Russische discounter daagt Aldi en Lidl uit

Foto: Facebook @mere.romania

De harddiscounters worden op hun thuismarkt uitgedaagd door een nieuwe concurrent die zowaar 20% goedkoper zou zijn: de Russische prijsvechter Torgservis opent op 29 januari een eerste winkel in Leipzig.

 

Ambitie: 100 winkels

De komst van de nieuwe concurrent was al eerder aangekondigd, maar wordt nu concreet. Torgservis plant met zijn dochteronderneming TS Markt minstens honderd winkels te openen in het oosten van Duitsland. Dat zou gebeuren onder de naam Mere, het merk waarmee de retailer ook al in Roemenië actief is. Dat melden verschillende Duitse media. 

 

De eerste vestiging is ongeveer 1000 m² groot en bevindt zich in een pand waar voordien Aldi gevestigd was. De zaak zal tien mensen tewerk stellen. Het assortiment zou voor 70% bestaan uit laaggeprijsde voedingsmiddelen, naast huisdierenbenodigdheden, huishoudelijke artikelen, drogisterijartikelen en kleding.

 

In Rusland baat Torgservis met succes ongeveer 800 discountwinkels uit onder de namen Svetofor en Majak. De winkels zijn lager gepositioneerd dan Aldi en Lidl. Ze verkopen een assortiment van 1500 tot 2000 artikels in een kale winkelinrichting, met palletpresentaties en restpartijen. De prijzen zouden zo’n 20% lager liggen dan gebruikelijk bij de discounters. Torgservis is verder actief in Roemenië, Kazachstan, Azerbeidzjan en China, en wil ook winkels openen in Polen.