RetailDetail Food nummer 9 staat online | RetailDetail

RetailDetail Food nummer 9 staat online

RetailDetail Food nummer 9 staat online

Het nieuwe nummer van RetailDetail Food, het negende alweer, is zopas verschenen. Je kan onze gepersonaliseerde krant voor de FMCG-sector ook online lezen. 

 

Vergrijzing

In dit nummer buigt RetailDetail Food zich over de vergrijzing: een probleem of een opportuniteit voor foodretailers? We vroegen enkele ondernemers van onder andere Carrefour market, Spar en Proxy Delhaize wat ze daarover denken. En we verzamelden inspirerende tips uit binnen- en buitenland over hoe je senioren beter bedient.

 

Ook bracht de redactie een bezoek aan de pas verbouwde winkel van Carrefour Groupe Mestdagh in Naninne. We interviewden ceo Ives Depoortere van Iglo over het potentieel van de diepvriesmarkt en we spraken Wouter Cauwenbergh van Cubzz over zijn initiatief dat business koppelt aan het goede doel. 

 

Wie de gedrukte editie niet in de brievenbus vindt, leest RetailDetail Food hier helemaal gratis online.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Listeriabesmetting brengt Greenyard in problemen

16/07/2018

Groentenproducent Greenyard ligt onder vuur na een listeriabesmetting in zijn Hongaarse fabriek. Het bedrijf zegt alle nodige maatregelen te nemen, maar de beurskoers keldert.

Eerste OKay met Collect&Go-afhaalpunt opent in Heusden

16/07/2018

OKay, de buurtsupermarkt van Colruyt Group, opent een eerste vestiging met Collect&Go-afhaalpunt in Heusden. De nieuwe vestiging test de afhaalservice, die bij succes ook naar andere OKay-winkels wordt uitgerold.

Carrefour doet inspanning voor werknemers met brugpensioen

16/07/2018

In het kader van haar transformatieplan voorziet Carrefour Belgium een bijkomende premie tot 500 euro voor werknemers die in het SWT-stelsel stappen, als ze een opleiding volgen voor een knelpuntberoep.