Russische fabriek Heineken staat te koop | RetailDetail

Russische fabriek Heineken staat te koop

Russische fabriek Heineken staat te koop
Shutterstock

Brouwer Heineken heeft zijn fabriek in de Russische stad Kaliningrad te koop gezet. De productie ligt er al sinds begin dit jaar volledig stil als gevolg van de slechte marktomstandigheden, en daar lijkt geen verandering in te komen.

Gezocht: vier miljoen euro

Omdat Heineken niet verwacht dat de situatie in de regio snel zal verbeteren, heeft het nu besloten om de fabriek van de hand te doen. Daarbij hoopt het een verkoopprijs van minstens 250 miljoen roebel (net geen vier miljoen euro) op te halen. Dat geld moet opnieuw geïnvesteerd worden in andere projecten.

 

De verkoop in Rusland staat al lange tijd onder druk door de slechte economische situatie, maar ook strengere regels maken het voor Heineken steeds moeilijker om in Rusland nog veel bier aan de man te brengen.

 

Midden september kreeg het aandeel van Heineken nog een klap, nadat het Mexicaanse Femsa besloot om een deel van zijn aandelen van de hand te doen, omdat het zelf geld nodig had om in Mexico te investeren. 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Listeriabesmetting brengt Greenyard in problemen

16/07/2018

Groentenproducent Greenyard ligt onder vuur na een listeriabesmetting in zijn Hongaarse fabriek. Het bedrijf zegt alle nodige maatregelen te nemen, maar de beurskoers keldert.

Eerste OKay met Collect&Go-afhaalpunt opent in Heusden

16/07/2018

OKay, de buurtsupermarkt van Colruyt Group, opent een eerste vestiging met Collect&Go-afhaalpunt in Heusden. De nieuwe vestiging test de afhaalservice, die bij succes ook naar andere OKay-winkels wordt uitgerold.

Carrefour doet inspanning voor werknemers met brugpensioen

16/07/2018

In het kader van haar transformatieplan voorziet Carrefour Belgium een bijkomende premie tot 500 euro voor werknemers die in het SWT-stelsel stappen, als ze een opleiding volgen voor een knelpuntberoep.