Russische fabriek Heineken staat te koop | RetailDetail

Russische fabriek Heineken staat te koop

Russische fabriek Heineken staat te koop
Shutterstock

Brouwer Heineken heeft zijn fabriek in de Russische stad Kaliningrad te koop gezet. De productie ligt er al sinds begin dit jaar volledig stil als gevolg van de slechte marktomstandigheden, en daar lijkt geen verandering in te komen.

Gezocht: vier miljoen euro

Omdat Heineken niet verwacht dat de situatie in de regio snel zal verbeteren, heeft het nu besloten om de fabriek van de hand te doen. Daarbij hoopt het een verkoopprijs van minstens 250 miljoen roebel (net geen vier miljoen euro) op te halen. Dat geld moet opnieuw geïnvesteerd worden in andere projecten.

 

De verkoop in Rusland staat al lange tijd onder druk door de slechte economische situatie, maar ook strengere regels maken het voor Heineken steeds moeilijker om in Rusland nog veel bier aan de man te brengen.

 

Midden september kreeg het aandeel van Heineken nog een klap, nadat het Mexicaanse Femsa besloot om een deel van zijn aandelen van de hand te doen, omdat het zelf geld nodig had om in Mexico te investeren. 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Franprix levert de boodschappen tot in de koelkast

25/05/2018

De Franse supermarktketen Franprix test de thuislevering van boodschappen wanneer niemand thuis is: de bezorger komt zelf binnen in huis. In de toekomst wil het de boodschappen zelfs voor klanten in de koelkast opruimen.

Filet Pur: De duurste supermarkt van West-Europa

25/05/2018

Waarom Carrefour het nieuws beheerste, Colruyt failliet gaat, multinationals moeten leren rekenen en de voedingsindustrie 3.0 voor de deur staat? Dat verneemt u in het slechts min of meer GDPR-conforme weekoverzicht van RetailDetail Food!

Waarom grote FMCG-fabrikanten meer geld vrijmaken voor innovatie

25/05/2018

Zowel Nestlé als Kraft Heinz maakten zopas nieuwe investeringen bekend in onderzoek en ontwikkeling. De grote merkfabrikanten voelen de hete adem van innovatieve startups in de nek en willen sneller schakelen.

“Minder verschillende tarieven voor statiegeld nodig”

24/05/2018

De tarieven voor statiegeld op leeggoed moeten eenvoudiger, bepleit het Vlaams Innovatieplatform voor de Logistiek. Het VIL roept op om het aantal statiegeldtarieven voor glazen flessen te herleiden tot drie tarieven voor losse flessen en drie tarieven voor bakken.

Multinationals gezakt voor gezonde voeding

24/05/2018

Voedingsmultinationals leveren nog te weinig inspanningen om hun producten gezonder te maken, zegt de Access to Nutrition Foundation. Nestlé, Unilever en Danone behoren tot de besten van de klas.  

Binnenkort geen sigaretten meer in de supermarkt?

23/05/2018

Supermarkten moeten stoppen met de verkoop van sigaretten, vindt Waals minister van Volksgezondheid Greoli. In een nieuw anti-tabaksplan zet Wallonië vooral op preventie in, maar de minister vraagt om tabak ook uit de rekken te halen.