Russische fabriek Heineken staat te koop | RetailDetail

Russische fabriek Heineken staat te koop

Russische fabriek Heineken staat te koop
Shutterstock

Brouwer Heineken heeft zijn fabriek in de Russische stad Kaliningrad te koop gezet. De productie ligt er al sinds begin dit jaar volledig stil als gevolg van de slechte marktomstandigheden, en daar lijkt geen verandering in te komen.

Gezocht: vier miljoen euro

Omdat Heineken niet verwacht dat de situatie in de regio snel zal verbeteren, heeft het nu besloten om de fabriek van de hand te doen. Daarbij hoopt het een verkoopprijs van minstens 250 miljoen roebel (net geen vier miljoen euro) op te halen. Dat geld moet opnieuw geïnvesteerd worden in andere projecten.

 

De verkoop in Rusland staat al lange tijd onder druk door de slechte economische situatie, maar ook strengere regels maken het voor Heineken steeds moeilijker om in Rusland nog veel bier aan de man te brengen.

 

Midden september kreeg het aandeel van Heineken nog een klap, nadat het Mexicaanse Femsa besloot om een deel van zijn aandelen van de hand te doen, omdat het zelf geld nodig had om in Mexico te investeren. 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

McDonald’s wil 40 nieuwe vestigingen in België

20/03/2018

Fastfoodketen McDonald’s wil de komende vijf jaar maar liefst 40 nieuwe vestigingen openen in België, wat ongeveer de helft is van het huidige aantal. Zo moeten er 2000 banen bijkomen.

Nieuw concept voor foodstart-ups in hartje Antwerpen

20/03/2018

In de Hoogstraat in Antwerpen vinden kleine start-ups die verse voeding verkopen binnenkort ruimte om hun concept uit te proberen. De indoormarkt opent de deuren in de voormalige De Krak en biedt plaats aan twintig pop-upzaken.

Spar wil nu ook voet op Griekse bodem

19/03/2018

Spar International heeft zijn zinnen gezet op Griekenland als het volgende land om de voedingsmarkt te veroveren. Spar Hellas zal samenwerken met Asteras en Mesis om binnen de vier jaar meer dan 500 winkels op te zetten.

Dr. Oetker koopt de helft van Freixenet

19/03/2018

Henkell, de drankdivisie van Dr. Oetker, haalt net iets meer dan de helft van de aandelen binnen van cavamerk Freixenet. Na twee jaar onderhandelen is de deal eindelijk rond, al wordt de Duitse voedingsreus geen alleenheerser bij Freixenet.

Picnic bevestigt komst naar Duitsland

19/03/2018

Voor het weekend waren er geruchten opgedoken dat de Nederlandse online supermarkt Picnic testen uitvoerde in Duitsland. Dat nieuws is nu bevestigd door medeoprichter Michiel Muller.

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Back to top