Gentse Imperial Meat Products weer vlot mag trekken. Of de vriendinnen Adrienne Rigo en Pauline Henrion, die samen biologische supermarktketen Bi’OK uitbouwen en recent een vierde vestiging openden. Het laatste woord is voor corporate communication director Sophie Ponet van Kellogg’s.

 

Wie de gedrukte editie niet in de brievenbus vindt, leest RetailDetail Food hier helemaal gratis online.

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Britten kunnen kassaloos shoppen bij Sainsbury’s

14/08/2018

Ook bij de Britse supermarktketen Sainsbury’s loopt nu een proefproject met mobiel scannen en betalen: met behulp van hun smartphone kunnen klanten boodschappen doen zonder langs de kassa te hoeven.

HelloFresh gaat toch nog niet voor winst

14/08/2018

Hoewel HelloFresh winst had beloofd voor het einde van dit jaar, geeft de leverancier van maaltijdboxen nu toch de voorkeur aan nieuwe investeringen. Na een sterk tweede kwartaal gaat het bedrijf voor extra groei in de Verenigde Staten.

Kassaloos shoppen en betalen nu ook naar OKay

13/08/2018

Na de Spar-winkels van Colruyt Group kan je nu ook kassaloos winkelen bij OKay en OKay Compact. Met de app ‘Scan. Pay. Go.’ lopen shoppers de winkel uit zonder nog aan een kassa aan te hoeven schuiven.

United Petfood blijft op overnamepad

09/08/2018

United Petfood, fabrikant van honden- en kattenbrokken en hofleverancier van menig huismerk van supermarkten, rijgt de overnames aan elkaar. Een maand na de overname van een Spaanse concurrent doen de Gentenaars dat kunstje nog eens over in Roemenië.

AB InBev wil Afrika aan de drank krijgen

09/08/2018

Het groeipotentieel van AB InBev ligt in Afrika. De brouwerij heeft hoge verwachtingen van het continent: de welvaart en de bevolking, die steeds vaker een biertje lust, groeien er snel. 

Concurrentiewaakhond eist uitleg rond comeback Albert Heijn in Lokeren

09/08/2018

De Belgische Mededingingsautoriteit heeft Ahold Delhaize om informatie gevraagd nu dochter Albert Heijn nog dit jaar een winkel in Lokeren zal openen. Eerder moest het supermarktconcern zijn vestiging daar immers sluiten om groen licht te krijgen voor de megafusie.