Russische keten VkusVill opent eerste winkel in Benelux

De winkel van VkusVill in Amsterdam
VkusVill

In Amsterdam heeft de snelgroeiende Russische foodretailer VkusVill een eerste buitenlandse vestiging geopend. De winkel is gelegen in De Pijp, een populaire, maar ook ietwat alternatieve winkelbuurt.

 

Gezonde en lokale producten

VkusVill legt naar eigen zeggen de klemtoon vooral op verse en gezonde voeding. Momenteel bestaat het assortiment in de Nederlandse vestiging uit een 150-tal lokale producten. Het gaat om yoghurt, kazen, groenten en fruit, brood, vis, sappen, snacks en gedroogd fruit.

 

"We openden een winkel in Amsterdam omdat daar snel een team werd gevonden dat onze waarden en ons concept deelde", zegt oprichter Andrej Krivenko. Hij is vooral benieuwd of de waarden die van de keten een succes hebben gemaakt in Rusland – een groei naar 1200 winkels in een periode van tien jaar - ook in West-Europa zullen aanslaan. In die zin is de winkel in Amsterdam een testcase.

 

Eerder gaf Krivenko al aan dat hij ook naar Frankrijk en China wil uitbreiden. Voor België heeft de Russische supermarktketen voorlopig geen concrete plannen.