Sainsbury’s gaat 2.000 banen schrappen | RetailDetail

Sainsbury’s gaat 2.000 banen schrappen

Sainsbury’s gaat 2.000 banen schrappen
Shutterstock

De Britse supermarktketen Sainsbury’s gaat in het Verenigd Koninkrijk ongeveer 2.000 banen schrappen. Zo wil het tot 500 miljoen pond (560 miljoen euro) besparen, in een poging om de concurrentie met de discounters aan te gaan.

Veranderende markt

De jobs zullen zowel in de supermarkten als in de kantoren verdwijnen. Dat is volgens het bedrijf nodig om te kunnen blijven concurreren met discounters als Aldi en Lidl. Die zijn in het Verenigd Koninkrijk bezig aan een forse opmars en de traditionele ketens zien hun marktaandeel als sneeuw voor de zon verdwijnen.

 

“De Britse markt is aan een snel tempo aan het veranderen en het is cruciaal dat we de manier waarop we werken aanpakken, om zo toekomstige uitdagingen aan te kunnen en klanten de beste service te blijven bieden”, zegt een woordvoerder van het supermarktbedrijf aan The Guardian.

 

Sainsbury’s heeft momenteel 119.000 voltijdse werknemers in dienst en is aan het werken richting een gecentraliseerd HR-systeem. Het zijn dan ook vooral lokale HR-werknemers die voor hun job moeten vrezen. De keten hoopt zo tegen maart 2018 500 miljoen pond te besparen.

 

De keten voerde in maart al enkele grote veranderingen door, waarbij 400 banen verdwenen en nog eens 4.000 werknemers hun schema veranderd zagen. Zo werd in 140 filialen de nachtshift geschrapt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Jumbo maakt werk van vastgoed in België

23/03/2018

Dat Jumbo zijn oog heeft laten vallen op België is al lang geen geheim meer. Nu heeft de Nederlandse supermarktketen een vacature openstaan voor een persoon die kan helpen met de zoektocht naar gepaste locaties.

Filet Pur: Een défilé van goede bedoelingen

23/03/2018

Een week waarin foodretailers zich van hun àller-àllerbeste kant lieten zien. Stuk voor stuk. Echt waar. Enfin, op enkele uitzonderingen na. Kom alles te weten in het vrolijke overzicht van RetailDetail Food!

Spadel groeit dankzij Bulgaarse overname

23/03/2018

Drankenproducent Spadel is vorig jaar fors gegroeid, maar dat was vrijwel enkel te danken aan de overname van het Bulgaarse Devin. Wordt dat niet in rekening genomen, dan was er nog amper sprake van groei.

Veranderingen op til bij Whole Foods

23/03/2018

De overname van Whole Foods door Amazon begint stilaan een aantal veranderingen op te leveren bij de supermarktketen. Zo wil Amazon het Prime-systeem doortrekken naar de winkels. Ondertussen verdwijnen er ook heel wat leidinggevenden bij het bedrijf.

Carrefour toont allergenen in app

22/03/2018

Carrefour heeft een extra functie toegevoegd aan zijn app: gebruikers kunnen voortaan producten scannen om meer informatie te krijgen over allergenen, zodat ze beter kunnen inschatten of er mogelijk problemen mee zijn.

Uitbreiding maakt van Westfield grootste winkelcentrum van Europa

22/03/2018

Het winkelcentrum Westfield in West-Londen mag zich het grootste van Europa noemen, nu het (met een half jaar voorsprong op de planning) een uitbreiding van liefst 68.748 m² in gebruik heeft genomen. 

Back to top