Rudi Petit-Jean directeur Sligro-ISPC België

Rudi Petit-Jean directeur Sligro-ISPC België

Vanaf 15 oktober zal Rudi Petit-Jean aantreden als directeur van Sligro-ISPC in België. Hij wordt verantwoordelijk voor de integratie van het dit jaar overgenomen ISPC en de uitbouw van het vestigingennetwerk van Sligro-ISPC.

Neemt stokje over van Ivan Sabbe

“Rudi Petit-Jean heeft de afgelopen 20 jaar als formuledirecteur van Gamma in België de keten laten groeien van 34 naar 86 winkels. Deze ervaring past uitstekend bij de plannen van Sligro Food Group Belgium,” meldt het foodservicebedrijf in een persbericht. Als directeur Sligro-ISPC zal Petit-Jean deel uitmaken van het directieteam van Sligro Food Group Belgium. Hij neemt in deze rol de verantwoordelijkheden over van Ivan Sabbe, die na de acquisitie van ISPC was aangebleven als directeur.

 

Het nieuws komt niet helemaal als een verrassing: gisteren nog voorspelde retailkenner Jorg Snoeck op onze website dat Rudi Petit-Jean weleens zou kunnen kiezen voor zijn tweede grote passie, de voeding.

 

“Mooie en logische keuze”

Betekent de overstap van DIY naar food een grote cultuurschok? We vroegen het aan iemand die de omgekeerde beweging maakte. “Toen ik nog bij Unilever Food Solutions werkte had ik Sligro als klant,” zegt Dieter Struye, general manager Brico. “Er zijn zeker parallellen. Zoals consumenten een heel grote betrokkenheid hebben bij klussen – veel meer dan bij de dagelijkse boodschappen – zo zijn chefs heel erg begaan met de producten waarmee ze werken. Het economisch model is wel anders: DHZ is ‘slow moving’, voedingsaankopen gebeuren op dagelijkse basis. Dus dat is een uitdaging. Maar ik vind het een mooie en logische keuze. Rudi heeft bovendien ervaring in een Beneluxorganisatie.”

 

Dat laatste bevestigt ook Eddy Priem, die jaren samenwerkte met Rudi Petit-Jean: “Rudi is een echte klusser in hart en nieren. Ik heb hem zijn eerste appartement weten verbouwen, en zijn eerste huis. Hij is doordrongen van DIY. Maar hij is ook een echte foodie, een ware Bourgondiër. Wie het geluk heeft gehad om uitgenodigd te worden op een etentje bij hem thuis, weet dat hij heerlijk kan koken. Wat past er dus beter bij hem dan een foodbedrijf? Bovendien is hij vertrouwd met de verschillen tussen de Nederlandse en de Belgische managementscultuur. Hij gaat het bij Sligro zeker waarmaken!”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Nestlé legt de lat hoger

26/09/2017

Nestlé legt de lat hoger. De Zwitserse voedingsgigant mikt de komende jaren zowel op een sterkere groei van zijn omzet als op hogere operationele marges. Het richt zich daarvoor voornamelijk op de groeiende segmenten als mineraalwater, dierenverzorging, babyvoeding en koffie.

Proces tegen voormalige toplui van Tesco van start

26/09/2017

Het proces tegen drie voormalige toplui van de Britse supermarktgroep Tesco die beticht worden van boekhoudkundige fraude is van start gegaan. Ze riskeren een gevangenisstraf die kan oplopen tot tien jaar.

Carrefour volgende overnameprooi Amazon?

26/09/2017

Volgens groeiende geruchten aast Amazon na de overname van Whole Foods ook op Carrefour. Het aandeel van de Franse distributiegroep was alvast meteen het sterkst stijgende hoofdfonds op de beurs van Parijs.

AB InBev zoekt groei in Australië

26/09/2017

De Leuvense biergroep AB InBev heeft alweer een microbrouwerij overgenomen: ditmaal gaat het om 4 Pines uit Australië. De verkoopsom voor de brouwerij uit Sydney werd niet bekendgemaakt.

Directeur HR verlaat Carrefour Belgium

25/09/2017

Kathleen Van Der Paelt, directeur HR bij Carrefour Belgium, heeft na zeven jaar besloten om het supermarktbedrijf te verlaten. Ze wordt opgevolgd door Sonia Frey, die de voorbije vijf jaar een gelijkaardige functie invulde bij De Lijn.

AD Delhaize Lochristi springt op de kar van cartoontassen

25/09/2017

De AD Delhaize in Lochristi is de eerste Belgische supermarkt die mee op de trein van een Nederlandse hype springt. Daar zijn draagtassen met cartoons die gepersonaliseerd zijn naargelang de locatie een echt verzamelitem geworden.

Back to top