Sainsbury’s gaat 2.000 banen schrappen | RetailDetail

Sainsbury’s gaat 2.000 banen schrappen

Sainsbury’s gaat 2.000 banen schrappen
Shutterstock

De Britse supermarktketen Sainsbury’s gaat in het Verenigd Koninkrijk ongeveer 2.000 banen schrappen. Zo wil het tot 500 miljoen pond (560 miljoen euro) besparen, in een poging om de concurrentie met de discounters aan te gaan.

Veranderende markt

De jobs zullen zowel in de supermarkten als in de kantoren verdwijnen. Dat is volgens het bedrijf nodig om te kunnen blijven concurreren met discounters als Aldi en Lidl. Die zijn in het Verenigd Koninkrijk bezig aan een forse opmars en de traditionele ketens zien hun marktaandeel als sneeuw voor de zon verdwijnen.

 

“De Britse markt is aan een snel tempo aan het veranderen en het is cruciaal dat we de manier waarop we werken aanpakken, om zo toekomstige uitdagingen aan te kunnen en klanten de beste service te blijven bieden”, zegt een woordvoerder van het supermarktbedrijf aan The Guardian.

 

Sainsbury’s heeft momenteel 119.000 voltijdse werknemers in dienst en is aan het werken richting een gecentraliseerd HR-systeem. Het zijn dan ook vooral lokale HR-werknemers die voor hun job moeten vrezen. De keten hoopt zo tegen maart 2018 500 miljoen pond te besparen.

 

De keten voerde in maart al enkele grote veranderingen door, waarbij 400 banen verdwenen en nog eens 4.000 werknemers hun schema veranderd zagen. Zo werd in 140 filialen de nachtshift geschrapt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Britten kunnen kassaloos shoppen bij Sainsbury’s

14/08/2018

Ook bij de Britse supermarktketen Sainsbury’s loopt nu een proefproject met mobiel scannen en betalen: met behulp van hun smartphone kunnen klanten boodschappen doen zonder langs de kassa te hoeven.

HelloFresh gaat toch nog niet voor winst

14/08/2018

Hoewel HelloFresh winst had beloofd voor het einde van dit jaar, geeft de leverancier van maaltijdboxen nu toch de voorkeur aan nieuwe investeringen. Na een sterk tweede kwartaal gaat het bedrijf voor extra groei in de Verenigde Staten.

Kassaloos shoppen en betalen nu ook naar OKay

13/08/2018

Na de Spar-winkels van Colruyt Group kan je nu ook kassaloos winkelen bij OKay en OKay Compact. Met de app ‘Scan. Pay. Go.’ lopen shoppers de winkel uit zonder nog aan een kassa aan te hoeven schuiven.

Amazon mag levering volgende dag niet garanderen

13/08/2018

De Britse reclamewaakhond heeft het niet voor Amazons belofte om bestellingen van Prime-leden de volgende dag te zullen leveren. Tijdens de feestdagen vorig jaar waren er vertragingen, dus moet Amazon de garantie schrappen.

Sports Direct koopt failliete warenhuisketen House of Fraser

10/08/2018

Mike Ashley, de eigenaar van Sports Direct, koopt de Britse warenhuisketen House of Fraser voor zo’n 100 miljoen euro. De overname komt er luttele uren nadat de 169-jarige keten het faillissement aanvroeg.

United Petfood blijft op overnamepad

09/08/2018

United Petfood, fabrikant van honden- en kattenbrokken en hofleverancier van menig huismerk van supermarkten, rijgt de overnames aan elkaar. Een maand na de overname van een Spaanse concurrent doen de Gentenaars dat kunstje nog eens over in Roemenië.