Russische prijsvechter Mere richt pijlen op Verenigd Koninkrijk én Frankrijk

Shutterstock.com

De Russische discounter Mere, die al winkels heeft in onder meer Duitsland, Polen, Servië en Oekraïne, is op zoek naar potentiële locaties in het Verenigd Koninkrijk en betreedt ook de Franse markt. 

 

Svetofor

De hard discounter, die in eigen land onder de naam Svetofor opereert, heeft een Britse website opgezet. Daarop geeft de retailer aan “in gesprek te zijn met verhuurders, hun vertegenwoordigers en agenten" om Mere-winkels te openen op een aantal locaties verspreid over het volledige grondgebied van het Verenigd Koninkrijk.

 

Volgens The Grocer heeft de Russische keten reeds concrete plannen voor de eerste vier vestigingen, waarvan de eerste volgende maand in Preston de deuren zal openen. Nadien komen er nog winkels in Castleford (Noord-Engeland), en in Mold en Caldicot (Wales). Via de nieuwe Britse website hoopt het bedrijf meer geschikte locaties te vinden en roept het verhuurders en vastgoedeigenaars op om contact op te nemen. Aan het magazine Capital bevestigt de retailer bovendien dat ook drie Franse winkels dit jaar op de planning staan. Meer details wil het bedrijf voorlopig niet kwijt. 

 

Geen premium producten

Mere opende een eerste buitenlands kantoor in Roemenië in 2017. Een jaar later volgden de eerste winkels in dat land. De retailer heeft kennelijk grote Europese ambities, want naast het Verenigd Koninkrijk heeft de groep inmiddels ook centrale inkoopkantoren geopend in Bulgarije, Italië, Spanje en Griekenland.

 

Het bedrijf handelt naar eigen zeggen volgens het no-frillsconcept. Het assortiment bestaat uit ongeveer 1.200 essentiële producten. De prijzen zouden 20 tot 30% lager liggen dan bij concurrenten.