RetailDetail Food nummer 9 staat online | RetailDetail

RetailDetail Food nummer 9 staat online

RetailDetail Food nummer 9 staat online

Het nieuwe nummer van RetailDetail Food, het negende alweer, is zopas verschenen. Je kan onze gepersonaliseerde krant voor de FMCG-sector ook online lezen. 

 

Vergrijzing

In dit nummer buigt RetailDetail Food zich over de vergrijzing: een probleem of een opportuniteit voor foodretailers? We vroegen enkele ondernemers van onder andere Carrefour market, Spar en Proxy Delhaize wat ze daarover denken. En we verzamelden inspirerende tips uit binnen- en buitenland over hoe je senioren beter bedient.

 

Ook bracht de redactie een bezoek aan de pas verbouwde winkel van Carrefour Groupe Mestdagh in Naninne. We interviewden ceo Ives Depoortere van Iglo over het potentieel van de diepvriesmarkt en we spraken Wouter Cauwenbergh van Cubzz over zijn initiatief dat business koppelt aan het goede doel. 

 

Wie de gedrukte editie niet in de brievenbus vindt, leest RetailDetail Food hier helemaal gratis online.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

“Minder verschillende tarieven voor statiegeld nodig”

24/05/2018

De tarieven voor statiegeld op leeggoed moeten eenvoudiger, bepleit het Vlaams Innovatieplatform voor de Logistiek. Het VIL roept op om het aantal statiegeldtarieven voor glazen flessen te herleiden tot drie tarieven voor losse flessen en drie tarieven voor bakken.

Multinationals gebuisd voor gezonde voeding

24/05/2018

Voedingsmultinationals leveren nog te weinig inspanningen om hun producten gezonder te maken, zegt de Access to Nutrition Foundation. Nestlé, Unilever en Danone behoren tot de besten van de klas.  

Binnenkort geen sigaretten meer in de supermarkt?

23/05/2018

Supermarkten moeten stoppen met de verkoop van sigaretten, vindt Waals minister van Volksgezondheid Greoli. In een nieuw anti-tabaksplan zet Wallonië vooral op preventie in, maar de minister vraagt om tabak ook uit de rekken te halen.

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Lidl opent restaurant voor blokkende studenten

22/05/2018

Lidl wil studenten in de ‘blok’ helpen om gezond te eten: de supermarktketen opent een pop-uprestaurant in Gent, dat 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 open is om studenten door de examenperiode te loodsen.

Carrefour genoodzaakt om honderden Dia-winkels te sluiten

22/05/2018

Carrefour vindt geen kopers voor honderden van zijn voormalige Dia-winkels in Frankrijk. Bijna 230 vestigingen zullen daardoor waarschijnlijk de deuren moeten sluiten.