Rudi Petit-Jean directeur Sligro-ISPC België | RetailDetail

Rudi Petit-Jean directeur Sligro-ISPC België

Rudi Petit-Jean directeur Sligro-ISPC België

Vanaf 15 oktober zal Rudi Petit-Jean aantreden als directeur van Sligro-ISPC in België. Hij wordt verantwoordelijk voor de integratie van het dit jaar overgenomen ISPC en de uitbouw van het vestigingennetwerk van Sligro-ISPC.

Neemt stokje over van Ivan Sabbe

“Rudi Petit-Jean heeft de afgelopen 20 jaar als formuledirecteur van Gamma in België de keten laten groeien van 34 naar 86 winkels. Deze ervaring past uitstekend bij de plannen van Sligro Food Group Belgium,” meldt het foodservicebedrijf in een persbericht. Als directeur Sligro-ISPC zal Petit-Jean deel uitmaken van het directieteam van Sligro Food Group Belgium. Hij neemt in deze rol de verantwoordelijkheden over van Ivan Sabbe, die na de acquisitie van ISPC was aangebleven als directeur.

 

Het nieuws komt niet helemaal als een verrassing: gisteren nog voorspelde retailkenner Jorg Snoeck op onze website dat Rudi Petit-Jean weleens zou kunnen kiezen voor zijn tweede grote passie, de voeding.

 

“Mooie en logische keuze”

Betekent de overstap van DIY naar food een grote cultuurschok? We vroegen het aan iemand die de omgekeerde beweging maakte. “Toen ik nog bij Unilever Food Solutions werkte had ik Sligro als klant,” zegt Dieter Struye, general manager Brico. “Er zijn zeker parallellen. Zoals consumenten een heel grote betrokkenheid hebben bij klussen – veel meer dan bij de dagelijkse boodschappen – zo zijn chefs heel erg begaan met de producten waarmee ze werken. Het economisch model is wel anders: DHZ is ‘slow moving’, voedingsaankopen gebeuren op dagelijkse basis. Dus dat is een uitdaging. Maar ik vind het een mooie en logische keuze. Rudi heeft bovendien ervaring in een Beneluxorganisatie.”

 

Dat laatste bevestigt ook Eddy Priem, die jaren samenwerkte met Rudi Petit-Jean: “Rudi is een echte klusser in hart en nieren. Ik heb hem zijn eerste appartement weten verbouwen, en zijn eerste huis. Hij is doordrongen van DIY. Maar hij is ook een echte foodie, een ware Bourgondiër. Wie het geluk heeft gehad om uitgenodigd te worden op een etentje bij hem thuis, weet dat hij heerlijk kan koken. Wat past er dus beter bij hem dan een foodbedrijf? Bovendien is hij vertrouwd met de verschillen tussen de Nederlandse en de Belgische managementscultuur. Hij gaat het bij Sligro zeker waarmaken!”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Franprix levert de boodschappen tot in de koelkast

25/05/2018

De Franse supermarktketen Franprix test de thuislevering van boodschappen wanneer niemand thuis is: de bezorger komt zelf binnen in huis. In de toekomst wil het de boodschappen zelfs voor klanten in de koelkast opruimen.

Filet Pur: De duurste supermarkt van West-Europa

25/05/2018

Waarom Carrefour het nieuws beheerste, Colruyt failliet gaat, multinationals moeten leren rekenen en de voedingsindustrie 3.0 voor de deur staat? Dat verneemt u in het slechts min of meer GDPR-conforme weekoverzicht van RetailDetail Food!

Waarom grote FMCG-fabrikanten meer geld vrijmaken voor innovatie

25/05/2018

Zowel Nestlé als Kraft Heinz maakten zopas nieuwe investeringen bekend in onderzoek en ontwikkeling. De grote merkfabrikanten voelen de hete adem van innovatieve startups in de nek en willen sneller schakelen.

“Minder verschillende tarieven voor statiegeld nodig”

24/05/2018

De tarieven voor statiegeld op leeggoed moeten eenvoudiger, bepleit het Vlaams Innovatieplatform voor de Logistiek. Het VIL roept op om het aantal statiegeldtarieven voor glazen flessen te herleiden tot drie tarieven voor losse flessen en drie tarieven voor bakken.

Multinationals gezakt voor gezonde voeding

24/05/2018

Voedingsmultinationals leveren nog te weinig inspanningen om hun producten gezonder te maken, zegt de Access to Nutrition Foundation. Nestlé, Unilever en Danone behoren tot de besten van de klas.  

Binnenkort geen sigaretten meer in de supermarkt?

23/05/2018

Supermarkten moeten stoppen met de verkoop van sigaretten, vindt Waals minister van Volksgezondheid Greoli. In een nieuw anti-tabaksplan zet Wallonië vooral op preventie in, maar de minister vraagt om tabak ook uit de rekken te halen.